Οι αλλαγές σε κανονισμούς και ο απολογισμός της ΕΠΟ

Δημήτρης Τομαράς
Οι αλλαγές σε κανονισμούς και ο απολογισμός της ΕΠΟ

bet365

Εγκρίθηκαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός. Τι αλλάζει σε σχέση με κανονισμούς.
Στην σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν ο διοικητικός απολογισμός 01.06.2015- 31.05.2016, ο οικονομικός απολογισμός 01.01- 31.12.2015 και ο οικονομικός προϋπολογισμός 01.01 -31.12.2017.
Επίσης εγκρίθηκαν οι εξής Κανονισμοί:
- Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου Επαγγελματικών Ομάδων,
- Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου Ερασιτεχνικών Ομάδων,
- Κανονισμός Ιδιότητας και Μεταγραφών
- Δικονομικός Κανονισμός
- Κανονισμός Διαιτησίας
- Οικονομικός Κανονισμός
Αποφασίστηκε να προστεθεί ως βασικό προαπαιτούμενο για την διαδικασία αδειοδότησης ομάδων του 2017 το Εγγυητικό Ταμείο των ποδοσφαιριστών. Εάν δεν βάζουν λεφτά κοινώς δεν θα παίρνουν άδεια. Επίσης αποφασίστηκε να τροποποιηθεί η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018, ώστε να καταργηθεί το πρωτάθλημα πρωταθλητριών Ενώσεων. Στο εξής οι πρωταθλήτριες των Ενώσεων θα προβιβάζονται στην Γ’ Εθνική κατηγορία, της οποίας οι Όμιλοι θα αυξηθούν από 4 σε 6. Τέλος θα υπάρχουν play off για την άνοδο στην Β' Εθνική (Football League).
Σε σχέση με τις τροποποιήσεις και τις αλλαγές στον ΚΑΠ των επαγγελματικών ομάδων οι όροι και οι ποινές είναι πιο σκληρές σε περίπτωση μη συμμετοχής ομάδας ή αποχώρησης από το Κύπελλο. Επίσης προβλέπεται μία διαδικασία αναπλήρωσης στην Super League για ομάδα που δεν μπορεί να συνεχίσει στον θεσμό. Επιπλέον οι απολογίες από εδώ και πέρα θα γίνονται μόνο με υπομνήματα. Έτσι καταργείται και η διαδικασία των αναβολών λόγω μη παρουσίας δικηγόρων ή απεργιών τους. Καθιερώνεται ο ανώνυμος μάρτυρας. Μπορεί δηλαδή να καλέσει μία Πειθαρχική ένα άτομο να καταθέσει δίχως να γίνουν γνωστά τα στοιχεία του.
Τέλος υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο οι τρεις Πειθαρχικές Επιτροπής να ενοποιηθούν σε μία: ΕΠΟ, Super League και Football League να έχουν ένα Πειθαρχικό Όργανο. Ως προς τον οικονομικό κανονισμό στην ΕΠΟ πήγαν σε έναν ενιαίο για πιο σωστή λειτουργία.
 

Τελευταία Νέα