Αυτά προσάπτει ο Κοντονής στην ΕΠΟ!

Δημήτρης Τομαράς
Αυτά προσάπτει ο Κοντονής στην ΕΠΟ!

bet365

Διαβάστε στο ρεπορτάζ του Gazzetta.gr το τι αναφέρει το κατηγορητήριο του Σταύρου Κοντονή για την ΕΠΟ σχετικά με τον τελικό του Κυπέλλου.
Ο Σταύρος Κοντονής προσάπτει τα εξής στην ΕΠΟ:
1) Δεν υπήρχε διαχωριστικό στα αποδυτήρια μεταξύ των δύο φιναλίστ.
2) Δεν είχε επισημανθεί διαδρομή για να ξέρουν που θα πάνε οι παίκτες από και προς τον αγωνιστικό χώρο.
3) Άτομα άνευ προσκλήσεων ήταν στην Θύρα των επισήμων και απειλούσαν τα μέλη της διοίκησης και τους παίκτες του Ολυμπιακού.
4) Αυτοί που είχαν προκλήσεις έσπρωχναν κόσμο με μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν φόβο και επεισόδια.
Ο κ. Κοντονής καλεί την ΕΠΟ να απολογηθεί με υπόμνημα εντός πέντε εργασίμων ημερών. Το κατηγορητήριο πάντως δεν εστάλη στην Ομοσπονδία αλλά πήγε στο Υπουργείο πληρεξούσιος δικηγόρος για να το πάρει.
Αναλυτικά όλο το κείμενο της κλήσης:
Επειδή στα παρακάτω αναφερόμενα έγγραφα που μας διαβιβάστηκαν
1. Το υπ' αριθμ. 2247/16/969652/19-5-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής.
2. Με το υπ' αριθμ. πρωτ. 4349/26-5-2016 έγγραφο της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.), η από 17-5-2016 έκθεση του κ. Νιγιάννη Ανδρέα, παρατηρητή της Δ.Ε.Α.Β.
3. Η υπ' αριθμ. 2092/24-5-2016 έγγραφη αναφορά της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
4. Τα αποσπάσματα από δημοσιεύματα εφημερίδων της 21-5-2016. αναφέρονται περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών, μεταξύ των ομάδων «ΟλΥΜΠΙΑΚΟΣ. Σ.Φ.Π – Α.Ε.Κ», ο οποίος διεξήχθη την Τρίτη 17-05-2016 και ώρα 20:30, στο Στάδιο Ο.Α.Κ.Α. και τα οποία υποδηλώνουν την πλημμελή λήψη μέτρων για την αποτροπή φαινομένων βίας και την ασφαλή διεξαγωγή της αθλητικής εκδήλωσης ήτοι:
- Στον χώρο των αποδυτηρίων δεν υπήρχε διαχωριστικό το οποίο να απομονώνει πλήρως και να αποτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα στους χώρους των ομάδων. Το υπάρχον διαχωριστικό δεν εξασφάλιζε την αποφυγή προστριβών αν προέκυπτε δύσκολη κατάσταση.
- Δεν είχε επισημανθεί σαφώς η διαδρομή την οποία έπρεπε να ακολουθεί κάθε ομάδα κινούμενη από και προς τον αγωνιστικό χώρο και δεν υπήρχε κάποιος εντεταλμένος να κατευθύνει τους παίκτες. Παρά το ότι το γεγονός επισημάνθηκε κατ' επανάληψη και καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα από τον Αστυνομικό Διευθυντή προς ανθρώπους με διακριτικά της ομοσπονδίας σας, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά του και παρ' ολίγο να δημιουργηθεί σοβαρό θέμα ανάμεσα σε ποδοσφαιριστή και αξιωματικό της Αστυνομίας, ο οποίος δεν επέτρεψε στον παίκτη να ακολουθήσει την πορεία που εκείνος επέλεξε για να μεταβεί στα αποδυτήρια της ομάδας του.
- Υπήρξε είσοδος ατόμων άνευ προσκλήσεων στην Θύρα των επισήμων, τα οποία παρέμειναν κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του αγώνα ανενόχλητα να υβρίζουν και να απειλούν επιδεικνύοντας ακραία και προφανέστατα απειλητική συμπεριφορά, για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των ποδοσφαιριστών και των μελών της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Παρά την προφορική καταγγελία προς τον υπεύθυνο ασφαλείας και των παραγόντων σας, δεν έγινε καμία ενέργεια.
- Στο ημίχρονο, οι έχοντες εισβάλει άνευ προσκλήσεως, με προκλητικό τρόπο έσπρωχναν κόσμο με μοναδικό σκοπό να προκαλέσουν φόβο.
Επειδή κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα, ως διοργανώτρια αρχή δεν προβήκατε σε κάθε δυνατή ενέργεια πρόληψης και αποτροπής φαινομένων βίας στο χώρο του αθλητισμού εντός ή εκτός των αθλητικών χώρων, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια που αποτελούν διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης και δυσφημούν το άθλημα του ποδοσφαίρου και ιδιαιτέρως μας μεγάλης διοργάνωσης όπως ο τελικός κυπέλλου Ελλάδος
Επειδή με βάση τα περιστατικά που προκύπτουν από τα παραπάνω έγγραφα ανακύπτει ευθύνη σας σύμφωνα με το άρθρο 1, παρ. 1, 2 του ν. 4326/2015 «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α' 49) και δύναται να επιβληθούν σε βάρος σας οι προβλεπόμενες από τις σχετικές διατάξεις διοικητικές κυρώσεις
ΚΑΛΕΙΣΘΕ
να απολογηθείτε με έγγραφο υπόμνημα εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την παραλαβή του παρόντος.
Αντίγραφα των προμνησθέντων εγγράφων μπορείτε να λάβετε οποτεδήποτε το ζητήσετε.
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού - Σταύρος Ν. Κοντονής
 

Τελευταία Νέα