Το ποδαρικό του Κριστιάνο στο Euro

Κώστας Ζάλιαρης
Το ποδαρικό του Κριστιάνο στο Euro

bet365

Στην τελευταία ημέρα της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο φετινό Euro η Πορτογαλία, αντιμετωπίζοντας την αδύναμη και πρωτοεμφανιζόμενη, Ισλανδία (22:00). Κόντρα... γειτόνων στο άλλο ματς της ημέρας, με το Αυστρία – Ουγγαρία.

Ο Φερνάντο Σάντος έκανε λόγο για «δίψα» των παικτών του για διάκριση στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει την ευκαιρία να τα δώσει όλα, δίχως προβλήματα αυτή τη φορά, σε πλήρη αντίθεση με την κατάσταση στην οποία βρισκόταν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, πριν από δύο καλοκαίρια.

Η ποιότητα των Ιβήρων είναι τέτοια που ασφαλώς προκαλεί έντονη ανησυχία και φόβο στους Ισλανδούς, που εμφανίζονται για πρώτη φορά σε τελική φάση Euro, ενώ, ο πληθυσμός των 330.000 κατοίκων καθιστά τη χώρα, τη μικρότερη που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το επίπεδο.

Τον Λουίς Φίγκο θα ισοφαρίσει ο «CR7» σε συμμετοχές με το πορτογαλικό εθνόσημο το στήθος, φτάνοντας στις 127 παρουσίες.

Πιθανές ενδεκάδες:

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Μπρούνο Άλβες, Πέπε, Γκερέιρο, Ζοάο Μάριο, Ντανίλο, Ζοάο Μουτίνιο, Αντριέν Σίλβα, Νάνι, Κριστιάνο Ρονάλντο

Ισλανδία: Χάλντορσον, Σέβαρσον, Ρ.Σίγκουρντσον, Άρνασον, Σκούλασον, Γκούντμουντσον, Τζ.Σίγκουρντσον, Γκούναρσον, Μπιάναρσον, Σίγκτορσον, Φινμπόγκασον

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, λίγη ώρα νωρίτερα (19:00), τα... γειτονάκια που έχουν και αρκετή ιστορία πίσω τους όσον αφορά τις μεταξύ τους αναμετρήσεις, κοντράρονται γι' ακόμα μια φορά. Αυστρία και Ουγγαρία έρχονται αντιμέτωπες για 138η φορά, με το πρώτο παιχνίδι τους να τοποθετείται στο μακρινό 1902, όταν τότε οι Αυστριακοί είχαν διαλύσει τους αντιπάλους τους με το ευρύ 5-0!

Η ομάδα του Κόλερ κάνει τη δική της πρεμιέρα στο φετινό Euro προερχόμενη από σερί εννέα νικών και ο ομοσπονδιακός προπονητής ξέρει ότι έχει άπαντες στη διάθεσή του για να καταρτίσει το πλάνο νίκης, έχοντας επίγνωση και της σκληρής άμυνας των Ούγγρων.

Από την πλευρά του, ο Μπερντ Στοκ περιμένει τον Κάνταρ, όμως δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γκέργκο Λόβρενσιτς, ο οποίος με πρόβλημα στο γόνατο θ' αποχωρήσει από την αποστολή της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.

Σε επίπεδο τελικής φάσης μεγάλης διοργάνωσης, Αυστρία και Ουγγαρία κοντράρονται για πρώτη φορά έπειτα από 82 χρόνια!

Πιθανές ενδεκάδες:

Αυστρία: Άλμερ, Κλέιν, Ντράγκοβιτς, Πρεντλ, Φουχς, Αλάμπα, Μπομγκάρτλινγκερ, Χάρνικ, Γιουνούζοβιτς, Αρναούτοβιτς, Γιάνκο

Ουγγαρία: Κίραλι, Φιόλα, Γκούζμιτς, Λανγκ, Κάνταρ, Γκέρα, Νάγκι, Ντζούντζακ, Κλέινχάισερ, Νέμεθ, Σάλαι

 

EURO Τελευταία Νέα