Κοντονής: «Είμαστε έξω από το χρονοδιάγραμμα με την ΕΠΟ»

Δημήτρης Τομαράς
Κοντονής: «Είμαστε έξω από το χρονοδιάγραμμα με την ΕΠΟ»

bet365

Ο Σταύρος Κοντονής τόνισε πως υπάρχουν καθυστερήσεις στις αλλαγές στην ΕΠΟ. Τι είπε για τον έλεγχο σε άλλες Ομοσπονδίες, το επίμαχο αλβανικό πανό και τα επεισόδια στο Euro.
Στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» μίλησε ο Υπουργός Αθλητισμού. Για τις Ομοσπονδίες που ελέγχονται ανέφερε πως έχουν ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα οι φάκελοι για μπάντμιντον, τένις και ποδηλασίας και ενώ είναι σε εξέλιξη και οι άλλοι έλεγχοι. Και αυτό ενώ η εικόνα που προκύπτει «δεν είναι ευχάριστη» και προκύπτουν σοβαρές καταστάσεις. Υπάρχουν - όπως ανέφερε - οικονομικής φύσεως θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων καταλογισμό ποσών που δεν δικαιολογούνται, μεταχρονολογημένες επιταγές κ.ά..
Ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε ότι «βεβαίως έχουν ευθύνη και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών» και ανέφερε ότι πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες ελέγχου τους είχε καλέσει σε συνάντηση για να ακούσει τις δικές τους απόψεις. Σε κάθε περίπτωση, είναι αδιανόητο ο έλεγχος να εντοπίζει «ασύλληπτες καταστάσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά, γι' αυτό και διαβίβασε τους φακέλους στον εισαγγελέα. Σημείωσε επίσης ότι από το 2009 δεν είχε γίνει έλεγχος και γι' αυτό ανασυστάθηκε το ελεγκτικό συνέδριο. Δυστυχώς, λόγω του φόρτου εργασίας των υπαλλήλων και της αποψίλωσης του δημόσιου μηχανισμού, η ταχύτητα με την οποία προχωρεί η διαδικασία είναι μικρή.
«Εύχομαι να μην καταλογιστούν ποινές και να περιοριστούν σε διοικητικά και οικονομικά μέτρα», όπως είπε, αλλά «δεν μπορούσα να κρατήσω αυτούς τους φακέλους» με όσα «το πόρισμα ρητά ανέφερε». Έτσι «όλες οι Ομοσπονδίες θα ελεγχθούν». Για το θέμα της ΕΠΟ σημείωσε ότι οι διαδικασίες πλέον προχωρούν και έχουν ενεργοποιηθεί η FIFA και η UEFA, αν «και βρισκόμαστε έξω από το χρονοδιάγραμμα. Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και χρειάζονται πολύ μεγάλη προσοχή, ωστόσο η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και θα έχουμε άμεσα αποτελέσματα».
«Το γεγονός ότι, μπροστά στην απειλή της μονομερούς δράσης της Κυβέρνησης, ενεργοποιήθηκαν οι διεθνείς Ομοσπονδίες, είναι σε θετική κατεύθυνση και μπορούμε να έχουμε ένα πολύ διαφορετικό πρωτάθλημα του χρόνου. Χρειάζονται ωστόσο ριζοσπαστικά μέτρα και η συνεχής παρακολούθηση της εφαρμογής των κανόνων από τις διεθνείς Ομοσπονδίες, που είναι και οι καθ' ύλην αρμόδιοι», σχολίασε ακόμα. Αναφερόμενος στα σοβαρά επεισόδια που γίνονται στην Γαλλία τόνισε: «Ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει πως το ποδόσφαιρο δεν είναι χώρος εκτόνωσης αλλά πρέπει να είναι χώρος διασκέδασης».
Όσον αφορά στο πανό των Αλβανών είπε: «Η UEFA απαγορεύει την ανάρτηση πανό. Εδώ υπήρξε μια παραβίαση κανόνων. Ο φίλαθλος δεν εμποδίστηκε κατά την είσοδό του και την στιγμή μάλιστα που τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυστηρά με το φόβο μιας ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης. Γι' αυτό και στείλαμε διαμαρτυρία: είχαμε μια τηλεφωνική επικοινωνία και μας είπαν πως κατά την διάρκεια του αγώνα το πανό είχε ήδη κατέβει. Πως είχε αναρτηθεί πριν ξεκινήσει το ματς. Περιμένουμε».
Για την Εθνική τόνισε πως «το θέμα δεν είναι πως αποκλείστηκε αλλά για ποιον λόγο αποκλείστηκε. Υπήρξαν ήττες απρόσμενες και μοναδικές στα παγκόσμια χρονικά».
 

Τελευταία Νέα