Ιρλανδία - Σουηδία 1-1 (vid & pics)

Δημήτρης Τομαράς
Ιρλανδία - Σουηδία 1-1 (vid & pics)

bet365

Η Σουηδία ήταν φαβορί όμως οι Ιρλανδοί τα έδωσαν όλα, φεύγοντας από το γήπεδο με τον βαθμό (1-1). Δυνατό και μαχητικό παιχνίδι. Ωραίο τέρμα ο Χούλαχαν, αυτογκόλ ο Κλαρκ.

Και οι δύο το ήθελαν και το πάλεψαν με τον τρόπο τους, ωστόσο δεν κέρδισε κανείς. Ιρλανδία και Σουηδία έμειναν στο 1-1 σε ένα παιχνίδι όπου είχαν από ένα καλό ημίχρονο. Η Ιρλανδία που κατάφερε να προηγηθεί με 1-0 στο 48' θα μπορούσε στο πρώτο ημίχρονο να πετύχει πιο νωρίς γκολ. Δεν τα κατάφερε κι από την ισοφάριση κι έπειτα έχασε πολύ έδαφος, με τους Σουηδούς να βελτιώνονται, αλλά να παραμένουν μια ομάδα με σημαντικά αγωνιστικά ζητήματα. Μοιραίος και τραγικός ο Κλαρκ με το αυτογκόλ του για το 1-1 στο 72'.

Πως άρχισαν οι δύο αντίπαλοι
Η διάταξη των Ιρλανδών: Ράντολφ κίπερ, δεξί μπακ ο Κόλεμαν, αριστερά ο Μπρέιντι, στόπερ οι Κλαρκ και Ο' Σει και τριάδα στο κέντρο με Γουίλαν, ΜακΚάρθι και Χέντρικ. Επιτελικός ο Χούλαχαν και δίδυμο στην επίθεση ο Γουόλτερς με τον Λονγκ.
Για την Σουηδία: Ίσακσον πορτιέρο, άκρα άμυνας με Μ. Όλσον και Λούστιγκ και κεντρικοί αμυντικοί οι Λίντελοφ και Γκράνβιστ. Στο κέντρο οι Κάλστρομ και Λεβίτσκι, στα... φτερά οι Φόρσμπεργκ και Σ. Λάρσον και επίθεση με Ιμπραϊμοβιτς και Μπεργκ.
Φάσεις και δοκάρι η Ιρλανδία, χωρίς βοήθειες και εκτός παιχνιδιού ο Ιμπραϊμοβιτς
Στο α' μέρος το φαβορί του ματς, η Σουηδία παρουσίασε μία εξαιρετικά κακή εικόνα μεσοεπιθετικά ενώ είχε και αμυντικά κενά. Στο 9ο λεπτό οι Ιρλανδοί απείλησαν με τον θετικό και δραστήριο Χέντρικ στην πρώτη καλή φάση του αγώνα.
Στο 11' ο Μπεργκ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά έκανε κακό κοντρόλ και δεν μπόρεσε να σουτάρει. Στο 17' οι Ιρλανδοί είχαν μία ακόμα μεγάλη φάση. Διαγώνια κεφαλιά του Κλαρκ και από πολύ κοντά ο Ο' Σέι δεν μπόρεσε να κάνει προβολή για να βρει δίχτυα.
Στο 29' ο επίσης πολύ καλός στο α' μέρος Μπρέιντι έκανε κίνηση προς τα μέσα και ένα σουτ ελάχιστα άουτ. Στο 32' οι Ιρλανδοί είχαν και δοκάρι μετά από πολύ ωραίο σουτ του Χέντρικ που έδωσε καμπύλη στην μπάλα. Οι Σουηδοί από μέρους τους είχαν ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης, κάτι που δεν βοηθούσε τον Ιμπραϊμοβιτς. Τα περίμεναν όλα από τον μεγάλο τους σταρ, που σαν να ήταν... άφαντος στο α' 45λεπτο με τους Ιρλανδούς να πέφτουν δύο και τρεις πάνω του για να τον κλείσουν. Πολύ νευρικό ματς με λάθη και... αστοχίες στην ανάπτυξη. Εάν κάποια ομάδα πάντως αδικείται από το σκορ στο α' μέρος αυτή είναι η Ιρλανδία.
Επίθεση για σεμινάριο και 1-0 ο Χούλαχαν!
Στο 48ο λεπτό η Ιρλανδία και αφού είχε απειλήσει λίγο πριν με τον Χέντρικ σκόραρε με εξαιρετική επίθεση και επίδειξη τραγικής αμυντικής οργάνωσης των Σουηδών. Ο Κόλεμαν... άδειασε τρομερά την αντίπαλη άμυνα, έβγαλε την μπάλα στον Χούλαχαν και αυτός με εξαιρετικό τελείωμα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.
Αντίδραση και... πολιορκία των Σουηδών
Οι Σουηδοί αντέδρασαν άμεσα και λίγο έλλειψε να κάνουν το 1-1 ένα λεπτό μετά. Ο Κλαρκ έδιωξε την μπάλα προς τα πίσω, ο κίπερ του την έβγαλε δύσκολα και στην συνέχεια ο Φόρσμπεργκ έστειλε την μπάλα άουτ από πολύ καλή θέση.
Για περίπου 3 με 4 λεπτά οι Σουηδοί πρέσαραν δυνατά την Ιρλανδία και έφτασαν κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος. Δεν τα κατάφεραν όμως. Στο 59' ο Μπεργκ βρέθηκε στον πάγκο καθώς δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αναμενόμενα. Δεν είχε καλή εικόνα και την θέση του πήρε ο Γκουιντέτι. Στο 59' ο Ιμπραϊμοβιτς είχε χαμένη ευκαιρία με γυριστό σουτ άουτ.
Το πήρε πάνω του ο Ζλάταν, τραγικός με αυτογκόλ ο Κλαρκ
Στο 72ο λεπτό η πίεση της Σουηδίας καρποφόρησε. Μετά από πολύ καλή συνεργασία των παικτών των Σουηδών και γύρισμα του Ιμπραϊμοβιτς ο Κλαρκ έβαλε αυτογκόλ με καρφωτή κεφαλιά! Το 1-1 για την Σουηδία και φυσικά τραγικός και μοιραίος ο Κλαρκ. Στα λεπτά που απέμειναν παρά τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων δεν άλλαξε ο δείκτης του σκορ. Και οι δύο ομάδες πάντως είχαν μεγάλη θέληση και διάθεση για καλό ποδόσφαιρο και κυνήγησαν τη νίκη μέχρι τέλους.
- MVP του αγώνα ψηφίστηκε ο Χούλαχαν.

 

EURO Τελευταία Νέα