Ισπανία – Τσεχία 1-0

Ισπανία – Τσεχία 1-0

bet365

Ο Τσεχ κρατούσε την Τσεχία, αλλά το πρώτο γκολ του Πικέ σε μεγάλο τουρνουά, χάρισε τελικά στην κάτοχο Ισπανία τη δύσκολη νίκη (1-0 στο 87').

Το προσπαθούσε από εδώ, το πάλευε από εκεί, αλλά τίποτα. Ο Τσεχ κυρίως και μετά η φουλ αμυντική τακτική της Τσεχία κρατούσαν το μηδέν. Η Ισπανία δεν μπορούσε να σκοράρει και το ρολόϊ είχε φτάσει στο 87' Ηταν όμως εκει ο Ινιέστα. Ο ηγέτης των Ταύρων έβγαλε την τέλεια σέντρα, που ήταν κάτι παραπάνω από πάρε βάλε για τον Πικέ. Και έτσι, καθώς έγινε ο πρώτος Ισπανός με ασίστ σε τρία διαφορετικά EURO, χάρισε στον σκόρερ το παρθενικό γκολ του μεγάλο διεθνές τουρνουά και στη χώρα του το ιδανικό ξεκίνημα (1-0) στην προσπάθεια για το μυθικό three peat.

Οι Ρόχας μπήκαν με... φούρια, αλλά σταματούσαν πάνω στον Τσεχ. Εκείνος ήταν που νίκησε δύο φορές τον Μοράτα (16', 29'). Στη συνέχεια ο πορτιέρο των Τσέχων έκανε το ίδιο στο διαγώνιο σουτ του Ζόρντι Αλμπα και στο κοντινό πλασέ του Σίλβα. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, μα με το ξεκίνημα του σε γύρισμα του Μοράτα λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ ο Χούμπνικ, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι. Στη συνέχεια της φάσης θα μπορούσε να σκοράρει και ο Σέρχιο Ράμος, αλλά πρόλαβαν και έπεσαν κορμιά μπροστά του.

Ωστόσο, ο Σέρχιο Ράμος και μαζί και ο Φάμπρεγας χρειάστηκε να σώσουν την Ισπανία (65') σχεδόν στη γραμμή. Ο Χούμπνικ έκανε το ίδιο στην απέναντι εστία (70') πριν πλασάρει ο Ζόρντι Αλμπα και στο 73' ο Σίλβα απείλησε με σουτ. Ωσπου στο 87' με την κεφαλιά του Πικέ η ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε άρχισε με το σωστό τρόπο την υπεράσπιση του στέμματος της. Χρειάστηκε βέβαια και ο Ντε Χέα στις καθυστερήσεις να βγάλει το σουτ του Νταρίντα.

* Για πρώτη φορά ομάδα κρατάει έξι αγώνες χωρίς να δεχτεί γκολ (599 λεπτά), ενώ έχει να ηττηθεί από το 2004 και το ματς με την Πορτογαλία!

* Με 133 συμμετοχές ο Σέρχιο Ράμος έφτασε στην 2η θέση των Ισπανών τον Τσάβι!

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Ζόρντι Αλμπα, Χουανφράν, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Φάμπρεγας (70' Τιάγκο), Σίλβα, Νολίτο (82' Πέδρο), Μοράτα (62' Αντούριθ)

Τσεχία (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Κανταράμπκ, Γκέμπρε-Σελασιέ (86' Σούραλ), Λιμπέρσκι, Πλάσιλ, Ροζίτσκι (88' Παβέλκα), Νέτσιντ (75' Λάφατα), Νταρίντα, Κρέιτσι.

Παίξε νόμιμα από Κινητό και Τάμπλετ στην Sportingbet!

 

EURO Τελευταία Νέα