Κόντρα Αγγλίας-Ρωσίας και για το ντόπινγκ!

Κόντρα Αγγλίας-Ρωσίας και για το ντόπινγκ!

Το gazzetta.gr μεταφέρει από τη βάση των Ρώσων το... ψυχροπολεμικό κλίμα που υπήρξε ανάμεσα στον γιατρό της Εθνικής Ρωσίας και Άγγλους δημοσιογράφους λόγω του ντόπινγκ. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ.

To σκάνδαλο του ντόπινγκ που έχει ξεσπάσει στοον ρωσικό αθλητισμό έχει φτάσει και στη Γαλλία. Πρώτα ήρθε το θετικό δείγμα 14 αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ύστερα οι καταγγελίες για αξιωματούχους που απέκρυπταν θετικά δείγματα. Μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας βρέθηκε και στα Panama Papers, ανοίγοντας offshore, λίγο πριν αρχίσει να αχολείται με τις υποθέσεις ντόπινγκ. Το όνομά του είναι Βιάτσεσλαβ Αμίνοβ και πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής. Το γερμανικό ARD έκανε μια σειρά ντοκιμαντέρ για το θέμα, με τους Ρώσους να περνούν στην αντεπίθεση.

Στη συνέντευξη Τύπου λοιπόν της Εθνικής Ρωσίας στη βάση της ομάδας λίγο έξω από το Παρίσι, Άγγλοι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον γιατρό Εντουαρντ Μπεζούγκλαβ για το αν θεωρεί ότι η ομάδα της Ρωσίας περνάει περισσότερα τεστ από τις υπόλοιπες. 

«Και είναι πολλοί που το λένε αυτό;», απάντησε ο γιατρός σαφώς εκνευρισμένος, προφανώς θεωρώντας ότι τον ρώτησαν για ντόπινγκ στην Εθνική ομάδα. Στη συνέχεια ξεκίνησε ένα μονόλογο με τον μεταφραστή να μην τον προλαβαίνει. «Η ομάδα της Ρωσίας δεν είχε ποτέ προβλήματα σχετικά με το ντόπινγκ, έχουμε κάνε 44 διαφορετικά τεστ από τη FIFA και την UEFA, μας ξυπνούσαν από τις 6 το πρωί και τελικά το κάναμε μετά από μιάμιση ώρα. Πόσα τεστ έχει κάνει η Αγγλία;», ρώτησε, κάνοντας τους Ρώσους δημοσιογράφους να χαμογελάσουν ειρωνικά. 

Η ερώτηση των ρεπόρτερ αφορούσε τη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά ο Μπεζούγκλαβ δεν ξεκαθάρισε πότε τα έκανε αυτά τα 44 τεστ. Την μέρα πριν το παιχνίδι με την Αγγλία τόνισε ότι 10 διαφορετικοί άνθρωποι εξετάστηκαν πολύ νωρίς για ντόπινγκ, δείχνοντας τη φανερή του ενόχληση τόσο γι' αυτό όσο και για το ότι αποφάσισαν να ρωτήσουν οι Άγγλοι, υπονοώντας μεροληπτική αντιμετώπιση προς την ομάδα του...