Ιρλανδία – Σουηδία: Η μάχη του ενός… γκολ

Gazzetta team
Ιρλανδία – Σουηδία: Η μάχη του ενός… γκολ

bet365

Αμφότερες πέρασαν στην τελική φάση του Euro από τη διαδικασία των μπαράζ με την κληρωτίδα να μην τους… χαμογελάει. Τοποθετημένες στον ίδιο όμιλο με το Βέλγιο και την Ιταλία θα επιδιώξουν να καταβάλουν εαυτούς για να πάρουν την πρόκριση στους «16» του θεσμού.
ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΣΟΥΗΔΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 508
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 3.36 – 3.08 – 2.39
ΩΡΑ/ΤV: 19:00/ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΣΤΑΝΤ ΝΤΕ ΦΡΑΝΣ (81.338), ΠΑΡΙΣΙ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Δέκα φορές έχουν αναμετρηθεί συνολικά στο παρελθόν, ούτε μία όμως σε τελικά EURO. Σε επίπεδο προκριματικών Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μία ισοπαλία και μία νίκη μετρά η Σουηδία.Συνολικά σε επίσημα και φιλικά, οι Σκανδιναβοί μετρούν πέντε νίκες, οι Ιρλανδοί 3, ενώ δύο δεν ανέδειξαν νικητή (13-16 συντελεστής τερμάτων).
Πήρε την τρίτη θέση του ομίλου που συμμετείζε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Εφτασε στα τελικά της Γαλλίας μέσω των μπαράζ, γεγονός που συνιστά επιτυχία, καθώς βρισκόταν στο ίδιο γκρουπ με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία, και το πάντα υπολογίσιμο σύνολο της Πολωνίας.
Το συγκρότημα του Μάρτιν Ο'Νιλ διέψευσε τους πάντες και πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία στον όμιλο, διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα (7 γκολ παθητικό) και προίκα ότι έμεινε αήττητη από τη Γερμανία (1-0 εντός, 1-1 εκτός). Με ισοπαλία στη Ζένιτσα (1-1) και νίκη στο Δουβλίνο (2-1), οι Ιρλανδοί πέρασαν το εμπόδιο της Βοσνίας στα μπαράζ και επικύρωσε το εισιτήριο για τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Με παίκτες που αγωνίζονται -κατά κύριο λόγο- στην Πρέμιερ Λιγκ και την Τσάμπιονσιπ, το συγκρότημα του Μάρτιν Ο' Νιλ θα επιδιώξει μία καλή πορεία στον όμιλο του «θανάτου», όπως χαρακτηρίζεται από τον ιρλανδικό Τύπο.
Με την προσδοκία να κάνει αισθητή την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ταξίδεψε η Σουηδία στην Γαλλία, γνωρίζοντας ότι το συγκεκριμένο Euro θα είναι το τελευταίο για τα τρία μεγάλα «αστέρια» του ρόστερ, όπως οι Ιμπραϊμοβιτς, Ισακσον και Κάλστρομ. Ο πρώτος, μάλιστα, ήταν ο άνθρωπος - κλειδί του Ερικ Χαμρέν στα μπαράζ κόντρα στη Δανία (2-1 εντός, 2-2 εκτός), καθώς σκόραρε τρία από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του.
Ο πήχης τοποθετήθηκε ψηλά και ξεκίνησε την προετοιμασία νωρίτερα από κάθε άλλη ομάδα του θεσμού. Εδωσε έξι φιλικά από τον Ιανουάριο, με απολογισμό δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες, μία ήττα. Μάλιστα, το τελευταίο τεστ ήταν και το πιο... αισιόδοξο, όταν και επικράτησε με 3-0 της Ουαλίας. Οσο αφορά τις επιλογές του 58χρονου τεχνικού στην αρχική ενδεκάδα για την πρεμιέρα της διοργάνωσης, σε αυτή θα βρίσκεται -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, Μάρκους Μπεργκ, ενώ ο εξτρέμ του Ολυμπιακού, Τζίμι Ντουρμάζ, αν και δοκιμάστηκε στην προπόνηση δύσκολα θα πάρει φανέλα βασικού.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ιρλανδία (4-2-3-1): Ράντολφ – Κόλμαν, Ο’ Σέι, Κίο, Κλαρκ- Γουίλαν, ΜακΚάρθι – Χέντρικ, Χούλαχαν, Γουόλτερς – Λονγκ
Σουηδία (4-4-2): Ισακσον – Λούστιχ, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Oύλσον – Λάρσον, Σέλστρομ, Λεβίτσκι, Φόρσμπεργκ – Ιμπραΐμοβιτς, Μπεργκ
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Αναμφίβολα τα δύο μεγάλα φαβορί του ομίλου για την πρόκριση είναι το Βέλγιο και η Ιταλία, με την Ιρλανδία και την Σουηδία να μονομαχούν για την τρίτη προνομιούχο θέση. Απώτερος στόχος των δύο ομάδων είναι η διαφύλαξη του αποτελέσματος, αφού σε περίπτωση ήττας με το «καλημέρα», η πρόκριση (και μέσω της τρίτης θέσης) θα περάσει από... σαράντα κύματα! Το αμυντικό παιχνίδι έδωσε στην Ιρλανδία την πρόκριση στην τελική φάση, ενώ η Σουηδία (αν και διαθέτει δύο εξαιρετικούς επιθετικούς) όταν βρίσκει στο διάβα της «σφιχτές» άμυνες δυσκολεύεται αρκετά στην επίτευξη ενός γκολ. Κάπως έτσι έρχεται σε πρώτο πλάνο το εύρος τερμάτων 0-1 που βρίσκεται σε απόδοση 2.50 στο κουπόνι του ΟΠΑΠ και συνιστά αξιόλογη επιλογή από το σετ.
 

EURO Τελευταία Νέα