Βέλγιο – Ιταλία: Προσε -Χ-τικά στο ημίχρονο

Gazzetta team
Βέλγιο – Ιταλία: Προσε -Χ-τικά στο ημίχρονο

bet365

Επιστροφή σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά το 2000 για τους Βέλγους που στοχεύουν σε μία καλή πορεία στο τουρνουά. Εμφανώς αποδυναμωμένοι αλλά πάντα υπολογίσιμοι οι Ιταλοί του Κόντε.
ΒΕΛΓΙΟ – ΙΤΑΛΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 509
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 2.30 – 2,80 – 2.95
ΩΡΑ/
TV: 22:00/ EΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΣΤΑΝΤ ΝΤΕ ΛΥΩΝ (59.000), ΛΥΩΝ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Δέκα φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες. Μετρούν από τρεις νίκες, ενώ τέσσερα ματς δεν ανέδειξαν νικητή. Στο πιο πρόσφατο, το Νοέμβριο του 2015 στις Βρυξέλλες, οι γηπεδούχοι Βέλγοι επιβλήθηκαν 3-1.
Διαθέτοντας ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην ιστορία τους, οι Βέλγοι ταξίδεψαν στη Γαλλία με πολλές φιλοδοξίες. Πώς όχι, αφού από τη μέση και μπροστά το σύνολο του Βίλμοτς ξεχειλίζει από ποιότητα με τους Αζάρ, Ντε Μπρόινε να ξεχωρίζουν και τον Λουκάκου αιχμή του δόρατος. Πονοκέφαλο αποτελεί για τον τεχνικό των «κόκκινων διαβόλων» η αμυντική αστάθεια που παρουσιάζει η ομάδα του, καθώς δεν κατάφερε να κρατήσει την εστία της απαραβίαστη σε καμία από τις επτά πιο πρόσφατες υποχρεώσεις της. Στον όμιλο των προκριματικών, δεν αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση πάνω από Ουαλία και Βοσνία, που αποτέλεσαν τους βασικούς διεκδικητές της πρόκρισης. Αήττητη ολοκλήρωσε τα φιλικά που έδωσε, κερδίζοντας Ελβετία (2-1) και Νορβηγία (3-2) ενώ κόντρα στη Φινλανδία έμεινε στο 1-1. Μέγιστης σημασίας η απουσία του στόπερ της Μάντσεστερ Σίτι, Κομπανί, που δεν ξεπέρασε ένα πρόβλημα τραυματισμού. Εκτός των κλήσεων έμειναν επίσης και οι Τσαντλί και Μιραλάς.
Σε αντίθεση με την αντίπαλό της, η Ιταλία δεν έχει μεγάλες βλέψεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Στο αμυντικό κομμάτι βρίσκεται το μεγάλο όπλο των «ατζούρι», με την παρουσία των Μπουφόν, Κιελίνι, Μπονούτσι, Μπαρτζάλι. Ολοι τους αποτελούν τη «ραχοκοκκαλιά» της Γιουβέντους, διαθέτουν και ομοιογένεια, γνωρίζοντας ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου. Από εκεί και πέρα βέβαια, από λίγο ως πολύ, επικρατεί… χάος. Εμφανώς της λείπει ο ηγέτης που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του και θα την οδηγήσει με ασφάλεια στη διοργάνωση. Τα προηγούμενα χρόνια, ο ρόλος ήταν… καπαρωμένος από τον Αντρέα Πίρλο, ο οποίος όμως πλέον βρίσκεται σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία, αγωνίζεται στην Αμερική και δεν κρίθηκε ικανός να βοηθήσει σε ένα τέτοιο τουρνουά. Με αμυντικό προσανατολισμό αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του ο Αντόνιο Κόντε, που δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει το «αγαπημένο» του σύστημα με τους τρεις στόπερ. Δύο φιλικά προετοιμασίας έδωσαν οι Ιταλοί σημειώνοντας ισάριθμες νίκες κόντρα σε Σκωτία (1-0) και Φινλανδία (2-0), δείχνοντας και στις δύο περιπτώσεις πως για ακόμη μία φορά η αμυντική σταθερότητα και προσήλωση θα αποτελέσει το βασικό όπλο τους.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Βέλγιο (4-3-3): Κουρτουά – Αλντερβάιρελντ, Ντεναϊέρ , Βερμάλεν, Βερτόνχεν – Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Φελαϊνί – Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου
Ιταλία (3-5-2): Μπουφόν – Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι – Καντρέβα, Παρόλο, Ντε Ρόσι, Τζιακερίνι, Νταρμιάν – Πελέ, Εντερ
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Ξεκινώντας τη διοργάνωση με το θεωρητικά πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου, Βίλμοτς και Κόντε πολύ δύσκολα θα πάρουν ρίσκα από την πρώτη στιγμή. Οι μεν Βέλγοι θα πορευθούν με όπλο την ποιότητα που διαθέτουν μεσοεπιθετικά, ωστόσο κόντρα στην καλοστημένη αμυντικά Ιταλία, ο δρόμος προς τα δίχτυα μόνο ανοιχτός δεν είναι. Βασική επιλογή η ισοπαλία στο πρώτο μέρος, κάτι που θα επιδιώξουν οι «ατζούρι», ψάχνοντας κάποια τέρμα στην αντεπίθεση. Στο 1.72 στον ΟΠΑΠ η επιλογή αυτή.

 

EURO Τελευταία Νέα