Πανόπουλος: «Υπάρχει κάθετη απόφαση να μην συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα...»

Πανόπουλος: «Υπάρχει κάθετη απόφαση να μην συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα...»

Πανόπουλος: «Υπάρχει κάθετη απόφαση να μην συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα...»

Την απόφαση των «12» να μη συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Super League, εφόσον η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αλλάξει, τόνισε εκ νέου ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος.

Aναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:

Για τη συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα: «Υπάρχει κάθετη απόφαση να μην συμμετάσχουμε, εάν δεν αλλάξει έστω και κάτι μικρό. Είναι ξανά υπογραμμένο το χαρτί. Όλοι ήταν πεπεισμένοι από το πρώτο λεπτό ότι αυτό πρέπει να γίνει. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι η διαιτησία».

Για την κίνηση των «12» κι αν είναι δική του μόνο πρωτοβουλία: «Είναι λάθος. Καθίσαμε σε ένα τραπέζι και αποφασίσαμε τα ίδιο. Καλύτερο περιβάλλον στη διαιτησία και καλύτερος διαμερισμός εσόδων. Oι τέσσερις μεγάλοι ήταν σύμφωνοι και για τα δύο. Οι πρώτοι που έδωσαν το πράσινο φως ήταν οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός. Όλοι μαζί προχωράμε και πάμε μπροστά για την αναδιαμόρφωση του προϊόντος.  Αυτή η πρόταση για τη διαιτησία είναι και των 16 ομάδων. Δεν έχουμε καμία σχέση με διαιτησία, κανονισμούς και νόμους. Αυτή είναι αρμοδιότητα της ΕΠΟ».

Για την αναδιάρθρωση Super League: «Τέσσερα θέματα έθεσε η Nova: διαιτησία, ανακατανομή εσόδων,  να βρει το άτομο που θα είναι διευθύνων σύμβουλος και θα τρέχει τη διοργάνωση και ζήτησε μείωση ομάδων σε 12 από την περίοδο 2016-2017. Το τελευταίο ούτε καν το συζητάμε. Μιλάμε όμως να γίνουν οι ομάδες 14 συν τα playoff για τον πρωταθλητή. Πρέπει να συμφωνήσουμε πρώτα «μεγάλοι»και «μικροί» και μετά θα πάμε».

Για την απόρριψη της ΕΠΟ: «Αυτή τη στιγμή με αυτούς πρέπει να συζητήσω. Πρέπει να μπούνε στην λογική αυτή . Το καταλαβαίνουν και αυτοί, καθώς μόνοι τους λένε ότι κάτι πρέπει να κάνουν».

Όσον αφορά τον αρχιδιαιτητή: «Μας δίνει κάποια ονόματα η ΕΠΟ. Εμείς πάμε την απόφαση για τον ποιον πιστεύουμε και τους λέμε αν θέλουν να συμβουλευτούν την πρόταση μας. Το ίδιο ισχύει και για τον παρατηρητή».

Για αντιπαλότητα μεταξύ των μεγάλων: «Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αντιπαλότητα ανάμεσα στους τέσσερις μεγάλους. Πρέπει να βρουν ένα «modus vivendi» για το καλό όλων μας».

Για ελληνικό ποδόσφαιρο και τι θα έλεγε στην UEFA: «Περιβάλλον ποδοσφαίρου άθλιο, κόσμος και παράγοντες θεωρούν ότι φταίει το επίπεδο της διαιτησίας. Ελάτε να συζητήσουμε μαζί για να βρούμε τη λύση. Αν συνεχίσει αυτό θα έχουμε απώλειες ζωών, με όλα τα επεισόδια που γίνονται. Εφέτος κινδύνεψαν ζωές».

Για την Καλλονή και τον Πανθρακικό που βρίσκονται μέσα στους «12»: «Δεν έχει επικυρωθεί τίποτα στη βαθμολογία γι αυτό μετέχουν στην κίνηση των 12».

Για τον ρόλο των μεγάλων«Δύο από τις τέσσερις, θα γνωστοποιήσουν και τη θέση τους μέσα των διοικήσεων τους τις επόμενες μέρες. Ήταν οι πρώτοι που ήταν απέναντι στο θέμα της διαιτησίας».

Για τις συμμαχίες: «Πάντα, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Αν οι τέσσερις μεγάλοι συμφωνήσουν μπορούμε να δούμε καλύτερα πράγματα στο ποδόσφαιρο».

Για την ΕΠΟ και τη θέση τους: «Μακριά από Superleague, δε συζητήθηκε ούτε ένα δευτερόλεπτο το θέμα των εκλογών της ΕΠΟ. Είτε είναι ο κ. Γκιρτζίκης είτε κάποιος άλλος δεν αλλάζει κάτι στη θέση μας»

Για τον πρόεδρο της Superleague: «Για να μην επιβαρύνουμε το  υπάρχον κλίμα πρότεινα να μην υπάρχει κάποιος από τους τέσσερις μεγάλους στην προεδρία της Superleague. Έχουν αλλάξει τα πράγματα από όταν ξεκινήσαμε. Αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι  κάποιος από τους 12. Ο Μποροβήλος θέλει να αποχωρήσει».

Για τις αδειοδοτήσεις: «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν είναι δυνατόν να δίνεται στον Πανιώνιο. Δεν γίνεται ξαφνικά να τους παίρνει η UEFA αυτό που κατέκτησαν με φοβερή προσπάθεια. Έχοντας κάνει και ένα βήμα μπροστά με τα λεφτά που έχουν δώσει τα τελευταία 2 χρόνια. Είναι εγκληματικό αυτό που γίνεται με τις αδειοδοτήσεις. Δεν υπάρχει έγκυος και ολίγον έγκυος».

Για το μέλλον της Λίγκας: «Είμαι αισιόδοξος, όταν βάζεις ένα στόχο στη ζωή τον πετυχαίνεις. Όλες οι ομάδες το θέλουν αυτό για ένα εκατομμύριο λόγους. Δεν μπορεί καμία UEFA  να μη λάβει υπόψιν της το δημόσιο αίσθημα. Αν αυτοί μιλάνε ισπανικά και εμείς Αγγλικά, τότε μόνο δεν θα υπάρξει συνεννόηση»

 

 

Best of internet