«Yποβιβάζεται ο διαιτητής του Ολυμπιακός-Άντερλεχτ»

Gazzetta team
«Yποβιβάζεται ο διαιτητής του Ολυμπιακός-Άντερλεχτ»

bet365

Το έγκυρο σε θέματα διαιτησίας footballrefereeing αναφέρει σε ρεπορτάζ του πως ο Β. Ιρλανδός, Άρνολντ Χάντερ, που διηύθυνε τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ, τιμωρήθηκε με υποβιβασμό για τις αποφάσεις του στο ματς.

Ο Άρνολντ Χάντερ είχε προκαλέσει τα έντονα παράπονα της Άντερλεχτ με τη διαιτησία του στη ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό για τους «32» του Europa League, με αποκορύφωμα το αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ των «ερυθρολεύκων» στο πρώτο μέρος, αλλά και την κόκκινη κάρτα που δεν είχε δώσει στον Μποτία, όταν εκείνος σταμάτησε αντικανονικά τον Τζούριτσιτς, προτού ο Σέρβος βρεθεί απέναντι στον Ρομπέρτο.

Ο ίδιος είχε παραδεχτεί στη συνέχεια πως είχε κάνει λάθος αναφορικά με τον καταλογισμό του πέναλτι, ενώ και οι Πειραιώτες είχαν από τη πλευρά τους διαμαρτυρηθεί για σε ανατροπή του Ντεντόνκερ στον Μποτία, η οποία δεν είχε επίσης δοθεί.

Το έγκυρο σε θέματα διαιτησίας footballrefereeing αναφέρει λοιπόν σε ρεπορτάζ του πως ο Επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, τιμώρησε τον Β. Ιρλανδό με υποβιβασμό στο Group B, ως συνέπεια για την απόδοσή του, σε συνεδρίαση με θέμα τις αξιολογήσεις των διαιτητών για το πρώτο εξάμηνο του 2016.

«Ο Β. Ιρλανδός, Άρνολντ Χάντερ, υπέπεσε σε καθοριστικά λάθη στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Άντερλεχτ, τα οποία στην πλειοψηφία τους ήταν υπέρ της ελληνικής ομάδας. Η UEFA είχε ξεκινήσει αμέσως να ερευνά την υπόθεση, εξετάζοντας και το σενάριο χειραγώγησης του αγώνα», αναφέρεται στην αιτιολόγηση του υποβιβασμού του, δίχως ωστόσο να υπάρχει κάποια ανακοίνωση από την πλευρά της UEFA.

Πέρα από τον Χάντερ, με υποβιβασμό τιμωρήθηκε και ο Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ, ενώ οι Έλληνες Τάσος Σιδηρόπουλος και Χαράλαμπος Καλογερόπουλος προβιβάστηκαν στις κατηγορίες Top class και Group B αντίστοιχα.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα