Βία με... βρετανική αιτία! (vid)

Βία με... βρετανική αιτία! (vid)

Gazzetta team
Βία με... βρετανική αιτία! (vid)

bet365

Το 1998 η Μασσαλία παραδόθηκε στη βία και 18 χρόνια μετά το σκηνικό επαναλαμβάνεται! Κοινός παρανομαστής οι Βρετανοί οπαδοί! Συγκλονίζει το νέο video.

Σε θέατρο του πολέμου εξελίσσεται η Μασσαλία και το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο βρίσκεται αντιμέτωπο με τον εφιάλτη της βίας. Η λάμψη του Euro ξεθωριάζει μπροστά στις συγκλονιστικές εικόνες από τη Γαλλία, όπου Ρώσοι ξυλοκοπούν τους Βρετανούς, που υπό την επήρεια αλκοόλ φροντίζουν να συντηρούν ένα «πολεμικό» κλίμα. «Πολεμιστές» από τη Ρωσία βρίσκονται στη Μασσαλία και με στρατηγική που θα... ζήλευαν σε πολεμικές επιχειρήσεις έχουν στείλει στο νοσοκομείο δεκάδες Αγγλους. Ο σκοπός των «ανεγκέφαλων» επιτεύχθηκε, και η Ευρώπη βλέπει την ανεξέλεγκτη βία να «κερδίζει» τις εντυπώσεις!


Ποιος τα προκαλεί, ποιος ευθύνεται; Οι Γάλλοι που τα σπάνε με Πολωνούς και Βορειοιρλανδούς, οι Γερμανοί, οι Ουκρανοί; Η Εquipe αποκάλυψε πως σε ποσοστό που ξεπερνά το 80% οι Αγγλοι είναι αυτοί που βρίσκονται μέσα σε σκηνικά εκτεταμένων επεισοδίων! Ο Guardian δεν θα αλλάξει δρόμο και θα θυμηθεί το Μουντιάλ του 1998, το πρώτο μεγάλο τουρνουά εκτός συνόρων για την Αγγλία της Premier League! Η Γαλλία υποδέχθηκε τους Βρετανούς φιλάθλους, αλλά και τους... κολλημένους στη βία!


Η 15η Ιουνίου στη Μασσαλία άρχισε ιδανικά, βόλτες στο Λιμάνι, σε ένα πανηγύρι των χρωμάτων! Βρετανοί και Τυνήσιοι αγκαλιάζονταν, έβγαζαν φωτογραφίες και αλληλοπειράζονταν για το βραδινό παιχνίδι. Το ματς στο Βελοντρόμ άρχισε, ωστόσο χιλιάδες Αγγλοι έμειναν στην παραλία για να παρακολουθήσουν από εκεί την αναμέτρηση. Το γκολ του Σίρερ τα... χάλασε όλα, με τους Τυνήσιους να εκτοξεύουν μπουκάλια και τους Βρετανούς να απαντούν. Η αστυνομία συνέχισε με δεκάδες δακρυγόνα και... χάος! Ωστόσο, το πιο τρομακτικό κομμάτι της ημέρας ήρθε μετά το ματς. Οι ντόπιοι με πέτρες επιτέθηκαν, οι Αγγλοι που είχαν γυρίσει από το γήπεδο πέρασαν στην αντεπίθεση και η Μασσαλία ήταν πλέον μια εμπόλεμη ζώνη. Δεκάδες τραυματίες, συλλήψεις και το κέντρο βουτηγμένο στο αίμα. Καταστήματα κατεστραμμένα και οι Γάλλοι να φωνάζουν στους Αγγλους «Γιατί το κάνατε αυτό;;;». Ποτέ κανείς δεν κατάλαβε το γιατί... Οι ντόπιοι μιλούσαν για την άσχημη συμπεριφορά των Αγγλων έπειτα την κατανάλωση αλκοόλ...


Ο κύκλος της βίας άνοιξε το 1977 στο Λουξεμβούργο και η λίστα ατελείωτη! Ιούνιος του 1980 στο Τορίνο, Μάιος του 1981 στη Βασιλεία, Ιούνιος του 1988 στο Ντίσελντορφ και στη Φρανκφούρτη. Το 1990 Αγγλοι έκαναν άνω - κάτω το Κάλιαρι και το Ρίμινι, το 1992 τα έσπασαν σε Μάλμε και Στοκχόλμη. Τον Φλεβάρη του 1995 το Δουβλίνο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, ενώ τον Ιούνιο του 1996 200 Αγγλοι συνελήφθησαν στο κέντρο του Λονδίνου για σοβαρά επεισόδια έπειτα τον αποκλεισμό από τη Γερμανία. Συλλήψεις και τον Οκτώβριο του 1997 στη Ρώμη. Περισσότεροι από 150 Βρετανοί συνελήφθησαν τον Νοέμβριο του 1999 στη Γλασκώβη! Τον Ιούνιο του 2000 είχαν προκαλέσει ταραχές σε Σαρλερουά και Βρυξέλλες που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 56 ανθρώπων!

 

EURO Τελευταία Νέα