Πολωνία – Βόρειος Ιρλανδία: Ανταγωνιστικό αουτσάιντερ

Gazzetta team
Πολωνία – Βόρειος Ιρλανδία: Ανταγωνιστικό αουτσάιντερ

bet365

Υψηλά έχει τεθεί ο πήχης των Πολωνών σ’ αυτό το EURO καθώς διαθέτουν το πιο ταλαντούχο ρόστερ της ιστορίας τους. Παρθενική συμμετοχή για τους Βορειοϊρλανδούς σε τελική φάση EURO.
ΠΟΛΩΝΙΑ – Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ
ΚΩΔΙΚΟΣ ΟΠΑΠ: 505
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΟΠΑΠ: 1.55 – 3.35 – 5.30
ΩΡΑ/
TV: 19:00/ΕΡΤ 1
ΓΗΠΕΔΟ: ΑΛΙΑΝΖ ΡΙΒΙΕΡΑ (35.624), ΝΙΚΑΙΑ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Οβίντιου Αλί Χατεγκάν (ΡΟΥΜΑΝΙΑ)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Εχουν τεθεί αντιμέτωπες 9 φορές με τους Βορειοϊρλανδούς να μετρούν 4 νίκες, έναντι 3 των Πολωνών. Δίχως νικητή έληξαν 2 ματς. Τα πέντε από τα εννιά μεταξύ τους έληξαν
goal/goal.
Η Πολωνία καλείται επιτέλους να «σπάσει» το ρόδι και να ξορκίσει την κατάρα που την κυνηγάει σε τελική φάση EURO. Μετράει συγκεκριμένα σε έξι υποχρεώσεις 3 ισοπαλίες και 3 ήττες. Συνηθίζει να κυνηγάει το Μουντιάλ, αλλά φέτος δεν έχει κανένα λόγο να αδιαφορήσει στα γήπεδα της Γαλλίας. Διαθέτει το πιο ταλαντούχο κράμα παικτών της ιστορίας της και με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι παρόντα, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Τελευταία φορά που προκρίθηκε σε νοκ άουτ φάση ήταν το μακρινό 1986 στο Μουντιάλ του Μεξικού. Ο Ναβάλκα έχει στηριχθεί στο μοντέλο που δημιούργησε από τότε που ανέλαβε (2013) διατηρώντας όμως και τις πρωτοκλασάτες μονάδες.
Υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι τερμάτισε στα προκριματικά ως η καλύτερη επίθεση με 33 γκολ ενώ υπέστη μόλις μια ήττα (εκτός έδρας από τη Γερμανία με 3-1). Τερμάτισε μάλιστα δεύτερη με έναν βαθμό λιγότερο (21 β.) από τη «νάτσιοναλμανσαφτ» και με τρεις περισσότερους από τους τρίτους Ιρλανδούς. Αναμενόμενα υπάρχει πίεση για μια καλή παρουσία, αλλά οι παίκτες της γνωρίζουν επακριβώς τις απαιτήσεις. Ενδεικτική η τοποθέτηση του Γκροσίτσκι: «Για εμάς, όπως και για τον κόσμο, το να κερδίσουμε τη Βόρειο Ιρλανδία είναι κάτι παραπάνω από τρεις βαθμοί. Θα μας δώσει τεράστια ώθηση και αυτοπεποίθηση. Μια καλή αρχή μπορεί να αποδειχθεί κομβική».
Στα δυο τελευταία φιλικά προετοιμασίας με Ολλανδία (ήττα με 2-1) και Λιθουανία (εντός 0-0) δεν έπεισε ιδιαίτερα. Δημιούργησε φάσεις, αλλά στα τελειώματα τα χαλούσε. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δύο πρεμιέρες της σε EURO, σημειώθηκε τέρμα πριν από το 20ό λεπτό (1 δέχτηκε, 1 πέτυχε), ενώ έχει μόνο under (6/6).
Η Βόρειος Ιρλανδία είναι από τις «σταχτοπούτες» της διοργάνωσης. Εχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να διαψεύσει αρκετό κόσμο, ειδικά εντός συνόρων που έχει δεχτεί έντονη κριτική. Εν τέλει οι παίκτες του Μάικλ Ο’Νιλ με την παρθενική τους πρόκριση σε EURO έγιναν εθνικοί ήρωες και οι ίδιος ο πιο ακριβοπληρωμένος ομοσπονδιακός τεχνικός στην ιστορία της χώρας.
Υπάρχει κλίμα αμφισβήτησης, παρά το γεγονός ότι με την πορεία τους απέδειξαν πως άξια πήραν το εισιτήριο για τη Γαλλία.. Μάλιστα ο Αγγλος στράικερ Μάικλ Οουεν σημείωσε σε δηλώσεις του πως «η ομάδα θα τερματίσει τελευταία». Ο Κάθκαρτ (αμυντικός) σε μια προσπάθεια να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να αποβάλει όλο αυτόν τον αρνητισμό υπογράμμισε ότι αυτές οι τοποθετήσεις τους πεισμώνουν ώστε να τους διαψεύσουν.
Κατάφερε να γράψει ιστορία με την παρθενική της συμμετοχή σε EURO, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που συμμετέχει στην τελική φάση ούσα στο πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας. Ενώ το αήττητο των 12 αγώνων (6 νίκες, 6 ισοπαλίες) που διατηρεί αποτελεί εθνικό ρεκόρ. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει πάει με αντίστοιχο αήττητο στη διοργάνωση. «Πρέπει να κατανοήσουμε την κατάσταση και να μην φοβηθούμε» ήταν το κεντρικό μήνυμα του Μάικλ Ο’Νιλ.
Στα προκριματικά τερμάτισε πρώτη με ένα βαθμό παραπάνω από τη Ρουμανία (21 β.) και με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να βιώνει για τα καλά στο πετσί του την μαχητικότητα και τον τσαμπουκά των παικτών του Ο’Νιλ. Εχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στα πέντε τελευταία (όλα φιλικά), μάλιστα ήταν στο 1-1 με του Ουαλούς όπου το δέχτηκε στο 89’.
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Πολωνία (4-4-2): Σέζνι - Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γιέντρετζικ – Μπλαστσικόφσκι, Κριχόβιακ, Ζιελίνσκι, Γκροσίτσκι– Λεβαντόφσκι, Μίλικ
Β. Ιρλανδία (4-1-4-1): Μαγκόβερν - ΜακΛάφλιν, Κάθκαρτ, ΜακΟλεϊ, Εβανς – Νόργουντ - Μπέρντ, Ντέιβις, Γουάρντ, Ντάλας – Λάφερτι
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Δικαίως χαρακτηρίζεται φαβορί η Πολωνία, αλλά στο 1.55 που τιμάται δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε. Οι Βορειοϊρλανδοί αρέσκονται να έχουν το ρόλο του αουτσάιντερ, εξάλλου απέδειξαν στα προκριματικά πως αποδίδουν καλύτερα έτσι. Δεν πρέπει να υποτιμηθούν, καθώς όσες το έκαναν, με πρώτη και καλύτερη την Ελλάδα, το πλήρωσαν ακριβά. Το γεγονός ότι ο βασικός στράικερ Λάφερτι είναι ντεφορμέ μας απωθεί από τις όποιες σκέψεις για κόντρα και ας σημείωσε τα 7/11 γκολ στα προκριματικά. Υπάρχει βεβαίως και ο επιθετικός της Γουίγκαν Γουίλ Γκριγκ που προέρχεται από τρομερή σεζόν (πρώτος σκόρερ στη Λιγκ 1 με 25 γκολ), αλλά μάλλον δεν θα αγωνιστεί βασικός. Αναλογιζόμενοι την πίεση της πρεμιέρας και τον αμυντικό προσανατολισμό των τυπικά φιλοξενούμενων πάμε στο ειδικό να σημειωθούν περισσότερα γκολ στο β’ ημίχρονο, που στο κουπόνι του ΟΠΑΠ τιμάται στο ικανοποιητικό 1.95.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα