Ντάιερ... με τις ευλογίες του Μπέκαμ (pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ντάιερ... με τις ευλογίες του Μπέκαμ (pics+vids)

bet365

Ο Έρικ Ντάιερ ανέλαβε για πρώτη φορά εκτέλεση φάουλ σε επίσημο παιχνίδι και ... θυμήθηκε τις εποχές που «μελετούσε» τον Μπέκαμ. Απόλυτη εμφάνιση από τον νεαρό χαφ κόντρα στη Ρωσία.

Ο Ρόι Χότζον του έδωσε φανέλα βασικού στην πρεμιέρα της Αγγλίας στο Euro 2016 στο «Βελοντρόμ» και ο νεαρός διεθνής της Τότεναμ τα πήγε εξαιρετικά!

Οι αριθμοί του το επιβεβαιώνουν, το γκολ που πέτυχε ήταν η κορύφωση της θετικότατης εμφάνισης που πραγματοποίησε απέναντι στους Ρώσους, όμως, η κατάρα των «τριών λιονταριών» δεν τον άφησε να χαρεί.

Οι Άγγλοι απέτυχαν για 9η πρεμιέρα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να πάρουν τη νίκη κι έμειναν στο τελικό 1-1 με γκολ που δέχθηκα, δευτερόλεπτα προτού εξαντληθούν και οι καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Παίξε νόμιμα με ανανεωμένο Mobile Site στη Vistabet

Ο Ντάιερ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο, όμως, αυτό που έχει σημασία να σταθεί κανείς, είναι πως για πρώτη φορά στην καριέρα του, σε επίσημο παιχνίδι, ανέλαβε την εκτέλεση μιας στημένης φάσης, την οποία, από τέτοια απόσταση, θα μπορούσε να έχει πάρει δίχως καν να ρωτήσει, ο Γουέιν Ρούνεϊ.

Κι όμως, η στιγμή εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά και το δεξί σουτ του Ντάιερ νίκησε τον Ρώσο πορτιέρο, με το γκολ, στο συγκεκριμένο σημείο που επιτεύχθηκε (73'), να μοιάζει ... λυτρωτικό. Κι όμως δεν ήταν...

Θέλετε να μάθετε πως κατεγράφη η απόδοση του 22χρονου άσου;

Στο 100% της επιτυχίας τα μαρκαρίσματά του σε αντιπάλους, στο 89% οι σωστές μεταβιβάσεις της μπάλας σε συμπαίκτες του, 4 θετικές απομακρύνσεις, 3 σωστές επεμβάσεις και φυσικά το πανέμορφο γκολ που πέτυχε, για να γίνει ο δεύτερος (με διαφορά λίγων ωρών από τον Γκάρεθ Μπέιλ) Βρετανός που σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, όμως, αυτή, ήταν η πρώτη φορά που το δοκίμασε σ' επίσημο παιχνίδι, άσχετα από τις προπονήσεις και τον τρόπο που έχει δουλέψει σε... προσομοιώσεις καταστάσεων στο «St.George's Park». Σε 65 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, ούτε μια φορά δεν είχε αναλάβει εκείνος να τεστάρει την αντίδραση του πορτιέρο που είχε η αντίπαλη ομάδα. Και είχε το θάρρος και τη δυνατότητα να το κάνει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος, έχει «μελετήσει» από μικρή ηλικία τις εκτελέσεις του Ντέιβιντ Μπέκαμ, τον οποίο είχε τη ευτυχία να γνωρίσει από κοντά όταν ήταν 10 ετών και έκτοτε, η θέλησή του για να τον διαβάσει καλύτερα και να πάρει χρήσιμα πράγματα για τη δική του, μετέπειτα πορεία κι εξέλιξη.

Αυτή η πορεία τον έφερε μέχρι την εθνική ομάδα της Αγγλίας σε ηλικία 22 ετών, βασικό το πρώτο ματς του Euro 2016 στη Γαλλία και σκόρερ για τα «τρία λιοντάρια».

Και όλη αυτή η σχέση του με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, τον έκανε να τον ακολουθήσει στο κομμάτι του σκοραρίσματος από στημένο, αφού, στα 116 τέρματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Αγγλίας σε τελική φάση Euro και Μουντιάλ, μόλις τα τρία από αυτά έχουν προέλθει από φάουλ. Και ναι, σωστά μαντέψατε. Δύο φορές το είχε κάνει ο «Μπεκς» και τώρα, εν έτει 2016, ήρθε ο Ντάιερ.

Και επειδή το διαδίκτυο κρύβει... θησαυρούς, τον Οκτώβρη του 2012, σε παιχνίδι της δεύτερης ομάδας της Σπόρτινγκ Λισαβόνας απέναντι στο αντίστοιχο τμήμα της Πόρτο, ο νυν άσος της Τότεναμ είχε πετύχει γκολ, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο! Με την κίνηση που του έκανε ο Κέιν για να μπερδέψει το αντίπαλο τείχος και τον Ακινφέεφ!

 

EURO Τελευταία Νέα