«Φοβάμαι για τρομοκρατία στις fan zones!»

Θάνος Σαρρής
«Φοβάμαι για τρομοκρατία στις fan zones!»

bet365

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης και πρώην Υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας, Νταβίντ Ντουιγιέ, μιλάει στο gazzetta.gr και κρούει τον κώδωνα για τις ζώνες φιλάθλων. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ.

Αποτελούν το μεγάλο στοίχημα στον τομέα της ασφάλειας, όπως σας έχουμε ξαναγράψει. Οι fan zones είναι το καλύτερο μέρος για να παρακολουθήσεις Euro 2016 αν δεν είσαι στο γήπεδο, με φιλάθλους όλων των ομάδων να κάθονται μαζί, δίνοντας το δικό τους σόου. Ωστόσο, ενέχουν και το μεγαλύτερο κίνδυνο. Ειδικά αυτή του Παρισιού, κάτω από τον Πύργο του Άιφελ, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 90.000 κόσμο, είναι η πιο επίφοβη για τους Γάλλους.

Το γεγονός αυτό μας επιβεβαίωσε ο Nταβίντ Ντουιγιέ, χρυσός Ολυμπιονίκης στο τζούντο στους Αγώνες της Ατλάντα το 1966 και του Σίδνεϊ το 2000, πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης. Ο θεόρατος Γάλλος, ένας από τους μεγαλύτερους τζουντόκα στην ιστορία της χώρας, ακολούθησε καριέρα πολιτικού, εκμεταλλευόμενος την μεγάλη δημοτικότητά του, λόγω και της εμπλοκής του σε φιλανθρωπικές δράσεις. Ήταν Υπουργός Αθλητισμού και πλέον είναι βουλευτής και έχει τη θέση του αντιπροέδρου για θέματα τουρισμού στην περιφέρεια Παρισιού.

Η παρουσία του στο Stade de France συγκέντρωσε αρκετό κόσμο, καθώς οι απόψεις του για τις fan zones, είναι ξεκάθαρες. Αφού τελείωσε με τους Γάλλους, μίλησε στο gazzetta.gr για το θέμα. «Εδώ στα γήπεδα, είμαι σε θέση να γνωρίζω και μπορώ να δω πως τα μέτρα ασφαλείας πράγματι είναι ικανά να αποτρέψουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα. Δεν είναι μόνο οι έλεγχοι, αλλά γενικά το όλο πλάνο. Για τις fan zones όμως δεν είμαι το ίδιο αισιόδοξος. Φοβάμαι. Να σας το πω με μεγαλύτερη σαφήνεια, δεν θα πήγαινα τα παιδιά μου εκεί», μας είπε αρχικά.

Παίξε νόμιμα με τις καλύτερες αποδόσεις στην Sportingbet!

Στη συνέχεια, τόνισε ότι κατά τη γνώμη του ο χώρος στον Πύργο του Άιφελ είναι και ο πιο επίφοβος. «Είναι ένα σύμβολο της Γαλλίας και θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να γίνει επίθεση εκεί. Έχουν γίνει πολλές απειλές από εκείνους που θέλουν να στερήσουν την ελευθερία μας και θα είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος, ανεξάρτητα με νικητές και χαμένους, αν τελειώσει η διοργάνωση χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα...»

 

EURO Τελευταία Νέα