Απεργούν και οι πιλότοι της AIR FRANCE

Απεργούν και οι πιλότοι της AIR FRANCE

Νέες κινητοποιήσεις στη Γαλλία καθώς στον απεργιακό χορό μπήκαν οι πιλότοι της Air France που ξεκίνησαν τετραήμερη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας το 25% των πιλότων της αναμένεται να απεργήσει. Ωστόσο το συνδικάτο SNPL υποστηρίζει ότι 7 στους 10 δεν θα εμφανιστούν στη δουλειά τους. «Ακουσα σήμερα το πρωί τον πρόεδρο του SNPL να λέει ότι το 70% των πιλότων θα απεργήσει, κάτι που δεν ισχύει. Η εκτίμησή μας σήμερα είναι ότι στην κινητοποίηση συμμετέχει το 25%», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Air France, Φρεντερίκ Γκαζέ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία διευκρινίζει ότι σήμερα θα εκτελεστεί το 83% των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού. Για αύριο, εκτιμάται ότι θα απεργήσει το 27% των πιλότων και θα εκτελεστεί το 80% των πτήσεων ενώ παρόμοια πιστεύεται ότι θα είναι τα ποσοστά και την Δευτέρα.

Ο Γκαζέ είχε δηλώσει την Πέμπτη ότι η τετραήμερη απεργία θα στοιχίσει στην εταιρεία περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ κάθε ημέρα.

Η απεργία προκηρύχθηκε από τα συνδικάτα των πιλότων SNPL και SPAF μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για το μισθολογικό την περασμένη εβδομάδα.