Τρίτο «σφυρί» που σκοράρει σε Euro ο Παγιέ

Κώστας Ζάλιαρης
Τρίτο «σφυρί» που σκοράρει σε Euro ο Παγιέ

bet365

Πέρα από τη Γαλλία, ασφαλώς κι εκπροσωπεί επάξια και τη Γουέστ Χαμ. Ο Ντιμίτρι Παγιέ, έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου που σκοράρει σε τελική φάση Euro.

Με το εκπληκτικό γκολ στο 87ο λεπτό της πρεμιέρας του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο Παγιέ είδε ακόμα ένα από τα όνειρα που κάνει για την εξέλιξη της καριέρας του, να παίρνουν σάρκα και οστά μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του, οι οποίοι, από τις εξέδρες του «Stade de France» τον αποθέωσαν και τον συγκίνησαν όταν έγινε αλλαγή...

Με αυτό το γκολ, πέραν της ουσιαστικής σημασίας που δεν είναι άλλη από τη νίκη των «τρικολόρ» στο πρώτο ματς του Euro που διεξάγεται στην πατρίδα τους και σε μια διοργάνωση όπου έχουν πιστωθεί τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, ο διεθνής άσος πέτυχε και κάτι που αφορά στη Γουέστ Χαμ.

Έγινε μόλις ο 3ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας που σκοράρει σε Euro!

Πρώτος το είχε πετύχει ο Τζεφ Χερστ, στη διοργάνωση του 1968, σε μια εποχή που τότε ο θεσμός είχε αγώνες μονάχα... ημιτελικής και τελικής φάσης και η Αγγλία είχε καταλάβει το τρίτο σκαλί, με τη νίκη (2-0) επί της Σοβιετικής Ένωσης, στον μικρό τελικό.

Το δεύτερο «σφυρί» που βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα σε Euro, ήταν σε αυτό του 1980 και επρόκειτο για τον Σερ Τρέβορ Μπρούκινγκ.

Συνέβη στο παιχνίδι της φάσης των ομίλων, απέναντι στην Ισπανία, όπου τα «τρία λιοντάρια» επικράτησαν με σκορ 2-1, ωστόσο, δεν πήραν πρόκριση...

Ο εκ των μεγάλων αφεντικών της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Γκολντ, συνεχάρη τον Παγιέ για το γκολ που πέτυχε το βράδυ της Παρασκευής κόντρα στους Ρουμάνους, γράφοντας στο twitter:

«Εκπληκτική εμφάνιση στο παιχνίδι... Οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ είναι περήφανοι για εσένα»!

 

EURO Τελευταία Νέα