Τζορκαέφ στο gazzetta.gr: «Καλό κοουτσάρισμα ο Ντεσάν, αλλά χρειαζόμαστε δουλειά»

Τζορκαέφ στο gazzetta.gr: «Καλό κοουτσάρισμα ο Ντεσάν, αλλά χρειαζόμαστε δουλειά»

bet365

Ο Γιούρι Τζορκαέφ μίλησε στο gazzetta.gr για την πρεμιέρα της Γαλλίας στο Euro κόντρα στη Ρουμανία, εκθειάζοντας Ντεσάν και Παγιέ.

Ο θρυλικός Γάλλος μεσοεπιθετικός, Γιούρι Τζορκαέφ, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα σε Ίντερ, Παρί Σεν Ζερμέν, Μονακό, Μπόλτον, αλλά και με την εθνική Γαλλίας κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο (1998), αλλά και το Euro (2000) μίλησε στο gazzetta.gr για το πρώτο δείγμα γραφής των «τρικολόρ» στο Euro απέναντι στη Ρουμανία.

Ο 82 φορές διεθνής παλαίμαχος άσος υπεραμύνθηκε των επιλογών αλλά και του κοουτσαρίσματος του Ντιντιέ Ντεσάν, ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν αναφορικά με τον στόχο της κατάκτησης του τροπαίου που έχουν θέσει οι οικοδεσπότες.

«Θεωρώ πως η Γαλλία έπειτα από 16 χρόνια μπορεί κατακτήσει και πάλι τo Euro, όμως δεν θα είναι εύκολο. Χρειαζόμαστε δουλειά.

Είχα πει πως χρειάζεται προσοχή στην πρεμιέρα αφού παραδοσιακά γίνονται εκπλήξεις. Είναι σημαντικό πως ξεκινήσαμε με νίκη στο τουρνουά, τόσο για την ψυχολογία της ομάδας, όσο και για τους βαθμούς».

Σύμφωνα με τον Τζορκαέφ, ο τρόπος με τον οποίο παρέταξε την Ρουμανία, ο Άνχελ Ιορντανέσκου είχε ως συνέπεια να βρουν κλειστούς διαδρόμους προς την εστία του Ταταρουσάνου οι Γάλλοι.

«Νομίζω πως ο Ντεσάν έστησε σωστά την ομάδα. Ήξερε τι να περιμένει από αυτό το παιχνίδι. Από την πλευρά του και ο Ρουμάνος προπονητής ήταν πολύ καλά διαβασμένος και οι αντίπαλοι μας δίχως να είναι δημιουργικοί κατάφεραν σε αρκετές περιπτώσεις να μπλοκάρουν τα ατού μας με συνέπεια να κολλήσουμε.

Ο Ντεσάν αντελήφθη το προβλήματα και θεωρώ πως κοουτσάρισε σωστά».

Ο άλλοτε άσος της Ίντερ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Ντιμίτρι Παγιέ, ο οποίος έκανε την διαφορά στο χθεσινό ματς.

«Δεν είναι μόνο ο Παγιέ. Η Γαλλία διαθέτει ποδοσφαιριστές με ποιότητα και μπορεί να πετύχει μεγάλα πράγματα. Ο Παγιέ σε αυτό το ματς έδειξε την μεγάλη κλάση του δίνοντας την λύση την κατάλληλη στιγμή.

Νομίζω πως από παιχνίδι σε παιχνίδι η Γαλλία θα είναι καλύτερη. Περιμένω να δω και τα υπόλοιπα παιχνίδια για να μπορώ να σχηματίσω άποψη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα