Μία άλλη κατάσταση στον ΠΑΟΚ του... σήμερα!

Μία άλλη κατάσταση στον ΠΑΟΚ του... σήμερα!

Μία άλλη κατάσταση στον ΠΑΟΚ του... σήμερα!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αφού άκουσε όσα είπαν Ίβιτς και Μίχελ, κάνει την δική του ανάλυση για τον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν!

Η σεζόν 2016-2017 για τον Δικέφαλο ξεκίνησε από το βράδυ που ο Ιβάν Σαββίδης ανακοίνωσε ότι προπονητής της ομάδας για την επόμενη σεζόν, παραμένει ο Βλάνταν Ίβιτς. Σήμερα όμως η νέα χρονιά αναλύθηκε λίγο καλύτερα από τους δύο ανθρώπους που έχουν την κύρια ευθύνη της. Άρα κρατάμε την σημερινή μέρα ως ένα ορόσημο για την συνέχεια.
 
Ο νέος ΠΑΟΚ και η νέα προσπάθεια του Ιβάν Σαββίδη να οδηγήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα σε πιο μεγάλες επιτυχίες, θα στηριχθεί στη συνεργασία του προέδρου-τεχνικού διευθυντή Λούμπος Μίχελ με τον προπονητή Βλάνταν Ίβιτς. Αυτό είναι το νέο δίδυμο, που ακολουθεί τους 1) Βρύζα-Γ.Χ.-Δώνη, 2) Τσιστιακόφ-Βρύζα-Στέφενς, 3) Βρύζα-Αναστασιάδη, 4) Άρνεσεν-Τούντορ. (Συνεργασίες και χημείες που δεν κατάφεραν να πετύχουν και πολλά και δεν παρέμειναν πάνω από 7-8 μήνες στις θέσεις τους).   
 
Θυμίζουμε ότι:
 
Ο Λούμπος Μίχελ πρώτη φορά έχει τέτοια ευθύνη και τέτοιο ρόλο σε ποδοσφαιρική ομάδα. Σημειώνουμε ότι πέρα από αθλητικός διευθυντής είναι και πρόεδρος της εταιρίας!  
 
Ο Βλάνταν Ίβιτς πρώτη φορά αναλαμβάνει (από την αρχή της σεζόν)  την τεχνική ηγεσία μίας ανδρικής ομάδας με τις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ.
 
Αυτά ως τα πρώτα βασικά που πρέπει να υπενθυμίζουμε…
 
Σήμερα λοιπόν ακούσαμε τους υπευθύνους της ομάδας να απαντάνε αναλυτικά (και) συγκεκριμένα (και) με λεπτομέρειες (και) με ονόματα για πολλά και διάφορα θέματα του ΠΑΟΚ. Έδωσαν ειδήσεις και αυτό είναι πάντα ικανοποιητικό για τον κόσμο και τους δημοσιογράφους.
 
Ωραίες ξεκάθαρες και ποδοσφαιρικές κουβέντες για τερματοφύλακα, για στόπερ, για Μπερμπάτοφ, για Βίτορ, για θλάσεις, για πολλά και διάφορα. Ο κόσμος κατάλαβε και δεν υποθέτει πράγματα…
 
Το ΜΟΝΟ που δεν οριοθέτησαν, το ΜΟΝΟ που δεν ξεκαθάρισαν και δεν έθεσαν, έχει να κάνει με τον στόχο της ομάδας. Δεν τέθηκε στόχος, δεν αναλύθηκε κάποιο μακροπρόθεσμο πλάνο. Δεν ήθελαν και οι δύο να δεσμευτούν για τίποτα που αφορά το μέλλον.
 
«Κρινόμαστε από το αφεντικό. Θέλω να είναι ικανοποιημένος αυτός και ο κόσμος…» είπε ο Μίχελ μετά από τρεις-τέσσερις ερωτήσεις.
 
«Να φθάσουμε μέχρι το τέλος… Να ανεβάσουμε το επίπεδο του ΠΑΟΚ» είπε ο Ίβιτς.  
 
(Πόσο διαφορετικά από πέρυσι. Ο Άρνεσεν τέτοιο καιρό πέρυσι έθετε στόχους και μιλούσε για χτίσιμο ομάδας, για αλλαγή ρόστερ, για τριάδα στο πρωτάθλημα, για ομίλους, χωρίς όμως να μπαίνει σε λεπτομέρειες, με ονόματα, θέσεις κτλ. Σε αυτό το επίπεδο, όλα όσα σήμερα ειπώθηκαν ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά! Ακριβώς αντίστροφα).
 
Είναι λοιπόν μία διαφορετική κατάσταση. Που αποδεικνύει και κάτι άλλο.
 
Πέρυσι ο ΠΑΟΚ ΕΠΡΕΠΕ να αλλάξει ΣΧΕΔΟΝ τα πάντα και να βάλει βάσεις γιατί προέρχονταν από μία καταστροφική χρονιά (το 2014-15) που δεν άφησε ΚΑΜΙΑ προίκα για το 2015-2016.
 
Φέτος, υπάρχουν βάσεις, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ποιοτικά συμπληρώματα και ως μεγάλη ομάδα πάει για τα αυτονόητα. (Όπως κάθε μεγάλη ομάδα που κάθε καλοκαίρι ξεκινάει με τους ίδιους στόχους).
 
Ο ΠΑΟΚ λοιπόν δεν χτίζει, δεν βλέπει από τώρα στο 2018, δεν σχεδιάζει για το 2019! Στοχεύει ΜΟΝΟ στο τώρα και στο αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο σε κάθε αγώνα που έρχεται.   
 
Αυτό είναι το ξεκάθαρο συμπέρασμα από την σημερινή παρουσίαση. Ότι γίνεται, ότι συμφωνείται, αφορά το ΤΩΡΑ!
 
(ΠΡΟΣΟΧΗ! Εγώ καταγράφω και δεν σχολιάζω αν αυτό είναι καλό ή κακό. Δεν ξέρω! Απλά προσπαθώ να βοηθήσω το σκεπτικό όλων…)
    
Τελικά…
 
Έχω ξαναγράψει ότι από διαίσθηση και από μία μικρή γνώση της προσωπικότητας του Βλάνταν Ίβιτς, εκτιμώ ότι ο Σέρβος προπονητής που ξέρει καλά πρόσωπα και πράγματα στον ΠΑΟΚ, μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
 
Για τον Μίχελ δεν ξέρω. ΠΟΤΕ δεν ήμουν από τους βιαστικούς που (όπως πέρυσι με τον Άρνεσεν) αποθεώνουν σήμερα, ξεσκίζουν αύριο, τα γυρίζουν μεθαύριο και στο τέλος έχουν κάνει τρεις κωλοτούμπες ανάλογα (πάντα) με το αποτέλεσμα.
 
Για τον Σλοβάκο το μόνο που ξέρω είναι ότι: Είναι τρομερά δύσκολο να έχει ταυτόχρονα θέση προέδρου και τεχνικού διευθυντή, ενώ ξέρουμε ότι είναι πολύ-πολύ κοντά στο σκεπτικό και στην φιλοσοφία του Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο ακούει προσεκτικά και με τον οποίο συνεννοείται πολύ καλά και άμεσα. Μόνο αυτά ξέρω…
 
Αν θα πετύχει… θα δούμε.  
 
 
 

Best of internet