Η πιο δίκαιη φόρμουλα πλέϊ οφς!

Η πιο δίκαιη φόρμουλα πλέϊ οφς!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος περιγράφει μέσα από το blog του στο Gazzetta την πιο δίκαιη φόρμουλα των πλέϊ οφς!

Επειδή γίνεται πολύς λόγος για πλέϊ οφς του ελληνικού πρωταθλήματος, στα οποία θα συμμετέχει κι ο πρώτος της βαθμολογίας, να σας πω εγώ ένα σοβαρό τρόπο διεξαγωγής τέτοιας διαδικασίας.

Κατ΄αρχάς μιλάμε για πρωτάθλημα με 16 ομάδες. Γιατί να μειωθούν οι ομάδες; Η Κύπρος έχει 14. Ίδια μεγέθη, γεωγραφικά κλπ, κλπ, είναι η Ελλάδα κι η Κύπρος, ώστε να πάμε κι εμείς στις 14 ομάδες;

Πάμε λοιπόν σε ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών. Κι όταν τελειώσει η κανονική διάρκεια της σεζόν, αφού ντε και καλά θέλουμε πλέϊ οφς, χωρίζουμε τις 16 ομάδες δια δύο. Δίκαια πράγματα. Οι μισές θα παίξουν για τον τίτλο και τις θέσεις στην Ευρώπη κι οι άλλες μισές για την αποφυγή του υποβιβασμού-θα πέφτουν τρεις.

Πως θα γίνουν τα πλέϊ οφς; Με εφτά αγωνιστικές-και στον όμιλο για τον τίτλο και στον όμιλο για τον υποβιβασμό. Όλοι θα παίξουν μεταξύ τους, αλλά από μία φορά, σα να λέμε σε ένα γύρο. Ξεκινάνε όλες οι ομάδες, με τους βαθμούς που είχαν στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Δίκαια πράγματα. Όπως δικαιοσύνη θα υπάρχει και στον καθορισμό της έδρας για το μίνι πρωτάθλημα των 7 αγωνιστικών. Οι πρώτοι θα έχουν από τέσσερα ματς εντός και τρεις εκτός κι οι πιο κάτω τρία εντός και τέσσερα εκτός. Να έχει αντίκρυσμα η βαθμολογία δηλαδή στις 30 αγωνιστικές.

Κι επειδή δεν θέλω να το πουλάω για δική μου ιδέα, είναι ό,τι ακριβώς ισχύει στην Πολωνία! Το πιο δίκαιο σύστημα πλέϊ οφς στην Ευρώπη!

Για σκεφθείτε ένα μίνι πρωτάθλημα 7 αγωνιστικών με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αστέρα, Ατρόμητο, Πανιώνιο, Γιάννινα, όπως τέλειωσαν φέτος οι ομάδες στις 30 αγωνιστικές. Η, με Ξάνθη, Παναιτωλικό, όπως τέλειωσαν πέρσι οι ομάδες…

Βέβαια, η δική μου άποψη είναι ότι τα πλέϊ οφς δεν βοηθάνε κανένα πρωτάθλημα. Δεν έχουν νόημα, όπως φαίνεται σε όλη την Ευρώπη. Ο πρωταθλητής πρέπει να βγαίνει μέσα από το «κανονικό» πρωτάθλημα. Τι σημαίνει ότι, «το παίρνει ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο από το Γενάρη και δεν υπάρχει ενδιαφέρον, άρα ας κάνουμε πλέϊ οφς»; Σε ολόκληρη Μπουντεσλίγκα η Μπάγερν επί 4 σερί χρόνια το παίρνει κι αυτή από το Γενάρη, βλέπετε να ψάχνονται για πλέϊ οφς;…

Αλλά αν θέλουμε να μιλάμε για δίκαια πλέϊ οφς, είναι αυτή η φόρμουλα, όπως την περιέγραψα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.