Τέσσερις θρύλοι του ποδοσφαίρου στο gazzetta.gr για το Euro!

Τέσσερις θρύλοι του ποδοσφαίρου στο gazzetta.gr για το Euro!

Ποπέσκου, Καρεμπέ, Μπακέρο και Μασάρο λίγες ώρες πριν την σέντρα της 15ης έκδοσης του Euro καταθέτουν στο gazzetta.gr τα προγνωστικά τους! Γαλλία το φαβορί, Βέλγιο για έκπληξη!   

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του σπουδαίου ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού ραντεβού τα προγνωστικά για την ομάδα που θα πάρει την σκυτάλη από την Ισπανία δίνουν και παίρνουν.

Η Γαλλία κατά κύριο λόγο, η Γερμανία, αλλά και η κάτοχος του τροπαίου Ισπανία λογίζονται ως τα μεγάλα φαβορί από τους μπουκ.

Αγγλία, Βέλγιο, Πορτογαλία και Ιταλία φαντάζουν ως αουτσάιντερ...

Το gazzetta.gr ζήτησε την άποψη των ειδικών. Συγκεκριμένα οι Ντανιέλε Μασάρο (Ιταλία), Κριστιάν Καρεμπέ (Γαλλία), Γκεόργκε Ποπέσκου (Ρουμανία), Χοσέ Μαρί Μπακέρο (Ισπανία) στην πλειονότητα τους τάχθηκαν υπέρ των «τρικολόρ».

Ο Ντανιέλε Μασάρο, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου με την Ιταλία το 1982, αλλά και φιναλίστ το 1994 δεν δίνει πολλές πιθανότητες για διάκριση στους συμπατριώτες του.

«Λογικά ο τίτλος θα παιχθεί ανάμεσα σε Γερμανία και Γαλλία. Αυτές οι δύο ομάδες είναι φαβορί. Η Ιταλία βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο. Πιστεύω ότι το Βέλγιο μπορεί να εξελιχθεί σε έκπληξη του τουρνουά»!

Από την πλευρά του ο Κριστιάν Καρεμπέ (Παγκόσμιος πρωταθλητής το 1998,Πρωταθλητής Ευρώπης το 200) δεν έκρυψε την επιθυμία του να δει την Γαλλία να επιστρέφει στην κορυφή.

«Ποιος θα κερδίσει; Η Γαλλία !Πρέπει να νικήσουμε, είμαστε σε κακή κατάσταση, πολιτικά, οικονομικά, υπάρχει κρίση παντού, νομίζω πως το ποδόσφαιρο δίνει την ευκαιρία να χαρεί κάποιος τη ζωή. Σκεφτόμαστε βέβαια την ασφάλεια και τα θέματα αυτά, αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που διοργανώνουμε τη διοργάνωση. Οι παίκτες πρέπει να δώσουν μια αφορμή στους Γάλλους να διασκεδάσουν»!

Ο άλλοτε αρχηγός της Μπαρτσελόνα, αλλά και διεθνής με την Εθνική Ισπανίας, Χοσέ Μαρί Μπακέρο εμφανίστηκε επιφυλακτικός αναφορικά με τις πιθανότητες να επαναλάβουν οι «φούριας ρόχας» πορεία τίτλου.

«Θεωρώ πως η Γαλλία μπορεί να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Δεν θα είναι όμως εύκολο και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η έκπληξη, κάτι που είχε κάνει και στο παρελθόν η Ελλάδα. Σε ότι αφορά την Ισπανία, βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και έχει πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ της. Νομίζω είναι δύσκολα τα πράγματα».

Την Γαλλία έχρισε ως φαβορί για την κατάκτηση του Euro και ο «θρύλος» του ρουμανικού ποδοσφαίρου, αλλά και της Μπαρτσελόνα Γκεόργκε Ποπέσκου.

«Δεν έχουμε μία από τις καλύτερες εθνικές της ιστορίας μας, έχουμε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και ξεκινάμε κόντρα στη διοργανώτρια Γαλλία, που είναι ένα από τα φαβορί για να κατακτήσουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ωστόσο, έχουμε την ευκαιρία μας και αν παίξουμε καλά ποτέ δεν ξέρεις».