Ο David Guetta το... τερμάτισε στο Euro-party! (pics & vids)

Αντώνης Σαούλης
Ο David Guetta το... τερμάτισε στο Euro-party! (pics & vids)

bet365

To Euro2016 άρχισε μ' ένα φαντασμαγορικό πάρτι 85.000 ατόμων στην FanZone του Παρισιού και τον κορυφαίο Γάλλο Dj να δίνει ρεσιτάλ σε μια συναυλία που κράτησε συνολικά τέσσερις ώρες. Οι δύο απεσταλμένοι του gazzetta.gr ήταν εκεί. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ.

«Le Grande Show de David Guetta». Οπως ακριβώς το είχε ονομάσει. Τόσο Grande. Μία υπερπαραγωγή τεσσάρων ωρών στο FanZone του Παρισιού κάτω ακριβώς από τον Πύργο του Αϊφελ ο διασημότερος Γάλλος Dj, και εκ των κορυφαίων στον κόσμο, David Guetta τα... έσπασε! Μπορεί ο ίδιος να έμεινε στην σκηνή μόλις μία ώρα αλλά ήταν αυτός που περίμενε ο κόσμος. Αλλωστε είχε προετοιμάσει το συγκεκριμένο show γι' αρκετές μέρες έχοντας ως... σύμμαχο τον Πύργο.

Ανάλογα με τις μουσικές του άλλαζε χρώματα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μαγικό σκηνικό το οποίο σε συνδυασμό με τα δυνατά του beat τρέλαναν τους 85.000 ανθρώπους που βρέθηκαν στην FanZone του Παρισιού για να απολαύσουν μια «once for a lifetime» εμπειρία.

Mετά την επίσημη συνέντευξη Τύπου για το Euro 2016, o David Guetta μας είπε on camera για τα κοινά του ποδοσφαίρου με τη μουσική. «Και στα δύο ο κόσμος μπορεί να γίνει ένα», είπε χαρακτηριστικά. «Η συνάντηση των λαών», πρόσθεσε. Ο διάσημος Παριζιάνος DJ ήταν ο μεγάλος σταρ στην συναυλία που έγινε για την έναρξη του Euro 2016 κάτω από τον πύργο του Άιφελ. Και το συναίσθημα που επικράτησε ήταν εκπληκτικό.



Το gazzetta.gr βρέθηκε από νωρίς στη fan zone που διοργανώθηκε η συναυλία. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς για να... πιάσει σειρά, ενώ οι έλεγχοι ήταν πάρα πολύ αυστηροί. Περισσότερα μπορείτε να δείτε ΕΔΩ. Ο καιρός ήταν εκπληκτικός και μέσα στο χώρο της ζώνης, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 90.000 κόσμου, είχε στηθεί ένα σκηνικό που θύμιζε συναυλιακό φεστιβάλ! Ένας τεράστιος διάδρομος με γρασίδι μπροστά στη σκηνή, σε όλο το μήκος της fan zone, η οποία καταλαμβάνει χώρο ίσο με 30 ποδοσφαιρικά γήπεδα!

Στο πίσω μέρος της ζώνης, απέναντι από τον πύργο του Άιφελ είχαν τοποθετηθεί τα τηλεοπτικά στούντιο και πίσω τους ένα γηπεδάκι 8x8 όπου έπαιζε κόσμος, καταστήματα με επίσημα προϊόντα, καθώς και κέντρα πληροφοριών. δίπλα ακριβώς από τον φαρδύ διάδρομο γρασιδιού, υπήρχε ένας δεύτερος χώρος. Ήταν γεμάτος καντίνες, μπαρ και άλλα φαγητά fast food που είχαν στηθεί, έχοντας αδιανόητες ουρές. Όταν λέμε καντίνες, μην φανταστείτε το... κλασικό βρώμικο. Η μία προσέφερε φιλέτα μοσχαριού σε πιάτο με σαλάτα και διάφορα ακόμα, ενώ ήταν βραβευμένη σε φεστιβάλ γαστρονομίας.



Οι πρώτες μουσικές ξεκίνησαν γύρω στις 20.00. Τις πρώτες θέσεις μπροστά στη σκηνή είχαν καταλάβει από νωρίς φίλαθλοι με σημαιάκια, προσπαθώντας να προβάλλουν το έμβλημα της δικής τους χώρας όσο το δυνατόν περισσότερο. Έτσι, το αποτέλεσμα ήταν μια... θάλασσα από διαφορετικές σημαίες. Όλοι μαζί, αγκαλιασμένοι, να χορεύουν χωρίς κανένα έκτρωπο. Η sky cam που περνούσε πάνω από το χώρο προσέφερε μοναδικά πλάνα του κοινού στις γιγαντοθόνες και μεγάλωνε τον ενθουσιασμό.

Οι καλλιτέχνες ήταν 11, όσοι δηλαδή οι ποδοσφαιριστές μιας ομάδας και πριν αρχίσουν να παίζουν βγήκαν στην οθόνη σε live σύνδεση, από την εξωτερική μεριά της σκηνής, οι Μπαρτέζ, Λιζαραζού και Τζορκαέφ, που μίλησαν για τις ελπίδες της Γαλλίας να ξανασηκώσει το τρόπαιο. Η συναυλία ξεκίνησε με κάποιους νέους καλλιτέχνες της ποπ, όπως η Ζara Larsson, που εμφανίστηκε στην αρχή με τον Guetta, στέλνοντας μήνυμα για το τι θα ακολουθήσει.

Βγήκαν ονόματα όπως οι Christophe Mae, Florent Pagny, Enrique Iglesias), αλλά και ο Will I Am από τους Black Eyed Peas. Ο κόσμος δεν σταματούσε να χορεύει. Το εκπληκτικό ήταν πως άτομα από τόσες διαφορετικές χώρες, ο καθένας με ένα διακριτικό της ομάδας του, συνυπήρχαν με ενθουσιασμό σε μια γιορτή. Τα συνθήματα υπέρ της Γαλλίας φυσικά κυριαρχούσαν, όμως δεν ήταν τα μοναδικά και σίγουρα κανείς δεν προσπάθησε να επιβληθεί σε όσους φώναζαν υπέρ άλλων ομάδων.

Ο David Guetta βγήκε στη σκηνή στις 23.00. Με ένα λέιζερ σχηματίστηκε στη βάση του πύργου του Άιφελ, ο οποίος άλλαζε χρώματα σαν τρελός, το όνομά του και οι λέξεις Euro 2016. Στον κόσμο επικράτησε πανζουρλισμός! Ο διάσημος DJ ξεκίνησε με μίξεις διάσημων κομματιών, μερικά εκ των οποίων άκρως ποδοσφαιρικά, όπως το Seven Nation Army. Συνέχισε με δικά του και έπαιξε φυσικά το «This One's For You», το οποίο γράφτηκε για το Euro 2016.

Σε ένα σημείο ακούστηκαν και κάποια συνθήματα-προκλήσεις κατά των τζιχαντιστών, ενώ ο David Guetta φώναξε σε μία στιγμή κάτι που ακούστηκε σαν «ποιος θέλει να πεθάνει απόψε;». Υπήρξε μια σχετική παγωμάρα, αλλά δεν έγινε σαφές στην πλειοψηφία του κόσμου το τι ακριβώς είπε ή τι εννοούσε. Ο Γάλλος συνέχισε να ξεσηκώνει τον κόσμο για περίπου μία ώρα και στο τέλος, όλοι μαζί έδειξαν ότι το ποδόσφαιρο και η μουσική νίκησε τον φόβο...

 

EURO Τελευταία Νέα