H αγαπημένη Euro - 11άδα του gazzetta (pics)

Gazzetta team
H αγαπημένη Euro - 11άδα του gazzetta (pics)

bet365

Το πάρτι αρχίζει και λίγο πριν... μεθύσουμε από μπάλα αποφασίσαμε να βγάλουμε τη δική μας κορυφαία ενδεκάδα των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων!

Οταν ένα καλοκαίρι δεν έχει μεγάλη διοργάνωση, είναι ξενέρωμα. Ακόμα και σούπερ διακοπές να κανονίσεις, όταν είσαι αρρωστάκι με την μπάλα, ένα κενό, όπως και να 'χει, το νιώθεις. Φέτος λοιπόν είμαστε τυχεροί και ύστερα από παροιμιώδη υπομονή, απέχουμε μόλις μερικές ώρες από τη σέντρα στο μεγάλο rendez-vous της Γαλλίας. Μπαίνοντας στην τελική ευθεία, οι συζητήσεις για τους παικταράδες που έχουν παίξει στη διοργάνωση ήταν όλο και περισσότερες. Για άλλους μετράνε οι τίτλοι, για άλλους η ατομική ποιότητα δεν ξεπερνιέται με τίποτα, οπότε η λύση ήταν μία. Μπήκαμε στο site της UEFA και ο καθένας μας επέλεξε τη δική του καλύτερη 11άδα όλων των εποχών. Κάποιοι ήταν αναμενόμενα κοινοί και άλλοι δεν είχαν καμία επαφή. Αλλωστε, και στην κορυφαία ενδεκάδα που ανέδειξαν 3.5 εκατομμύρια αναγνώστες στην ιστοσελίδα της UEFA υπήρχαν παίκτες όπως ο Ρονάλντο, ο Πίρλο, ο Μαλντίνι και ο Μπουφόν που δεν έχουν κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο του EURO!


Είχαμε τις διαφωνίες μας, οι νεότεροι κράτησαν Κριστιάνο στο βασικό σχήμα, οι πιο παλιοί έδωσαν φανέλα βασικού στον Φαν Μπάστεν! Για να δούμε τι ψήφισαν 16 συντάκτες του Gazzetta.gr... Κάτω από τα δοκάρια ο κορυφαίος γκολκίπερ του πλανήτη, ο Τζίτζι Μπουφόν και μπορεί να μην έχει στο τεράστιο βιογραφικό του Euro κούπα, αλλά οι εμφανίσεις του ήταν απίστευτες.

Στην τετράδα της άμυνας το Gazzetta.gr τοποθετεί τους Μαλντίνι, Πουγιόλ, Μπεκενμπάουερ, Λαμ, με τον Γερμανό αμυντικό να κερδίζει στο… νήμα τον Legend, Τουράμ, τον παίκτη με τις περισσότερες συμμετοχές στις διοργανώσεις!

Για την τετράδα στα χαφ τρεις τεράστιες προσωπικότητες ξεχώρισαν γρήγορα. Ζιντάν, Πίρλο και Ινιέστα πήραν εύκολα θέση βασικού στις δικές μας καρδιές, γιατί σε αυτή του Κόντε ο Ιταλός έμεινε εκτός… Την τέταρτη φανέλα την πήρε ο Γκούλιτ, αφήνοντας πίσω του για μια ψήφο Νέντβεντ και Τσάβι!

Η γραμμή κρούσης έχει ένα μαγικό δίδυμο, έναν Γάλλο κι έναν Ολλανδό που άφησαν μαγικές αναμνήσεις στους ποδοσφαιρόφιλους, τον Τιερί Ανρί και τον Μάρκο Φαν Μπάστεν!

Υπάρχει όμως και πάγκος για να κλείσουμε ιδανικά τη 18αδα και σε αυτή βρίσκεται ο τεράστιος Ζαγοράκης, ο παίκτης – ηγέτης της Εθνικής μας στο ποδοσφαιρικό θαύμα του 2004! Σμάιχελ, Τουράμ, Μπλαν, Νέντβεντ, Τσάβι, Ζαγοράκης, Μίλερ!

Ακολουθούν οι κορυφαίες 11άδες όλων των εποχών σε Euro από τους δημοσιογράφους του Gazzetta.gr...

 

EURO Τελευταία Νέα