Ο Κοτσόλης «νιώθει» Παναθηναϊκό και για αυτό έμεινε!

Ο Κοτσόλης «νιώθει» Παναθηναϊκό και για αυτό έμεινε!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ανανέωση στον Στέφανο Κοτσόλη, την λογική της παραμονής του και τον προβληματισμό για τον οποίο δεν ευθύνεται ο έμπειρος πορτιέρο αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικού διδύμου.  

Ο Κοτσόλης «νιώθει» Παναθηναϊκό και για αυτό έμεινε!

Σε κάθε μεγάλη ομάδα είναι εξόχως σημαντική η παρουσία έμπειρων ποδοσφαιριστών που να γνωρίζουν το μέγεθός της, να αντιλαμβάνονται τις ειδικές συνθήκες, τις περιστάσεις στα εύκολα και τα δύσκολα και να μπορούν να «περάσουν» την σωστή νοοτροπία μέσα στα αποδυτήρια, στους νεαρότερους συμπαίκτες τους και ειδικότερα στους ξένους. Δεν χρειάζεται να είναι βασικοί, δεν χρειάζεται να αποτελούν το Α και το Ω πάνω στο χορτάρι, με την παρουσία τους να φτάνει και να περισσεύει στις προπονήσεις, στις αποστολές, στην διαμόρφωση του κλίματος.  

Αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός τέτοιους ποδοσφαιριστές διαθέτει ελάχιστους, μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού. Έλληνες ΚΑΝΕΝΑΝ. Μοναχά τον Στέφανο Κοτσόλη, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα του συλλόγου, έχει αγωνιστεί για το τριφύλλι 15 χρονιές και ξέρει πολύ καλά που πατάει και που βρίσκεται. Νιώθει Παναθηναϊκά! Πάνω σε αυτή την λογική ο Αντρέα Στραματσόνι υπέδειξε την παραμονή του Έλληνα πορτιέρο στο ρόστερ και η διοίκηση έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει τον 36χρονο άσο στο Κορωπί. 

Ο Κοτσόλης για όσους δεν το γνωρίζουν(δεν είναι και η δουλειά τους άλλωστε και κρίνουν μοναχά από αυτό που βλέπουν στο γήπεδο) έχει σημαντικό ρόλο στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού και είναι μία από τις προσωπικότητες που βοηθούν από το πιο ασήμαντο μέχρι το πιο σημαντικό εσωτερικό θέμα της ομάδας. Αυτή η κίνηση του «τριφυλλιού», λοιπόν, έχει λογική. Δεν είναι παράλογη. Μία κίνηση που βάσει της παραπάνω λογικής που αναφέραμε είναι πέρα για πέρα σωστή, ωστόσο, έφερε αρκετή γκρίνια στον κόσμο της ομάδας την ώρα που βλέπει την ΑΕΚ να επενδύει στον άσο με τον εξαιρετικό Μπάρκα και τον Λόρια.

Έχει και η γκρίνια τα δίκια της και αν καταλαβαίνουμε καλά δεν έχει να κάνει με τον Κοτσόλη αλλά με την υπόλοιπη κατάσταση στον Παναθηναϊκό, τόσο στα μεταγραφικά όσο και στην θέση κάτω από τα δοκάρια. Δεν φταίει, όμως, ο Κοτσόλης που ο Παναθηναϊκός δεν διαθέτει αυτή την στιγμή έναν σούπερ πορτιέρο αλλά ούτε και ανταγωνιστικό δίδυμο στον άσο. Ο Στιλ καλός, χρυσός και άγιος, όμως η σεζόν που πέρασε δημιούργησε αρκετές ενστάσεις για το κατό πόσο μπορεί να κάνει διαφορά στους «πράσινους». Το χειρότερο για την ομάδα και για τον ίδιο τον Άγγλο είναι η απουσία ενός τερματοφύλακα που θα έρθει αυτό το καλοκαίρι για να πάρει την θέση από τον Στιλ και να ανεβάσει στα ύψη τον ανταγωνισμό. Η τριάδα Στιλ-Βλαχοδήμος-Κοτσόλης έχει έναν τερματοφύλακα του «6.5-7», έναν νεαρό με συμμετοχές μοναχά στις μικρές Εθνικές της Γερμανίας και έναν έμπειρο για τρίτο που μπορεί να βοηθήσει σε ειδικές περιστάσεις.

Η σύνθεση της τριπλέτας είναι ένας λόγος για κριτική, για προβληματισμό και για συζήτηση. Όπως τι θα συμβεί για παράδειγμα αν ο Παναθηναϊκός ζήσει... deja vu, τραυματιστεί ο Στιλ και παίζει όλη την χρονιά στα προκριματικά με τον άπειρο Οδυσσέα ή ξανά τον Κοτσόλη. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι το γιατί ο Κοτσόλης μένει ως τρίτος αλλά το γιατί ο Παναθηναϊκός δεν βγαίνει στην αγορά για τερματοφύλακα ισάξιο ή και καλύτερα του Στιλ από την στιγμή που το έχει δεδομένα ανάγκη...

Best of internet