Η άλλη πλευρά του Κολίνα (pic)

Η άλλη πλευρά του Κολίνα (pic)

Το gazzetta.gr συνάντησε στο Παρίσι τον Πιερλουίτζι Κολίνα, ο οποίος όσα χρόνια κι αν περάσουν, παραμένει ο μεγάλος σταρ της διαιτησίας. Ακόμα και οι σταρ, όμως, έχουν τις στιγμές τους. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ.

Μεγάλωσε όπως τα περισσότερα αγόρια στην Ιταλία. Έχοντας πάθος για ποδόσφαιρο. Η σωματοδομή του ήταν ό,τι έπρεπε για το κέντρο της άμυνας, όμως, όπως και οι περισσότεροι, δεν είχε το ταλέντο για να πάει παραπέρα. Έτσι, συνδύασε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια με την γνωριμία του κόσμου της διαιτησίας και μαγεύτηκε. Αποφοίτησε με πτυχίο στα οικονομικά στο 1988, γνωρίζοντας ωστόσο ότι η σφυρίχτρα θα ήταν ο δικός του τρόπος για να εξελιχθεί στο υψηλότατο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Εκείνη η αύρα που είχε ο Κολίνα όσο ήταν διαιτητής συνεχίζει να υφίσταται και τώρα, που πλέον αποτελεί επικεφαλής διαιτητών της UEFA. Όπως όλοι ήξεραν ότι όταν πάρει μια απόφαση δεν υπάρχει περίπτωση να του αλλάξει κάποιος γνώμη, έτσι συμβαίνει και τώρα. Αν επιμείνεις; Εκείνο το κοίταγμα στα μάτια όπως όταν κοιτούσε τους ποδοσφαιριστές που τολμούσαν να τον αμφισβητήσουν σε κάνει να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει δεύτερη κουβέντα.

Συναντήσαμε τον έξι φορές καλύτερο διαιτητή της χρονιάς στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το Euro 2016, στην οποία ήταν από τους βασικούς ομιλητές. Ο πολύς κόσμος είχε φύγει, το πεδίο ήταν... καθαρό από δημοσιογράφους και ο Κολίνα τα έλεgε σε χαλαρό τόνο με τον Πέδρο Πίντο, παρουσιαστή στο CNN και μόνιμο, πλέον, παρουσιαστή media events της UEFA. «ο διαιτητής να σέβεται το ποδόσφαιρο και οι ποδοσφαιριστές να σέβονται τον διαιτητή», είπε ο Κολίνα, ο οποίος αφού... άφησε το πλεονέκτημα βγάζοντας selfie, μας έκοψε με εκείνο το παγωμένο βλέμμα όταν προσπαθήσαμε να κάνουμε κουβέντα για την ελληνική διαιτησία. 

Ωστόσο, τον πετύχαμε σε καλό mood, αποσυμφυρισμένο από την πίεση και χωρίς άλλο κόσμο τριγύρω του. Άρχισε λοιπόν να διηγείται μια ιστορία για την κόρη του και τον David Guetta, τον διάσημο DJ που είναι μουσικός πρεσβευτής του Euro 2016. 

«Η μία μου κόρη είναι μεγάλη θαυμάστρια του Guetta. Πέρυσι, μάλιστα, τον είχαμε συναντήσει στην Ίμπιθα, καθόταν σε κοντινό τραπέζι και είχε μείνει άναυδη, βγάζοντας φωτογραφία μαζί του», έλεγε χαμογελώντας. Ναι, ακόμα και ο Κολίνα χαμογελάει. Και όχι ειρωνικά! 

«Έβγαλα λοιπόν φωτογραφία με τον David και της την έστειλα. Τρελάθηκε!», πρόσθεσε, έχοντας έναν τόνο ιδιαίτερα φιλικό, διαφορετικό τελείως από την ψυχρή διαιτητική του πλευρά. Δεν έκατσε να μας ξετυλίξει κάποια ιστορία για διαιτητικό συμβάν που να έχει σχέσει με Ελλάδα ή να ξαναπεί τα όσα... ανιαρά των ρώτησαν στην συνέντευξη Τύπου.

Aποχαιρέτησε χαμογελαστός, έβαλε την τσάντα στον ώμο και αποχώρησε, έχοντας φορέσει ξανά το βλοσυρό του ύφος. Έβγαινε ξανά σε κοινή θέα...