Επτά ερωτήσεις και απαντήσεις για το Summer Camp του Ολυμπιακού (vid)

Επτά ερωτήσεις και απαντήσεις για το Summer Camp του Ολυμπιακού (vid)

Οι ειδικοί του Ολυμπιακού απαντούν στις συνήθεις ερωτήσεις των γονέων.   

Επτά ερωτήσεις και απαντήσεις για το Summer Camp του Ολυμπιακού (vid)

Το σχετικό θέμα που ανέδειξαν οι «ερυθρόλευκοι» μέσα από την ιστοσελίδα τους: 

Το Summer Camp του Ολυμπιακού πλησιάζει. Την Δευτέρα 27 Ιουνίου (έως 1 Ιουλίου) το Προπονητικό Κέντρο Ρέντη ανοίγει τις πύλες του για τα υποδεχτεί εκατοντάδες παιδιά απ' όλο τον κόσμο που θέλουν να διασκεδάσουν, να μάθουν ποδόσφαιρο και να κάνουν νέους φίλους στο "σπίτι" των Πρωταθλητών.Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά με τους γονείς των αγοριών και των κοριτσιών (5-16 ετών) να ρωτούν για να μάθουν λεπτομέρειες για το camp που κλείνει φέτος 16 χρόνια ζωής. Ερωτήσεις για θέματα εκπαίδευσης, διατροφής, ψυχολογίας, ερωτήσεις για κορίτσια αλλά και για τα συν και τα πλην της άσκησης τους καλοκαιρινούς μήνες. 

 Συλλέξαμε τις 7 συνήθεις ερωτήσεις και οι ειδικοί που θα δώσουν το παρών στο Summer Camp απαντούν στα παιδιά για να μαθαίνουν και οι γονείς. 
 
1) Γιατί να συμμετάσχω στο Camp του Ολυμπιακού; 
"Πάνω απ' όλα για να διασκεδάσεις. Θα προπονηθείς εκεί όπου δουλεύουν καθημερινά οι παίκτες της αγαπημένης σου ομάδας και μέσα από το παιχνίδι θα βελτιώσεις τις αδυναμίες σου και θα περάσεις όμορφα. Το Camp αποτελεί το τέλειο μεταβατικό στάδιο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές σου".  (Βασίλης Νάνος, Διευθυντής Σχολών)
 
2) Έχω πιθανότητες να με δουν και να παίξω στην Ακαδημία του Ολυμπιακού; 
"Οι προπονητές της Ακαδημίας θα δουν όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο Camp και όσα ξεχωρίσουν θα περάσουν από δοκιμαστικό! Για αρκετά παιδιά άνοιξε η πόρτα της Ακαδημίας μέσα από το Summer Camp". (Τάσος Πάντος, Προπονητής Ακαδημίας). 
 
3) Πόσο επιτρέπεται η άθληση τους καλοκαιρινούς μήνες; 
"Η καλοκαιρινή περίοδος είναι το ιδανικό διάστημα για άσκηση αφού έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο για διασκέδαση και χαλάρωση.  Ωστόσο, πρέπει να δώσεις προσοχή στις συνθήκες όπου θα πραγματοποιηθεί η άσκηση. Πρέπει η άσκηση να μην έχει μεγάλη διάρκεια και συνεχή έκθεση στον ήλιο  και να πραγματοποιείται συχνή λήψη υγρών για πρόληψη αφυδάτωσης. Στο Summer Camp υπάρχει ένα τέτοιο πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζεται πιστά απ' όλους". (Κώστας Λιούγκος, Γυμναστής Ακαδημίας). 
 
"Η αθλητική δραστηριότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη και αποφέρει πολλαπλά οφέλη στον αθλητή. 
Η βελτίωση σου σε χαρακτηριστικά που υστερεί ο  καθένας επέρχεται ευκολότερα το διάστημα αυτό, δεδομένου ότι υπάρχει αποκλειστική εστίαση στις αδυναμίες και οι προπονήσεις διεξάγονται σε πιο χαλαρό κλίμα με λιγότερη πίεση και άγχος σε σχέση με την κανονική περίοδο. Η  επάνοδος τη νέα χρονιά θα βρει όλους τους αθλητές που προπονήθηκαν το καλοκαίρι σαφώς πιο έτοιμους σωματικά και ψυχολογικά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους". (Ιάκωβος Χατζηράπτης, Προπονητής Ακαδημίας). 
 
4) Τι κερδίζουν τα κορίτσια συμμετέχοντας στο Camp; 
"Το ποδόσφαιρο είναι το  άθλημα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στο γυναικείο φύλο αφού περισσότερα  από 29 εκατ. κορίτσια κ γυναίκες ασχολούνται μ' αυτό  σε όλο τον κόσμο! Στην Ελλάδα επίσης υπάρχει σημαντική ανάπτυξη. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για να έρθεις στο Camp όπου θα διεσκεδάσεις και θα μάθεις αυτό που αγαπάς". (Κατερίνα Φαλίδα, Προπονήτρια Ακαδημίας). 
 
5) Θα κάνω φίλους μέσα από το Camp;
"Θα γνωρίσεις  πολλά παιδιά, τα οποία μπορεί στο μέλλον να είναι και συμπαίκτες σου στην Ακαδημία και γιατί όχι και στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.  Θα δεις τι κάνουν εκείνοι για να γίνονται καλύτεροι και θα βοηθήσουν και εσένα να βελτιωθείς.  Γνώρισε τους αυριανούς σου συμπαίκτες!" (Γιάννης Ζαρώτης, Αθλητικός Ψυχολόγος Ακαδημίας Ολυμπιακού) 
 
6) Είναι καλό  να κάνω εργομετρικά; 
"Αρχικά, με την αξιολόγηση που θα κάνεις, θα εντοπίσουμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα στο αγαπημένο σου άθλημα με σκοπό να τα βελτιώσουμε. Επίσης όπως όλοι οι μεγάλοι παίκτες της αγαπημένης σου ομάδας αλλά και όλων των ομάδων έχουν δυνατά και αδύναμα σημεία. Μέσα λοιπόν από αυτές τις δοκιμασίες, ταχύτητα ,αλτικότητα, αντοχή, ευλυγισία κ.α βλέπουμε ακριβώς τι χρειάζεται για να βελτιωθούν. Έτσι κι εσύ έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις αυτή την εμπειρία και να κρατήσεις καταγεγραμμένες τις δικές σου προσωπικές αθλητικές επιδόσεις!" (Νίκος Δρακογιαννόπουλος, Επικεφαλής Εργομετρικού Κέντρου Life Ergo). 
 
 7) Η μαμα μου φωνάζει ότι πρεπει να τρωω καλα για να έρθω στο camp; Ισχύει; 
"Στο Summer Camp οι αθλητικές δραστηριότητες είναι αρκετές. Η αυξημένη και έντονη φυσική δραστηριότητα προϋποθέτει ενέργεια. Επομένως, ένα καλό πρωινό, τα απαραίτητα σνακ και η σωστή ενυδάτωση(νερό) θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις επιτυχώς στα αθλήματα και να τα απολαύσεις χωρίς εμπόδια. θυμήσου ότι μια σωστή διατροφή αποτελεί το απαραίτητο 'καύσιμο' για τον οργανισμό σου". (Διονυσία Αργυροπούλου, Κλινική Διατροφολόγος). 
 
Οι εγγραφές για το Summer Camp της ΠΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζονται... 
 
Για πληροφορίες και ενημέρωση: 
 Από Δευτέρα έως και Παρασκευή (10:00-17:00) 
Τηλέφωνο: 210-3418000 (10:00-17:00)
Fax: 210-3418002 
Email: schools@olympiacos.org
Facebook: Olympiacos FC Soccer Schools 
 
Δείτε το promo video του Olympiacos TV για το Summer Camp: 
 

Olympiacos Summer Camp Football 2016!

Best of internet