Πάντος στο gazzetta.gr: «Είμαι ακόμη πολύ... δυνατός»

Πάντος στο gazzetta.gr: «Είμαι ακόμη πολύ... δυνατός»

Πάντος στο gazzetta.gr: «Είμαι ακόμη πολύ... δυνατός»

bet365

Μήνυμα στο... Μάρκο Σίλβα έστειλε ο Τάσος Πάντος, ο οποίος δηλώνει έτοιμος για φανέλα βασικού! Ο παλαίμαχος αμυντικός των πρωταθλητών Ελλάδας μίλησε στο gazzetta.gr για τα ευρωπαϊκά πρότυπα που ακολουθούν οι «ερυθρόλευκοι» στις Ακαδημίες αλλά και το στόχο που έχουν να προωθούν παιδιά στην πρώτη ομάδα

Βλέποντάς τον να παίζει, θαρρείς πως θα τον δεις στην προετοιμασία που ξεκινά σε λίγες μέρες. Ο Τάσος Πάντος, αν και πλέον υπηρετεί τον Ολυμπιακό από το πόστο του προπονητή στα τμήματα υποδομών δηλώνει στο gazzetta.gr έτοιμος για... φανέλα βασικού.

Παράλληλα, μας μίλησε για τις κορυφαίες συνθήκες που προσφέρονται στα παιδιά στο Ρέντη, ενώ εξήγησε τα ευρωπαϊκά πρότυπα που ακολουθούν οι «ερυθρόλευκοι» στις Ακαδημίες τους, έχοντας πάντα ως γνώμονα την ανάδειξη ταλέντων και προώθησής τους στην πρώτη ομάδα.

Αρχικά, ο 40χρονος πλέον Τάσος Πάντος αναφέρθηκε, μέσω του gazzetta.gr, στο φιλικό μεταξύ των προπονητών των Ακαδημιών και στον Σχολών του Ολυμπιακού με μερίδα παλαιμάχων των «ερυθρόλευκων», αναδεικνύοντας τη σημασία αυτού του ματς.

«Είναι ένα παιχνίδι ψυχαγωγικού χαρακτήρα, θέλουμε να δείξουμε και εμείς ότι παρόλο που πέρασαν τα χρόνια αντέχουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο, είναι κάτι που αγαπάμε. Έχουμε καλή ομάδα στον πάγκο απ' ότι βλέπω, αλλά δεν ξέρω τι διάθεση θα δείξουμε, αλλά γενικά ήρθαμε εδώ να διασκεδάσουμε μαζί με τους προπονητές των άλλων σχολών. Είναι πολλά αυτά που μας συνδέουν με τις άλλες σχολές, η συνεργασία είναι πολύ καλή και επιβραβεύεται με αυτό το φιλικό».

Βλέπουμε εσένα, τον Γεωργάτο, τον Μαυρογενίδη... Το έχετε έστω ένα ημίχρονο με την πρώτη ομάδα;

«Εγώ αντέχω, δεν ξέρω οι άλλοι τι θα κάνουν αλλά εγώ είμαι πολύ "δυνατός", είμαι σε καλή κατάσταση. Πιστεύω, όμως, ότι πέρα από τα τρεξίματα θα κερδίσει κι η ποιότητα».

Οι άρτιες προπονητικές εγκαταστάσεις πόσο πιο εύκολο κάνουν το έργο σας;

«Οι εγκαταστάσεις εδώ, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ο Ολυμπιακός ακολουθεί τα σύγχρονα ευρωπαϊκά κλαμπ. Με την κρίση που ζούμε ένας σύλλογος πρέπει να στηρίζεται και στις ακαδημίες του ώστε να βγάζει ποδοσφαιριστές γηγενείς και να παράγει ταλέντα τα οποία να απαρτίζουν και την πρώτη ομάδα. Θέλω να πω ότι η προσπάθεια που κάνουμε στα τμήματα υποδομής, τα τελευταία χρόνια που είμαι εγώ αλλά σίγουρα και παλιότερα, είναι πολύ οργανωμένη και εξειδικευμένη με προγράμματα και πρότζεκτ πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα. Το προπονητικό επιτελείο αποτελείται από μία μίξη παλαιμάχων και εξειδικευμένων προπονητών και σκοπός μας είναι να περάσουμε στις νέες γενιές τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού όπως την ζήσαμε εμείς τόσα χρόνια. Μέσα από ένα οργανωμένο προπονητικό πρόγραμμα θέλουμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από το να έχουμε παίκτες στην πρώτη ομάδα».

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει βήματα προόδου σε αυτό και βλέπουμε συχνά, τουλάχιστον στην αποστολή, παιδιά από τις ακαδημίες. Πόσο εύκολο είναι να καθιερωθούν στην πρώτη ομάδα παίκτες από τα τμήματα υποδομών;

«Δεν είναι κάτι εύκολο να παίξεις στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Το επίπεδο έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα, συγκαταλέγεται πια στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Αυτό που έχουμε σκοπό εμείς, είναι να προετοιμάσουμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές που είναι κοντά στην πρώτη ομάδα, τόσο προπονητικά και σωματικά όσο και ψυχολογικά. Αυτό που κοιτάμε είναι τα παιδιά να μάθουν από τώρα ποιας ομάδας την πόρτα χτυπούν για τη βασική 11άδα και να είναι έτοιμοι όταν τους δοθεί η ευκαιρία να αντεπεξέλθουν».

Πέρα από τους προπονητές, ποιοι άλλοι άνθρωποι πλαισιώνουν τα πρότζεκτ σας;

«Στις ακαδημίες εργάζονται άνθρωποι διαφόρων ειδικοτήτων ώστε να παρέχουμε στα παιδιά όλα όσα χρειάζονται για να έχουν την εξέλιξη που απαιτείται. Ψυχολόγοι και σύμβουλοι διατροφής αποτελούν στήριγμα των παιδιών σε ό,τι εξωαγωνιστικό χρειάζονται. Επίσης, από τις μικρές ηλικίες τα παιδιά δουλεύουν με προπονητές σε θέματα δύναμης αλλά και τεχνικής. Επίσης, βγαίνουν στην Ευρώπη και παίζουν σε μεγάλα τουρνουά, ώστε να γεμίζουν με σημαντικές εμπειρίες από μικτά. Γενικά, ο Ολυμπιακός βαδίζει στα πρότυπα κορυφαίων συλλόγων».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα