Παναθηναϊκός: Θέλει δικό του τον Μπεργκ και ικανοποιημένο

Παναθηναϊκός: Θέλει δικό του τον Μπεργκ και ικανοποιημένο

Νίκος Ρόλλας
Παναθηναϊκός: Θέλει δικό του τον Μπεργκ και ικανοποιημένο

bet365

Το υπάρχον συμβόλαιο του Παναθηναϊκού με τον Μάρκους Μπεγκ, οι απολαβές που θα βελτιωθούν και ο στόχος της απόκτησης του 87,5%.

Το όνομα του Μάρκους Μπεργκ από το 2013 που φόρεσε την φανέλα του Παναθηναϊκού, αποτελεί κεντρικό θέμα για τους «πράσινους» σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Και αυτό γιατί ο Σουηδός επιθετικός αναγεννήθηκε στο «τριφύλλι» και με τις εμφανίσεις του, όχι απλά κέρδισε την επιστροφή στην Εθνική ομάδα, αλλά κέντρισε το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων που παρουσιάστηκαν διατεθειμένοι να ξοδέψουν ουκ ολίγα εκατομμύρια, προκειμένου να τον εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους.

Για αυτό και στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα, ο Παναθηναϊκός έχει προχωρήσει σε μία ανανέωση του συμβολαίου του και ήδη... δουλεύει την δεύτερη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο παίκτης. Κάτι που σημαίνει οτι αν όλα πάνε καλά, η συμφωνία του 29χρονου στράικερ με τους «πράσινους» θα επεκταθεί και μετά το 2018 που προβλέπει το deal που είχαν κάνει στα τέλη του Ιανουαρίου του 2015, ενώ παράλληλα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι οικονομικές του απολαβές που θα αγγίζουν το 1 εκατομμύριο.

Μπορεί για τα δεδομένα του «τριφυλλιού», το ποσό να φαίνεται κάπως μεγάλο, αλλά πρώτον το αξίζει 100% και δεύτερον είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Και αυτό γιατί η ανανέωση που υπέγραψε πέρυσι προέβλεπε πως την σεζόν που ολοκληρώθηκε θα έπαιρνε 700.000 ευρώ, ενώ για τις επόμενες δύο θα ανέβαινε κλιμακωτά κατά 100.000. Άρα τη νέα χρονιά το στάνταρ ποσό που θα έβαζε στον τραπεζικό του λογαριασμό θα πήγαινε στις 800.000, κάτι που σημαίνει οτι με την αύξηση του αναμένεται να υπάρξει στο νέο συμβόλαιο, θα φτάσει κοντά στο 1 εκατομμύριο.

Άλλωστε η απόδοση, ο χαρακτήρας, η ηγετική του παρουσία, αλλά και το ενδιαφέρον των ομάδων που προσελκύει, δικαιολογούν μία τέτοια αύξηση. Μην ξεχνάμε πως το πρώτο του συμβόλαιο, το 2013, προέβλεπε ετήσιες απολαβές ύψους 450.000 ευρώ που τον Ιανουάριο του 2015 αυξήθηκαν κατά 55% (σ.σ και έφτασαν τις 700.000 ευρώ). Έτσι, με αυτό τον τρόπο ο Σουηδός θα είναι ικανοποιημένος από οικονομικής άποψης και θα έχουν μειωθεί οι πιθανότητες επιστροφής των τάσεων φυγής που είχαν εμφανιστεί μετά το ματς με την ΑΕΚ, όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος.

Το κεφάλαιο Μπεργκ όμως, δεν «κλείνει» μόνο με τις επαφές του Παναθηναϊκού με τον παίκτη, καθώς όπως έγραψε το Goal, οι «πράσινοι» έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με το Αμβούργο για την απόκτηση του ποσοστού μεταπώλησης που έχει η γερμανική ομάδα και φτάνει το 35% (ο Παναθηναϊκός έχει το 52,% και ο παίκτης έχει κρατήσει το 12,5%).

Για να μπορέσουν όμως να αποσπάσουν μία θετική απάντηση, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, με ένα ποσό που θα ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο, καθώς μπορεί να έχουν ως διαπραγματευτικό ατού τις αρνητικές απαντήσεις που έχουν δώσει σε όσους έχουν χτυπήσει την πόρτα τους για τον Σουηδό, όμως από την άλλη το Αμβούργο δεν γίνεται να «πέσει» τόσο πολύ γνωρίζοντας οτι προτάσεις με 5 εκατομμύρια, εύκολα μπορούν να «σκάσουν» για τον Μπεργκ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα