Δέλλας: «Μετά την Τσεχία, είπαμε πως θα το πάρουμε»

Δέλλας: «Μετά την Τσεχία, είπαμε πως θα το πάρουμε»

Gazzetta team
Δέλλας: «Μετά την Τσεχία, είπαμε πως θα το πάρουμε»

bet365

Για το έπος του 2004 μίλησε στη «L' Equipe» ο Τραϊανός Δέλλας που τόνισε πως μετά το γκολ του απέναντι στην Τσεχία όλοι στην Εθνική πίστεψαν πως θα φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου.

Με αφορμή στην έναρξη του Euro, η «L' Equipe» πραγματοποίησε αφιέρωμα στη διοργάνωση του 2004, με τον Τραϊανό Δέλλα να περιγράφει τη στιγμή του γκολ απέναντι στην Τσεχία, στο ματς το οποίο χαρακτήρισε ως το δυσκολότερο στην πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

«Όταν κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι είπαμε όλοι μας πως αφού περάσαμε από τους Τσέχους, θα πάρουμε το Κύπελλο. Πραγματικά ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι μας στο Euro. Θα το χαρακτήριζα πιο δύσκολο και από τον τελικό. Η Τσεχία ήταν ίσως η καλύτερη ομάδα που είχαμε αντιμετωπίσει ως τότε.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε στο 0-0, αλλά στην παράταση δείξαμε τεράστια θέληση και δημιουργήσαμε εμείς ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο μέρος της παράτασης. Ήταν η πρώτη πειραματική φάση του silver goal, που σου έδινε τη δυνατότητα να πάρεις το ματς αν ολοκληρωνόταν νικηφόρα για μια ομάδα το πρώτο μέρος της παράτασης. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στην τελευταία φάση κατεβαίνοντας για το κόρνερ, είχε ακόμα 50 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Είπα μέσα μου: “Θεέ μου αν είναι να μπει, ας μπει τώρα και να τελειώνουμε”.

Και πράγματι. Το χτύπημα του Βασίλη ήταν πάρα πολύ καλό, εγώ βρέθηκα στο πρώτο δοκάρι και η αίσθηση του να βλέπεις τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα είναι πάρα πολύ όμορφη. Οι πανηγυρισμοί ήταν έντονοι, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Είναι αυτό που έχει σλόγκαν στην Ελλάδα, το “γκολ και φύγαμε για τελικό”».

 

EURO Τελευταία Νέα