Τρομοκρατία, απεργίες και λάμψη Guetta!

Τρομοκρατία, απεργίες και λάμψη Guetta!

To gazzetta.gr ήταν το μοναδικό ελληνικό μέσο στην συνέντευξη Τύπου... έναρξης του τουρνουά και σας μεταφέρει τις ανησυχίες των Βρετανών, το άγχος των Γάλλων αλλά και την ανυπομονησία του David Guetta. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ

Ηταν η συνέντευξη Τύπου με την οποία ουσιαστικά άρχισε το Euro2016. Στην kick off conference όμως υπήρχαν αρκετά ερωτήματα (τα οποία και τέθηκαν προς τους αρμόδιους) που περίμεναν απάντηση. Γι' αυτό ο David Guetta έκλεψε αρχικά την παράσταση μιας και δεν είχαν αρχίσει οι απορίες για πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα ή για τις απεργίες που ετοιμάζουν οι Γάλλοι.

Ο σταρ του πάνελ (δίχως αμφιβολία) ήξερε πολύ καλά πως να στρέψει την προσοχή όλων πάνω του. Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους και πιο γνωστούς Dj's στον κόσμο και ταυτόχρονα είναι ο music ambassador του τουρνουά. Μάλιστα την Πέμπτη το βράδυ θα εγκαινιάσει την Fan Zone του Παρισιού (που είναι κάτω ακριβώς από τον πύργο του Αϊφελ) σε μια συναυλία που έχει γίνει ήδη sold out (85.000 εισιτήρια).

«Να ξέρετε δεν έχω άλλα εισιτήρια. Εχουν πωληθεί και τα 85.000 κομμάτια. Αλλά θα το ευχαριστηθούμε. Ηταν ένα όνειρο που είχα. Οπότε θα πιω ένα ποτήρι σαμπάνια. Ισως και δύο. Αλλά θα το απολαύσω. Νομίζω πως η μουσική είναι σαν το ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο μπορείς να παίξεις στην Αφρική, στη Νότια Αμερική, στην Ευρώπη. Παντου. Ετσι είναι και η μουσική. Μπορείς να την ακούσεις παντού. Να σε ενώσει... Να σε κάνει ένα. Αυτή είναι η δική μου δουλειά», είπε από την μεριά του ο David Guetta…

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ: «Περιμένουμε μια γιορτή»
Στην συνέχεια πήρε τον ρόλο ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως «περιμένουμε μια γιορτή. Ενα πάρτι. Είμαστε όλοι έτοιμοι γι' αυτό το τουρνουά. Οι πόλεις, οι ομάδες, οι φίλαθλοι και φυσικά εμείς».

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης δεν είχε πρόβλημα ν' απαντήσει και στο θέμα του Μισέλ Πλατινί και για το αν θα είναι καλεσμένος στο τουρνουά. Μάλιστα αποκάλυψε και είδηση για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ απάντησε και στην ερώτηση για το γεγονός ότι η UEFA διοργανώνει ένα τέτοιο τουρνουά χωρίς να έχει πρόεδρο.

«Δεν είναι η ιδανική κατάσταση. Αλλά η UEFA είναι αρκετά δυνατή και μπορεί να ξεπεράσει το συγκεκριμένο γεγονός. Στόχος μας είναι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή διοργάνωση», κατέληξε ο γενικός γραμματέας της UEFA.

ΖΑΚ ΛΑΜΠΕΡ: «Με ανησυχούν οι απεργίες, όχι η τρομοκρατία»
Ωστόσο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχαν οι απαντήσεις του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του Euro, Ζακ Λαμπέρ. Ο κύριος Λάμπερ δέχθηκε ασφυκτικό πρέσινγκ, ειδικά από τους Βρετανούς δημοσιογράφους για τα μέτρα ασφαλείας ομως έδειξε σίγουρος για την δουλειά που έχει γίνει στο συγκεκριμένο κομμάτι. Αντίθετα δεν έδειξε καθόλου σίγουρος για τις απεργίες που πρόκειται να γίνουν τις επόμενες μέρες ειδικά στο κομμάτι των μεταφορών.

«Θα έχουμε διπλή γραμμή ελέγχου από τους αστυνομικούς. Εχουμε αυξήσει τους ελέγχους ακριβώς για την ασφάλεια στα γήπεδα αλλά και τους φιλάθλους. Για τους φιλάθλους θα περνάνε πρώτα από έναν security check όπου θα ελέγχονται για το αν έχουν όπλα ή εκρηκτικά. Αυτό θα γίνεται σε όλα τα γήπεδα, εκτός από το Stade De France λόγω της τοποθεσίας του γηπέδου. Μόλις περάσουν τον πρώτο έλεγχο θα πάνε στον δεύτερο. Θα είναι ουσιαστικά οι θύρες έξω από το γήπεδο και θα γίνεται ο κλασσικός έλεγχος. Με τα εισιτήρια να ελέγχονται όπως γίνεται πριν από το οποιοδήποτε παιχνίδι», εξήγησε αρχικά ο Λαμπέρ αλλά στη συνέχεια «έσκαγαν» οι ερωτήσεις από τους ανταποκριτές της Guardian, των Times αλλά και άλλων αγγλικών μέσων.

- Θα έρθουν στην Γαλλία περίπου 500.000 Βρετανοί φίλαθλοι κι έχουν ενημερωθεί πως θα είναι τρομοκρατικός στόχος από τις βρετανικές αρχές.
«Εμείς δεν έχουμε κάποια γνώση για συγκεκριμένο τρομοκρατικό στόχο κατά την διάρκεια του τουρνουά. Πιστεύω είναι απλά μια προειδοποίηση».

- Το 1998 εδώ στην Γαλλία πάλι είχε γίνει σκηνικό ανάμεσα στους Αγγλους και τους Ρώσους. Και σε λίγες μέρες θα επαναληφθεί ο αγώνας στην Μασσαλία. Είναι ένας αγώνας ξεχωριστών συνθηκών.
«Ναι είναι ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών αλλά νομίζω πως και γι' αυτό το κομμάτι είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι».

- Ομως υπάρχουν και οι καταιγίδες που δημιούργησαν αρκετά προβλήματα.
«Ναι είναι αλήθεια αυτό. Πριν δύο μέρες είχαμε ισχυρούς ανέμους σε Λιόν και Λιλ. Ομως και γι' αυτό το κομμάτι έχουμε πλάνο a b c και d. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα»

- Τι γίνεται όμως με τις απεργίες;
«Με σεβασμό στις απεργίες δεν έχουμε κάποια νέα ενημέρωση. Δεν έχουμε όμως έλεγχο σε αυτήν την κατάσταση. Προφανώς και ειμαστε προβληματισμένοι γι αυτό. Γιατί μπορεί ν' αλλάξει τα πάντα. Θα είναι μια τεράστια ταλαιπωρία. Κοιτάμε όμως τι γίνεται όπως για παράδειγμα με την Air France από το Σάββατο. Δεν είναι καλή κατάσταση για μένα. Πρέπει να το παραδεχτώ και είμαι δυσαρεστημένος γι αυτό. Αλλά δεν έχουμε κανέναν έλεγχο γι αυτό».