«To Εuro θα το πάρει η... Γεωργία!»

Θάνος Σαρρής
«To Εuro θα το πάρει η... Γεωργία!»

bet365

Κάθε δημοσιογράφος μπορεί να είναι αισιόδοξος για την πορεία της χώρας του στο Euro, αρκεί βεβαίως να... συμμετέχει σε αυτή! ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΘΑΝΟΣ ΣΑΡΡΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΟΥΛΗΣ.

To Εuro δεν είναι μια διοργάνωση που κεντρίζει το ενδιαφέρον μόνο των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό. Στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά, στην αίθουσα του Stade de France έδωσαν το παρών πάνω από 100 δημοσιογράφοι. Η διαδικασία για τις διαπιστεύσεις θύμιζε ουρά σε κάποια ελληνική δημόσια υπηρεσία, αφού η ζήτηση ήταν τεράστια και ο μεγάλος όγκος των δημοσιογράφων έφτασε την Τετάρτη, μαζί με εμάς, στο Παρισι.

Ακούσαμε τριγύρω μας ινδικά, ιαπωνικά και αρκετές ακόμα γλώσσες. Είδαμε δημοσιογράφους να περιμένουν υπομονετικά κρατώντας για τη διαπίστευση κρατώντας από τεράστιες βαλίτσες, μέχρι παιδιά. Και στη συνέχεια, να αναζητούμε όλοι μαζί την θύρα του U του γηπέδου για την είσοδο στο Media Center. Περισσότερο ακολουθώντας ο ένας τον άλλον, διότι η συνεννόηση με τους περισσότερους σεκιούριτι του γηπέδου είχε μία κατάληξη. Τους ρωτούσες στα αγγλικά, σου απαντούσαν στα γαλλικά.

Ένα τεράστιο παζλ ανθρώπων, σχηματισμένο γύρω από την μεγαλύτερη διοργάνωση του καλοκαιριού, δεν θα μπορούσε να μην κρύβει κάποια ιδιόρρυθμα κομμάτια! Το βασικότερο εξ' αυτών ήταν από την Τιφλίδα της Γεωργίας. Ας ξεκινήσουμε από την περιγραφή. Καπέλο καπετάνιου, σφηνωμένο στο οποίο βρισκόταν μια σημαία της Γεωργίας και δύο χριστουγεννιάτικες μπάλες με τα σήματα της χώρας να κρέμονται από τα αυτιά! Δερμάτινο μπουφάν α λα Sons of Anarchy, προφανώς με σύνθημα για τη χώρα του κι από κάτω πέδιλο με κάλτσα.

Ο εν λόγω κύριος αποτέλεσε την... ατραξιόν της ημέρας! Καθόταν χαμηλά, ακριβώς απέναντι από τους ομιλητές της συνέντευξης Τύπου και διακρίναμε βλέμματα περιέργειας να τον καρφώνουν από κάθε γωνιά της αίθουσας. Στο τέλος τον πλησιάσαμε προκειμένου να δούμε περί τίνος ακριβώς πρόκειται. «Γεωργία φίλε μου, Γεωργία. Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Η Γεωργία θα πάρει το Κύπελλο!», απάντησε και συνέχισε να μονολογεί στη γλώσσα του και να τραβάει τα βλέμματα!

Πάντως, μετά τη συνέντευξη Τύπου έβγαλε laptop και έγραψε κανονικά. Διατηρώντας, φυσικά, τις χριστουγεννιάτικες μπάλες, το καπέλο και τη σημαία. Τον ρωτήσαμε για τον ΤΙμούρ Κετσπάγια και μας απάντησε σε άπταιστα ελληνικά «Ζήτω ο Κετσπάγια, ζήτω η ΑΕΚ»!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα