Σκίμπε: «Καταπληκτικός ο Μανιάτης»! (vid)

Σκίμπε: «Καταπληκτικός ο Μανιάτης»! (vid)

bet365

Ο Μίκαελ Σκίμπε αποθέωσε τον Γιάννη Μανιάτη για την γκολάρα που έβαλε κόντρα στην Αυστραλία. Τι άλλο είπε ο τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας.
Ικανοποιημένος από την εμφάνιση και τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν οι διεθνείς, αλλά φυσικά και το νικηφόρο αποτέλεσμα, εμφανίστηκε ο Μίκαελ Σκίμπε μετά το 2-1 της Εθνικής επί της Αυστραλίας στο δεύτερο φιλικό που διεξήχθη στο Etihad Stadium της Μελβούρνης.
«Η νίκη της ομάδας μας ήταν απόλυτα δίκαιη και σύμφωνα με την εικόνα που έβγαλαν οι παίκτες μου στον αγωνιστικό χώρο δεν αφήσαμε περιθώρια στον αντίπαλό μας, προκειμένου να μας απειλήσει», δήλωσε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής και πρόσθεσε: «Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο εκτός των δύο γκολ που πετύχαμε με τον Μάνταλο και τον Μανιάτη, είχαμε τη δυνατότητα να πετύχουμε και άλλο ένα γκολ τουλάχιστον στις αντεπιθέσεις που κάναμε και τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Είχαμε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και δεν επιτρέψαμε στην Αυστραλία να μας απειλήσει».
Ο κ. Σκίμπε υποστήριξε πως «ούτε στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα. Αμυνθήκαμε πάρα πολύ σωστά και ομαδικά, πιέσαμε τον αντίπαλο για να μην βρει χώρους, αλλά επιθετικά αυτό που μας έλειψε ήταν η σωστή τελική πάσα στις φάσεις που κατορθώσαμε να βγάλουμε μπροστά στην εστία της Αυστραλίας, ώστε να σκοράρουμε κι άλλο γκολ. Αν και θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί αυτό στο δοκάρι του αρχηγού μας. Ωστόσο, για άλλη μια φορά δεχθήκαμε γκολ από στημένη φάση και αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε».
Φυσικά ρωτήθηκε για το γκολ που πέτυχε ο Γιάννης Μανιάτης: «Ήταν απλά καταπληκτικό. Όντως καταπληκτικός ο Μανιάτης. Δεν βλέπεις κάθε μέρα ποδοσφαιριστές να πετυχαίνουν γκολ από 60 μέτρα απόσταση. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο από το να χειροκροτήσεις την προσπάθειά του. Ήταν απίθανο αυτό που έκανε».
Σε ό,τι αφορά τα γενικότερα συμπεράσματά του από τους δύο αγώνες με την Αυστραλία ο κ. Σκίμπε απάντησε πως «ήταν πολύ χρήσιμα και τα δύο. Και το σημερινό που νικήσαμε και ο τρόπος με τον οποίο αγωνιστήκαμε, αλλά και αυτό του περασμένου Σαββάτου, παρά την ήττα, καθώς δείξαμε μαχητικό πνεύμα σε όλο το ματς, άσχετα αν δεχθήκαμε γκολ στο τελευταίο λεπτό. Στο δεύτερο ματς τα παιδιά ήταν πιο ξεκούραστα και αυτό φάνηκε σε όλη τη διάρκεια. Πιστεύω πως αυτά που είδαμε με τους συνεργάτες μου ήταν σημαντικά. Θα μας δώσουν την ευκαιρία έως τον Σεπτέμβριο που ξεκινάμε τους αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Ρωσία, να φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα και να παλέψουμε για την πρόκριση. Μην ξεχνάμε πως σε αυτά τα παιχνίδια δεν είχαμε στη διάθεσή μας αρκετούς παίκτες και μάλιστα σημαντικούς σε άμυνα και επίθεση, που μπορούν να μας βοηθήσουν σημαντικά».
Τέλος, σε ερώτηση για το ασφυκτικό πρεσάρισμα των διεθνών στους Αυστραλούς και μάλιστα ψηλά στο δικό τους μισό του γηπέδου, απάντησε πως «είναι σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να πιέζεις πολύ και να προσπαθείς να παίρνεις τη μπάλα νωρίς στα πόδια σου, ώστε και ο αντίπαλος να μην βρει χώρους στη δική σου άμυνα, αλλά και με μια-δυο πάσες να μπορέσεις σε μικρότερο χώρο και απόσταση να βγεις απειλητικά μπροστά στη δική του εστία. Έτσι, άλλωστε, μπήκε το πρώτο μας γκολ, αλλά και με αυτόν τον τρόπο βγάλαμε όλες τις απειλητικές επιθέσεις ή αντεπιθέσεις μας. Αυτή είναι η μορφή που έχει πλέον το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Όλοι μαζί πρέπει να αμυνόμαστε αλλά και να βγαίνουμε στην επίθεση, όσο το δυνατόν ταχύτερα».
 

Τελευταία Νέα