Το πιο κρίσιμο καλοκαίρι για τον Παναθηναϊκό!

Το πιο κρίσιμο καλοκαίρι για τον Παναθηναϊκό!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει γιατί αυτό το καλοκαίρι είναι το πιο κρίσιμο για τον Παναθηναϊκό της τελευταίας τριετίας και εξηγεί γιατί έγινε... σοφότερος!

Το πιο κρίσιμο καλοκαίρι για τον Παναθηναϊκό!

Aυτό το καλοκαίρι είναι ίσως το πιο κρίσιμο καλοκαίρι της τελευταίας τριετίας για τον Παναθηναϊκό. Και αυτό, διότι η ομάδα προέρχεται από μία αποτυχημένη χρονιά , που δεν είχε προηγούμενο αυτή την τριετία. Την πρώτη χρονιά εκείνο το καλοκαίρι άρχισε με μικρές προσδοκίες και κατέληξε στην εμφατική κατάκτηση του κυπέλλου το 0-3 επί του Ολυμπιακού εκτός έδρας και την έξοδο στο τσάμπιονς λιγκ.

Την δεύτερη χρονιά υπήρχαν υψηλότερες προσδοκίες και η λαχτάρα για το τσάμπιονς λιγκ. Η ομάδα μπήκε τελικά στους ομίλους του Europa League. Και το περσινό καλοκαίρι η ομάδα είχε και πάλι την προσδοκία για τους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ, ενώ την περίοδο, που είχε προηγηθεί διεκδίκησε το πρωτάθλημα κέρδισε με 2-1 τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο, αλλά με τους γνωστούς... τρόπους αφαίρεσε  το σύστημα στην ομάδα το δικαίωμα να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους. Φέτος το καλοκαίρι υπάρχει πλήρη απογοήτευση .

Η ομάδα έμεινε εκτός Ευρώπης τον περασμένο Αύγουστο , έμεινε πολύ πίσω στο πρωτάθλημα από νωρίς, έφυγε ο Αναστασίου ήρθε ο Στραματσόνι, αποκλείστηκε η ομάδα και από το κύπελλο και στο τέλος δεν πήρε ούτε την πρώτη θέση στα play off. Δηλαδή για πρώτη φορά την τελευταία τριετία η ομάδα δεν θα έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την είσοδό της στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ. Το χειρότερο; Η ομάδα έκλεισε την χρονιά χωρίς ο κόσμος να προσδοκά κάτι για την επόμενη.

Ασφαλώς η παρουσία του Ζιλμπέρτο είναι μία σημαντική ελπίδα , ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να μπει σε άλλο δρόμο, αλλά για να αρχίσει ο κόσμος να πιστεύει και πάλι στην ομάδα θέλει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει, ότι το καλοκαίρι είναι ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ η είσοδος στους ομίλους του Europa League. Αυτό προυποθέτει σωστές μεταγραφικές κινήσεις και σωστό αγωνιστικό πλάνο. Τα λάθη αυτό το καλοκαίρι ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ, διότι πολύ απλά ο Παναθηναϊκός σαν μέγεθος και ο κόσμος τους δεν αντέχουν νέο αποκλεισμό από την Ευρώπη.

ΥΓ1: Αυτές τις ημέρες έγινα σοφότερος. Κατάλαβα για παράδειγμα για ποιο λόγο η μητέρα μου μου φώναζε όταν ήμουνα μικρός να διαβάζω πολλά βιβλία. Εβλεπε μπροστά , ότι δηλαδή θα γινόμουν... πρωθυπουργός αλλά εγώ τώρα το κατάλαβα!

ΥΓ2: Ο... Αγιος Σάββας αποκλείεται να είναι αυτός, που ακούγεται στις συνομιλίες με τον Σωμαρακάκη. Δεν το πιστεύω. Τι δουλειά έχει αυτός με το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου; Καμία, μα καμία. Τόσα χρόνια πάει με τον σταυρό στο χέρι... (ο σταυρός το ξέρει;)!

Best of internet