«Είναι η Ελλάδα το μεγαλύτερο σοκ στην ιστορία του Euro;»

Gazzetta team
«Είναι η Ελλάδα το μεγαλύτερο σοκ στην ιστορία του Euro;»

bet365

Το γκολ του Άγγελου Χαριστέα από τον τελικό του Euro 2004, σε σκίτσο, δημοσίευσε ο λογαριασμός του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας και απηύθυνε την ερώτηση αν εκείνο το έπος της «γαλανόλευκης» ήταν το μεγαλύτερο σοκ της διοργάνωσης...

Στην αναφορά που κάνει η UEFA σ' εκείνη την επιτυχία, ο Άγγελος Χαριστέας είπε:

«Πρέπει να παραδεχτώ ότι έχω δει το συγκεκριμένο γκολ αρκετές φορές κατά τύχη στην τηλεόραση. Όταν το ξαναφέρνω στο μυαλό μου θυμάμαι ότι ήμουν μόνος μέσα στην περιοχή, χωρίς αντιπάλους κοντά μου. Σκέφτομαι αυτό το γκολ αρκετά, ειδικά όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Μου δίνει ώθηση και με βοηθάει ψυχολογικά. Ακόμα και σε πενήντα χρόνια από τώρα, όλοι θα θυμούνται ότι έβαλα ένα γκολ το οποίο έκανε την Ελλάδα πρωταθλήτρια της Ευρώπης. Γράψαμε ιστορία».

Από την πλευρά του ο Ότο Ρεχάγκελ τόνισε: «Ο Χάρι δεν έπαιζε αρκετά στη Βέρντερ Βρέμης. Έπρεπε να του μιλήσω, να τον ενθαρρύνω και να τον πείσω ότι είναι ικανός να πετύχει σπουδαία πράγματα. Πάντα πίστευα σε αυτόν και απέδειξε ότι είχα δίκιο. Έγινε ο σταρ του τουρνουά". Για το γκολ του μίλησε και ο Τραϊανός Δέλλας: "Όταν σκόραρε ο Άγγελος θυμάμαι ότι είπα πως αυτό είναι! Δεν γίνεται να χάσουμε το κύπελλο».

 

Τελευταία Νέα