Το όραμα του Χάβου για το νέο Αστέρα

Gazzetta team
Το όραμα του Χάβου για το νέο Αστέρα

bet365

Ο Μάκης Χάβος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Αστέρα Τρίπολης για τα όνειρα και το όραμα που έχει για το νέο Αστέρα, ενώ υπογράμμισε πως ο σχεδιασμός της ομάδας είναι σε καλό δρόμο.

Οι διοικούντες τον Αστέρα Τρίπολης εμπιστεύτηκαν το τιμόνι της ομάδας τους, σ' αυτό το κομβικό σημείο, όπου οι τομές στην ομάδα είναι πολλές και θα είναι ακόμη περισσότερες, στο Μάκη Χάβο.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, κάνοντας λόγο για το όνειρά του καθώς και για το όραμα που έχει για τη νέα ομάδα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί μιας κι ο σχεδιασμός είναι σε καλό δρόμο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Ποιο είναι το όραμα σας για τον ΑΣΤΕΡΑ;

"Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους δύο ιδιοκτήτες της ομάδας, τον πρόεδρο και την διοίκηση, για την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το πρόσωπό μου για τη νέα χρονιά. Όπως γνωρίζετε έχω περάσει από τον ΑΣΤΕΡΑ πριν από κάποια χρόνια, πράγμα που με έκανε να αγαπήσω την ομάδα, να αγαπήσω τους ανθρώπους και την πόλη. Το αποτέλεσμα είναι να νιώθω ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες προς όλους. Το όραμά μου πάει πάρα πολύ μακριά καθώς σκέφτομαι πάρα πολλά πράγματα. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ είναι ένα ευρωπαϊκό κλαμπ και όλοι αγωνιζόμαστε για να το δούμε ακόμα πιο ψηλά. Αυτό που με ενδιαφέρει, επίσης, είναι να καταφέρουμε ως ομάδα ακόμη αποτελεσματικότερη συνεργασία με τους ανθρώπους των ακαδημιών, να παράγουμε παίκτες, έτσι ώστε να έχουμε παιδιά μέσα από τον ΑΣΤΕΡΑ. Με αυτό τον τρόπο θα μειώνεται το κόστος και συγχρόνως θα μπορούμε από μικρή ηλικία να εκπαιδεύουμε τους ποδοσφαιριστές σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ομάδας, αλλά και να είναι παιδιά από την Τρίπολη και γενικότερα την Αρκαδία που θα σέβονται και θα αγαπάνε τον ΑΣΤΕΡΑ".

Τι γνώμη έχετε για τους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών;

"Υπάρχει ταλέντο. Και από την Κ17 και από την Κ20, παρόλο που η δεύτερη θα μπορούσε να τερματίσει υψηλότερα καθώς σε κάποια παιχνίδια χάσαμε βαθμούς αδικαιολόγητα, ίσως και από ατυχία. Ωστόσο υπάρχει ταλέντο και γενικά νομίζω πως γίνεται καλή δουλειά. Χρειάζεται συνεργασία και αγάπη από όλους τους προπονητές με κατεύθυνση και συγκεκριμένο πλάνο από την πρώτη ομάδα. Χτίζοντας πάνω σε αυτό το κομμάτι, μπορεί η ομάδα να περιμένει καρπούς τα επόμενα χρόνια".

Ποιες διαφορές εντοπίζετε στη δεύτερη συνεργασία σας με τον ΑΣΤΕΡΑ σε σχέση με την πρώτη;

"Και τότε ο ΑΣΤΕΡΑΣ ήταν ευρωπαϊκό κλαμπ κι ας μην είχε τις μεγάλες επιτυχίες. Μπορεί να ήταν τα πρώτα χρόνια, όμως και τότε όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια. Φυσικά και τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα. Οι εγκαταστάσεις υπήρχαν, οι άνθρωποι υπήρχαν, αρκετά άτομα που εργάζονται, υπήρχαν, η φιλοσοφία είναι η ίδια, όμως από τότε ο ΑΣΤΕΡΑΣ μεγάλωσε. Όταν παίζεις πλέι οφ της Super League, όταν παίζεις ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχεις ανεβάσει πολύ τον πήχη".

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη σεζόν που έρχεται σε σχέση και με την προηγούμενη;

"Η χρονιά που πέρασε ήταν αποτυχημένη. Με οδηγό τα λάθη που έγιναν από όλους μας, θα προσπαθήσουμε να μην τα ξανακάνουμε, έτσι ώστε ο ΑΣΤΕΡΑΣ να έχει επιτυχίες και να φτάσει ψηλά. Έφυγαν κάποια παιδιά, τα οποία πρόσφεραν σε πολλά και σημαντικά πράγματα, ίσως όμως, ήρθε ο χρόνος για ν' αποχωρήσουν. Με σωστές και προσεκτικές επιλογές σε όλα τα επίπεδα, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, με παίκτες υψηλού επιπέδου οι οποίοι θα έρθουν μετά από μελέτη και παρακολούθηση, δεν έχω φόβο. Αντιθέτως, είμαι αισιόδοξος, πιστεύω στα παιδιά που έμειναν, έχουμε έναν κορμό και με τις σωστές προσθήκες θα χτίσουμε κάτι καλό που θα μείνει για χρόνια. Στο ποδόσφαιρο είναι σημαντική και η ηλικία. Και των παιδιών που έρχονται και όσων έμειναν, αλλά και όσων θα έρθουν. Κακά τα ψέματα, το ποδόσφαιρο χρειάζεται και την εμπειρία αλλά και τα νιάτα".

Σε ποια φάση βρίσκεται ο σχεδιασμός της ομάδας;

"Ο σχεδιασμός βρίσκεται σε καλό δρόμο, ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί. Το ευχάριστο είναι πως προσέχουμε πάρα πολύ τις επιλογές που θα γίνουν. Θέλουμε σε συγκεκριμένες θέσεις, συγκεκριμένους παίκτες. Ο κόσμος είναι λογικό να περιμένει από αύριο σε αύριο τις μεταγραφές, ωστόσο δεν είναι απλό πράγμα οι μεταγραφές. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί έτσι ώστε να περιορίζουμε το ρίσκο του λάθους και της αποτυχίας, σε ένα κλαμπ όπως ο ΑΣΤΕΡΑΣ. Πρέπει να καταφέρουμε σιγά σιγά στην πορεία και με την πάροδο του χρόνου να μπαίνουν και να βγαίνουν παίκτες πιο δύσκολα από το κλαμπ. Αυτό θα είναι καλό για την ομάδα.

"Είμαστε συγκεκριμένοι σε αυτά που ζητάμε, ψάχνουμε τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα μας βοηθήσουν στους δύο σχηματισμούς, ίσως και τρεις, που θα παίξουμε και οι παίκτες που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν στη θέση που τους θέλουμε και στο στιλ παιχνιδιού που θέλουμε να χτίσουμε το καλοκαίρι".

Ποια είναι η αγωνιστική φιλοσοφία που θέλετε να περάσετε στον ΑΣΤΕΡΑ;

"Μπορεί πολλοί να πιστεύουν από τις ομάδες που δούλεψα πως δίνω μεγάλη βαρύτητα στο αμυντικό κομμάτι, όμως αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, γιατί εγώ είμαι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και θέλω να παίζουμε καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο. Η φιλοσοφία που θέλω να περάσω στην ομάδα είναι πως θα παίζουμε για τη νίκη και θα παλεύουμε στο 100%. Πρέπει να χτίσουμε από την αρχή την ψυχολογία της ομάδας και το ομαδικό πνεύμα. Δηλαδή, μπαίνοντας στο γήπεδο, πρέπει όλοι μας να δίνουμε το 100% της απόδοσής μας, έτσι ώστε αν κάτι δεν πάει καλά σε κάποιο παιχνίδι, να είναι ευχαριστημένος ο κόσμος, οι παίκτες, το τιμ και οι ιδιοκτήτες πως η ομάδα πάλεψε ακόμα κι αν έχασε έναν αγώνα. Αυτό υπόσχομαι πως θα τηρηθεί".

Περιμένετε την πρώτη προπόνηση όπως οι μαθητές την πρώτη ημέρα στο σχολείο;

"Βγαίνουμε έξω από τα νερά μας, αλλά δουλεύουμε πολλές ώρες για την προετοιμασία που είναι προγραμματισμένη ή ακόμη και για τους ποδοσφαιριστές που κοιτάμε. Ο χρόνος είναι λίγος και περιορισμένος. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι από την πρώτη εβδομάδα που θα αρχίσουμε".

Νιώθετε πιο ώριμος προπονητικά;

"Για εμένα η προπονητική είναι ταλέντο. Σίγουρα χρειάζεται μελέτη, διάβασμα, ψάξιμο και δεν έχει ωράρια. Ο προπονητής είναι πάρα πολλά πράγματα μαζί και πρέπει να είναι συνέχεια σε εγρήγορση. Είναι η διαχείριση των παικτών, η διαχείριση της ήττας, η διαχείριση του υλικού, πολλά. Όχι μόνο το αγωνιστικό. Σίγουρα βοηθάει η εμπειρία, αλλιώς ήμουν στην αρχή της καριέρας μου, αλλιώς είμαι σήμερα. Αυτή είναι η αλήθεια. Όταν είσαι νέος, πιστεύεις στον εαυτό σου και ρισκάρεις πιο εύκολα. Ωστόσο, η εμπειρία σε βοηθά να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις".

Πώς ονειρεύεστε τη νέα χρονιά;

"Η ζωή μου είναι το ποδόσφαιρο, είναι η οικογένεια μου. Ασχολούμαι πάρα πολλές ώρες και έτσι πρέπει να είναι γιατί δεν μπορείς να αφεθείς ποτέ και να αφήσεις κομμάτια τα οποία δεν περνάνε από το μυαλό σου. Ακόμα και στα όνειρά σου σκέφτεσαι, προβληματίζεσαι, βλέπεις την ομάδα, σχεδιάζεις. Βλέπεις τι δεν έκανες καλά, ποια ήταν τα λάθη που πρέπει να διορθώσεις. Τέλειος δεν είναι κανείς".

Ποιο είναι το πρόγραμμα της προετοιμασίας;

"Στις 26 Ιουνίου θα επιστρέψουν οι ποδοσφαιριστές. Στις 27 Ιουνίου έχουμε καρδιολογικά, αιματολογικά και εργομετρικά που είναι πολύ σημαντικά και για εμάς και για τους παίκτες. Συγχρόνως, θα γίνονται προσαρμοστικές προπονήσεις και έπειτα θα αρχίσει κανονικά το πρόγραμμά μας. Στην Τρίπολη θα "χτιστούν" οι πρώτες εβδομάδες προετοιμασίας που είναι σημαντικές και κομβικές για τη φυσική κατάσταση. Στην Ολλανδία θα συνεχίσουμε με τακτική και θα γίνουν τρία φιλικά παιχνίδια, έτσι ώστε η ομάδα να αρχίσει να μπαίνει σε ρυθμό αγώνων. Γυρίζοντας θα δώσουμε ακόμα δύο φιλικά, και ίσως ακόμα ένα με την προοπτική πως θα παίξουν παιδιά που δεν θα έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής".

Θα θέλατε να πείτε κάτι για τους συνεργάτες σας;

"Λένε πως για να δεις αν ένας προπονητής είναι καλός, θα τον κρίνεις από τους συνεργάτες που έχει. Το ασπάζομαι απόλυτα. Ενας προπονητής μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Είμαστε πάρα πολλές ώρες μαζί, είναι πάρα πολλά τα κομμάτια που τρέχουν στην ποδοσφαιρική καθημερινότητα, με βοηθούν πάρα πολύ. Με αγάπη, με ομαδικό πνεύμα, όπως και εγώ έτσι και αυτοί, αφήνουμε εκτός όσα μας απασχολούν μακριά από το ποδόσφαιρο και με δουλειά πολλών ωρών, συνεργαζόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι μεγάλη μου χαρά που θα συνεργαστώ με αυτά τα παιδιά και τη νέα περίοδο".

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα