Τίμησε την μνήμη του Αλί η Άρσεναλ (pics)

Τίμησε την μνήμη του Αλί η Άρσεναλ (pics)

Gazzetta team
Τίμησε την μνήμη του Αλί η Άρσεναλ (pics)

bet365

O Mοχάμεντ Αλί είχε δώσει μία από τις πολλές παραστάσεις της τεράστιας καριέρας του στο Highbury και η Άρσεναλ τίμησε τον θρύλο της πυγμαχίας καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη του στο παλιό της σπίτι.

Έπειτα από 35 χρόνια «μάχης« με το Πάρκινσον και σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ο Μοχάμεντ Αλί άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών το πρωί του Σαββάτου (4/6).

Ο θρύλος της πυγμαχίας είχε δώσει μία από τις πολλές μεγάλες παραστάσεις της καριέρας του στο Highbury, όταν το 1966 σχεδόν 46.000 θεατές τον είχαν παρακολουθήσει να επικρατεί του Χένρι Κούπερ, μετά από 6 γύρους.

Θέλοντας να τιμήσει τον «Καλύτερο», όπως ήταν το προσωνύμιο του Αλί, η διοίκηση της Άρσεναλ κατέθεσε τη Δευτέρα (6/6) στεφάνι στη μνήμη του, με τον εκτελεστικό διευθυντή των «Κανονιέρηδων», Κεν Φρίαρ, να τονίζει:

«Κανείς δεν άξιζε αυτή την τιμή περισσότερο από τον Αλί. Ένιωσα τεράστια συγκίνηση καταθέτοντας το στεφάνι. Ο αγώνας του εδώ ήταν ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα που έλαβαν χώρα σε αυτό το χώρο. Ήταν μια αξέχαστη βραδιά. Ο Αλί είχε διαλύσει τον άτυχο Χένρι Κούπερ και έφυγε δίχως ένα σημάδι από τον αγώνα. Ήμουν τυχερός που είχα την τιμή να τον γνωρίσω. Ήταν απίθανος. Είχε το χάρισμα και οποιαδήποτε φήμη και αν κυκλοφορούσε γύρω από αυτόν, δε μπορούσε με τίποτα να περιγράψει με ακρίβεια το μεγαλείο του».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα