Ηρακλής: «Δεν υπάρχει κάποια πρόταση»

Ηρακλής: «Δεν υπάρχει κάποια πρόταση»

Ηρακλής: «Δεν υπάρχει κάποια πρόταση»

Ο Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση για το ιδιοκτησιακό τονίζοντας πως υπάρχουν επαφές με ενδιαφερόμενους αγοραστές, αλλά δεν έχει... πέσει στο τραπέζι κάποια πρόταση.

Για την κατάσταση στο θέμα που αφορά την πώληση των μετοχών του Σπύρου Παπαθανασάκη εξέδωσε ανακοίνωση ο Ηρακλής. Ο «Γηραιός» ξεκαθάρισε ότι υπάρχουν επαφές με ενδιαφερόμενους αγοραστές, αλλά όχι πρόταση, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να πληρεί τα εχέγγυα για τη διασφάλιση της οινομικής βιωσιμότητας του συλλόγου, αν κάποιος επιθυμεί να πάρει τις μετοχές από τον νυν ιδιοκτήτη των «κυανόλευκων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής

Ενόψει της συνεχιζόμενης δημιουργίας και διασποράς ανακριβών ισχυρισμών, η Διοίκηση της ΠΑΕ θέλει να ενημερώσει τους πιστούς οπαδούς της ομάδας για τις πρόσφατες αλλά και τρέχουσες εξελίξεις.

Αποτελεί πρόθεση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Σπύρου Παπαθανασάκη, να μεταβιβάσει το πακέτο των μετοχών του και να αποχωρήσει από την ΠΑΕ εφόσον όμως βρεθεί αγοραστής που πληροί τα απαραίτητα εχέγγυα για την διασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας της ομάδας.

Προς τούτο, τις τελευταίες 3 και πλέον εβδομάδες βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με διάφορους ενδιαφερόμενους για την απόκτηση του εν λόγω πακέτου μετοχών, χωρίς ωστόσο αυτές να έχουν καταλήξει στην υποβολή κάποιας πρότασης που να εγγυάται την οικονομική εξυγίανση της εταιρείας.

Ουσιαστικότερη προϋπόθεση για τον κ. Παπαθανασάκη αποτελεί η ρητή δέσμευση του εκάστοτε υποψηφίου να εισφέρει σημαντικά κεφάλαια, άνω του ενός εκατομμυρίου Ευρώ στην εταιρεία για την επαρκή κάλυψη του συνόλου των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της ομάδας και η κατάρτιση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος βάσει του οποίου θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

Τούτο κρίνεται άκρως απαραίτητο καθώς την τελευταία αγωνιστική περίοδο (2015-2016) οι οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας παρουσίασαν μεγάλη αύξηση χωρίς να συνοδεύονται και από αντίστοιχη αύξηση των εσόδων της σύμφωνα με τα προϋπολογισθέντα. Ενδεικτικά αναφέρουμε, ότι υπήρξε αδυναμία προσέλκυσης ισχυρών διαφημιστικών χορηγιών, χαμηλή ζήτηση για τα εισιτήρια διαρκείας και ιδιαίτερα χαμηλή προσέλευση στους εντός έδρας αγώνες.

Ταυτόχρονα σε βάρος της ΠΑΕ επιβλήθηκαν από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, υπέρογκα χρηματικά πρόστιμα για ανάρμοστη συμπεριφορά των οπαδών της. Ο συνδυασμός των ανωτέρω οδήγησε δυστυχώς σε πλήρη ανατροπή του αρχικού οικονομικού προγραμματισμού.

Ο κος Παπαθανασάκης επιθυμεί να διαβεβαιώσει τους φιλάθλους της ομάδας, ότι εργάζεται πάνω στο θέμα της εξεύρεσης ενδιαφερόμενου μέρους για την απόκτηση του πακέτου των μετοχών του με αποκλειστικό γνώμονα την επαναφορά αυτής σε καθεστώς σταθερότητας, μακριά από συμφέροντα τρίτων.

Παράλληλα προς αυτές του τις ενέργειες η λειτουργία της ΠΑΕ συνεχίζεται κανονικά σε όλα τα διοικητικά κι οργανωτικά επίπεδα, παρά τις φήμες που θέλουν την ΠΑΕ να βρίσκεται σε καθεστώς διάλυσης και οι οποίες κάθε άλλο παρά διευκολύνουν την προσέλκυση σοβαρών ενδιαφερομένων. Για όποια σοβαρή εξέλιξη υπάρξει, θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Best of internet