Ο ΠΑΟΚ που χτίζεται από πέρυσι...

Ο ΠΑΟΚ που χτίζεται από πέρυσι...

Ο ΠΑΟΚ που χτίζεται από πέρυσι...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις βάσεις που μπήκαν στον ΠΑΟΚ από τη σεζόν 2015-16 και για όσα διαθέτει η ομάδα ενόψει της νέας σεζόν.

"Θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε μία νέα ομάδα..." είχε πει πέρυσι στις 25 Ιουνίου ο Φρανκ Άρνεσεν. Συμπλήρωσε ο Δανός τότε... "Παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις, ξεκινάμε πολύ νωρίς στην Ευρώπη και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά σε όλους τους θεσμούς".

Επί της ουσίας πέρυσι το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ άλλαξε σε μεγάλο ποσοστό το ρόστερ του, αφού δεν κατάφερε να πάρει μεγάλους παίκτες, έριξε το βάρος σε πιο νεαρούς-ταλαντούχους που θα άλλαζαν το κλίμα, έτσι ώστε οι πιο έμπειροι που θα αποκτιούνταν μετέπειτα να βρουν πρόσφορο έδαφος για να πετύχουν. Κάπου εκεί ο Άρνεσεν είχε μιλήσει για τριάδα στο πρωτάθλημα, για το κύπελλο και ότι καλύτερο στην Ευρώπη...

Παρά το ότι ο Άρνεσεν, ο Τούντορ, αλλά και ο Αγγελίδης, αποχώρησαν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κάποια από αυτά που ήθελε να πετύχει ο Δικέφαλος, υλοποιήθηκαν.

Παίξε νόμιμα από Κινητό και Τάμπλετ στη Vistabet!

Το πιο βασικό από όλα είναι ότι ο ΠΑΟΚ την περίοδο 2015-16 έβαλε κάποιες βάσεις στο ποδοσφαιρικό του τμήμα, εκεί όπου έχει και το πιο μεγάλο θέμα στα τέσσερα χρόνια του Ιβάν Σαββίδη.

Σε αντίθεση ίσως με το τι πιστεύει σημαντικό κομμάτι της κοινής γνώμης, στον ΠΑΟΚ άλλα λένε...

Ο αντιπρόεδρος Μάκης Γκαγκάτσης δηλώνει: "Η στρατηγική μας συνεχίζεται..."

Ο σύμβουλος Δημοκράτης Παπαδόπουλος, υποστηρίζει: "Έγινε μία νέα αρχή πέρυσι. Έγιναν κάποιες κινήσεις, ήρθαν παίκτες και φέτος θα συμπληρωθεί το ρόστερ. Τα δύο επόμενα χρόνια, θα είναι τα καλύτερα που θα έχουμε περάσει με μεγαλομέτοχο τον Ιβάν Σαββίδη, είμαι σίγουρος για αυτό".

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κυριάκος Κυριάκος, συμπληρώνει: " Έχει επιλεχθεί ένας δρόμος, με τον οποίο θα οργανωθεί η ομάδα. Αυτό δεν αλλάζει ανάλογα με τα πρόσωπα. Υπάρχει μία προίκα νέων και ταλαντούχων παικτών και ασφαλώς υπάρχουν και ελλείψεις. Πρέπει να δούμε ψύχραιμα τι καλό έχουμε και πάνω σε αυτό να χτίσουμε. Μπορεί εύκολα να χτιστεί κάτι πολύ πιο δυνατό πάνω στο υπάρχον υλικό. Οι σημερινοί μας παίκτες έχουν στις πλάτες τους δύο πάρα πολύ δύσκολες σεζόν και ο καθένας από τη δική του μεριά πρέπει να δει τα λάθη που έκανε".

Αυτό είναι το θέμα μας σήμερα, τώρα που ξεκινάει η νέα σεζόν. Από που ξεκινάει ο ΠΑΟΚ; Τι έχει τώρα στα χέρια του και τι μπορεί να χρησιμοποιήσει για να κάνει κάτι μεγαλύτερο τη νέα σεζόν, αλλά και τις επόμενες.

Ενόψει της νέας σεζόν λοιπόν ο ΠΑΟΚ διαθέτει:

1) Τεχνικό διευθυντή που εδώ και μήνες έμαθε τον σύλλογο και την ομάδα με τις ιδιαιτερότητες, αλλά και τις ανάγκες της. (Το... τι δεν έχει ο Μίχελ το συζητάμε...)

2) Προπονητή που δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής στα δεδομένα του συλλόγου. (Το τι δεν διαθέτει ο Ίβιτς, το βλέπουμε...)

3) Μία βάση παικτών που δοκιμάστηκαν στα δύσκολα και έδειξαν που ακριβώς πονάει η ομάδα. (Τι λείπει από το ρόστερ μπορούμε να το αναλύσουμε...).

4) Έναν μεγαλομέτοχο που έχει τεράστια διάθεση να αλλάξει προς το καλύτερο και τον ΠΑΟΚ και το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Έναν άνθρωπο που είδε, έπαθε και έμαθε...(Και εδώ ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του για τα καλά και άσχημα του Σαββίδη).

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι το 2015-16 θα βοηθήσει αρκετά τον ΠΑΟΚ. Αυτό έπρεπε να το λέμε και να το γράφουμε ακόμη και αν την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, ο Δικέφαλος του Βορρά δεν κέρδιζε την πρωτιά και την συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Ληγκ...

Αυτά λοιπόν τα έχει ο ΠΑΟΚ...

Τι λείπει; Τι πρέπει να αναζητήσει; Τι έχει άμεση ανάγκη η ομάδα;

Αυτό το συζητάμε και ο καθένας έχει την δική του άποψη.

Επίσημα θα περιμένουμε να ακούσουμε την Παρασκευή τις απόψεις του Μίχελ και του Ίβιτς που θα παρουσιαστούν και λογικά θα αναφέρουν δύο πράγματα παραπάνω για τις ανάγκες της ομάδας, τη φιλοσοφία και τους στόχους της...

* Για παράδειγμα: Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του Μάτος και του Σάκχοφ. Το διαθέσιμο ρόστερ μεγαλώνει. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό το ρόστερ χρειάζεται ηγέτες και προσωπικότητες. Πιστεύουν το ίδιο και οι άνθρωποι της ομάδας;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.