«Πορτιέρο» υψηλού επιπέδου και Σιαμπάνης

«Πορτιέρο» υψηλού επιπέδου και Σιαμπάνης

Για τον ΠΑΟΚ δεν υφίσταται κανένα θέμα Μπάρκα. Τερματοφύλακα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και ευκαιρία στον νεαρό Σιαμπάνη είναι στο πλάνο και στο σχεδιασμό της νέας χρονιάς. 

«Πορτιέρο» υψηλού επιπέδου και Σιαμπάνης

Στην Τούμπα βλέπουν να συντηρείται, κακώς πολύ κακώς, ένα θέμα απόκτησης του Βασίλη Μπάρκα από τον Ατρόμητο, την ώρα που έχουν αποφασίσει τελείως διαφορετικά πράγματα για τη θέση του τερματοφύλακα.

Μάλιστα διαπιστώνουν ότι «στήνεται» ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, με υποτιθέμενη μάχη του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, για τον ταλαντούχο Έλληνα γκολκήπερ, προκειμένου κάποιοι να εμφανιστούν ως νικητές και κάποιοι ως χαμένοι και φυσικά να ανέβει το κασέ της μεταγραφής.

Ευτυχώς στη Μικράς Ασίας γνωρίζουν από που προέρχονται και τι στόχο έχουν όλα αυτά τα «παιχνίδια», όπως επίσης ότι όλα όσα γράφονται τελευταία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το δίδυμο Μίχελ και Ιβιτς έχουν καταλήξει για τη θέση του τερματοφύλακα. Καταρχήν υπάρχει ο Παναγιώτης Γλύκος, ο οποίος θα είναι ένας από τους τρεις του ρόστερ. Οι πιθανότητες παραμονής δε του Μάρκου Βελλίδη έχουν εξανεμιστεί και ο «Δικέφαλος» δεν θα ενεργοποιήσει την «οψιόν» του διετούς συμβολαίου.

Ο Λούμπος Μίχελ αναζητά έναν τερματοφύλακα «επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ», με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Γλύκου, έχει καταλήξει σε 2-3 περιπτώσεις (πχ. έχει γραφτεί ότι κοιτάει τον Ουκρανό Μπόικο της Μπεσίκτας) και σύντομα θα ξεκαθαρίσει η περίπτωση του ξένου γκολκήπερ, που θα αποκτηθεί.

Από την πλευρά του ο Βλάνταν Ίβιτς είναι σύμφωνος και με την στρατηγική απόφαση του ΠΑΟΚ να «ανεβάσει» επίπεδο και να φέρει ως τρίτο τερματοφύλακα στην πρώτη ομάδα τον 17χρονο Μάριο Σιαμπάνη, γεννημένο στις 28.09.1999, τον οποίο πιστεύουν πάρα πολύ και ποντάρουν πολλά πάνω του για τα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται για έναν ταλαντούχο τερματοφύλακα, διεθνή με την εθνική Νέων, που όλη την χρονιά έκανε προπονήσεις με τους «μεγάλους» και αγωνιζόταν με την Κ17 φτάνοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Σέρβος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά τον Σιαμπάνη από την κοινή τους παρουσία στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και είναι σύμφωνος στη σχετική εισήγηση-απόφαση της ομάδας να δοθεί στον νεαρό «πορτιέρο» η μεγάλη ευκαιρία. 

28.09.1999

 

Best of internet