Η άλλη όψη της δημοσιογραφίας στο Μεξικό!

Η άλλη όψη της δημοσιογραφίας στο Μεξικό!

Η άλλη όψη της δημοσιογραφίας στο Μεξικό!

bet365

Η απαγωγή του Άλαν Πουλίδο ανέδειξε εκτός των άλλων και τα σοβαρά προβλήματα στην δημοσιογραφία στο Μεξικό.
Τους βίαιους θανάτους δημοσιογράφων και εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, από το 1990 έως σήμερα είχε δημοσιοποιήσει στις 16 Φεβρουαρίου 2016 με την 25η έκθεσή της η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ). Σε εκείνη την λίστα το Μεξικό ήταν στην θέση Νο3 με 120 θανάτους τον αριθμό! Η απαγωγή του Άλαν Πουλίδο - που απασχόλησε έντονα τα media της χώρας - ανέδειξε ξανά και τα σοβαρά προβλήματα στον χώρο και για τους Μεξικανούς δημοσιογράφους.
Δημοσιογράφοι από την εφημερίδα Expreso περιέγραφαν χαρακτηριστικά στο Gazzetta.gr: «Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί περιορισμοί για εμάς εδώ στο Μεξικό. Για την χρήση φωτογραφιών και βίντεο έχουμε πολλούς περιορισμούς και προβλήματα με τις Αρχές και πρέπει να παίρνουμε ειδική άδεια ακόμα και για να στείλουμε κάτι. Οι συνθήκες γενικά είναι πολύ δύσκολες και η βία συνιστά καθημερινό φαινόμενο. Πολλές φορές φοβάσαι για την ζωή σου. Δεν ξέρεις το τι σε περιμένει εκεί έξω», ήταν η αρχική τους επισήμανση.
«Είναι πραγματικά μία περίπλοκη κατάσταση. Κάτι πολύ δύσκολο. Το να δημοσιογραφείς στο Μεξικό είναι κάτι πολύ επικίνδυνο. Είναι από τις πιο επικίνδυνες δουλειές εδώ και γενικά επειδή έχουμε κάνει και άλλες συγκρίσεις η χώρα μας δεν προσφέρεται για δημοσιογραφία. Ειδικά στην περιοχή της Ciudad Victoria και στην Tamaulipas τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα λόγω των συμμοριών που υπάρχουν και των προβλημάτων με καρτέλ και ναρκωτικά», μας τόνισαν στην συνέχεια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα