Χόρχε Κάμπος στο gazzetta.gr: «Παικταράς ο Πουλίδο, θέλει χρόνο» (gTV)

Χόρχε Κάμπος στο gazzetta.gr: «Παικταράς ο Πουλίδο, θέλει χρόνο» (gTV)

bet365

Ο θρυλικός Μεξικανός γκολκίπερ Χόρχε Κάμπος αποθέωσε στην κάμερα του gazzetta.gr τον Άλαν Πουλίδο, αναφέρθηκε στο πρωτοποριακό στιλ του, τον Νόιερ, το Κόπα Αμέρικα αλλά και την επίσκεψη του στην Ελλάδα!

Φανταχτερές φανέλες τις οποίες σχεδίαζε μόνος του, ύψος που δεν παρέπεμπε σε τερματοφύλακα (σ.σ. Μόλις 1.68), εκπληκτικό άλμα που αντιστάθμισε το συγκεκριμένο μειονέκτημα, συνεχείς προωθήσεις, ακροβατικά, ταχύτητα και πολλά γκολ!

Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά του Χόρχε Κάμπος, ο οποίος αναγορεύεται ως θρύλος των Μουντιάλ χάρη στο απαράμιλλο στιλ που τον διέκρινε.

Φόρεσε 130 φορές τη φανέλα του Μεξικού από το 1991 μέχρι το 2004, ενώ πριν δείξει την κλάση του κάτω από τα γκολπόστ ήταν επιθετικός σκοράροντας μάλιστα πάνω από 30 τέρματα στη λαμπερή του καριέρα.

Ο παλαίμαχος άσος αποτελεί μοναδική περίπτωση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς υπήρχαν ματς όπου ξεκινούσε ως τερματοφύλακας και στη συνέχεια αγωνίζονταν ως επιθετικός!

Η δημοτικότητα του Χόρχε Κάμπος εκτοξεύθηκε στη δεκαετία του '90 όπου έλαβε μέρος σε δύο Μουντιάλ με την «El Tri» (1994, 1998).

Ο «El Brody» όπως τον αποκαλούν τίμησε με την παρουσία του στη Σόφια, τον Χρίστο Στόιτσκοφ. Στο περιθώριο της φιλικής αναμέτρησης μίλησε στην κάμερα του gazzetta.gr για τον Άλαν Πουλίδο, τον Μάνουελ Νόιερ, την επίσκεψη του στην Ελλάδα, αλλά και την τεράστια εμπειρία του σε Μουντιάλ.

«Είναι υπέροχο που βρέθηκα εδώ, για να διασκεδάσουμε, είναι τα γενέθλιά του Στόιτσκοφ. Υπάρχει πολύς κόσμος που τραγουδούσε το όνομά του, είναι είδωλο», ήταν τα πρώτα λόγια του Χόρχε Κάμπος στην κάμερα του gazzetta.gr. Ακόμη και στα φιλικά ο Μεξικανός τερματοφύλακας παραμένει κέρβερος δείχνοντας να διατηρεί την φόρμα του 12 χρόνια μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση, αναχαιτίζοντας τις προσπάθειες των Μπερμπάτοφ και Στόιτσκοφ.

«Ήμουν τυχερός και κουρασμένος σήμερα. Ήταν ένα διασκεδαστικό παιχνίδι και ήμουν τυχερός που έσωσα αυτά τα δύο γκολ».

Ο άλλοτε γκολκίπερ της Πούμας από την τωρινή γενιά ξεχωρίζει τον Μάνουελ Νόιερ θεωρώντας πως παραπέμπει στο δικό του στιλ.

«Μου αρέσει πως παίζει ο Νόιερ, είναι πραγματικά καλός τερματοφύλακας. Παίζει έξω από την περιοχή, πασάρει, είναι καλός στον αέρα, κάνει τα πάντα. Είναι ο νούμερο ένα στον κόσμο».

Ο Κάμπος έχρισε φαβορί για την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα που αρχίζει σε λίγες μέρες την πατρίδα του, το Μεξικό.

«Το Μεξικό, φυσικά. Ελπίζω το Μεξικό να κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα, είχαμε την ευκαιρία στο παρελθόν, φτάσαμε πολύ κοντά στο να το πετύχουμε, ελπίζω να τα καταφέρουμε τώρα».

Ο «εμβληματικός» πορτιέρο αναφέρθηκε και στην παρουσία του Άλαν Πουλίδο στον Ολυμπιακό, λίγες μέρες πριν από την δυσάρεστη περιπέτεια του τελευταίου. Σατανική σύμπτωση το γεγονός πως και ο πατέρας του Κάμπος είχε πέσει θύμα απαγωγής!

«Ο Πουλίδο, είναι καλός παίκτης, είχε κάποια προβλήματα στο Μεξικό νομίζω ότι αυτά τελείωσαν. Ελπίζω να αρχίσει να παίζει περισσότερο, επειδή είναι καλός παίκτης. Αν αρχίσει να παίζει καλά, όπως ξέρει, επειδή δεν αγωνιζόταν για δύο χρόνια νομίζω, έπαιζε τέλεια, έχει ταλέντο»

Ο Κάμπος παράλληλα θυμήθηκε την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

«Ναι, ήμουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, ως βοηθός προπονητής του Μεξικού».

 

Τελευταία Νέα