Γκιρτζίκης: «Οι Έλληνες του εξωτερικού τιμούν περισσότερο την Ελλάδα»

Γκιρτζίκης: «Οι Έλληνες του εξωτερικού τιμούν περισσότερο την Ελλάδα»

Gazzetta team
Γκιρτζίκης: «Οι Έλληνες του εξωτερικού τιμούν περισσότερο την Ελλάδα»

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης μίλησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα Ραδιοφωνίας SBS για την επίσκεψη της Εθνικής στην Αυστραλία.

«Χαίρομαι κατ' αρχάς για το ότι μας προϋπαντήσατε με θέρμη στο αεροδρόμιο. Θα δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν τα παιδιά μας, γιατί τους περιμένει ένας πολύ δύσκολος αγώνας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που γίνεται στη Ρωσία το καλοκαίρι του 2018. Αυτό που έχω να πω, είναι πως οι Έλληνες του εξωτερικού τιμούν πολύ περισσότερο την Ελλάδα μας και θα πρέπει και οι Έλληνες που ζούμε στην Ελλάδα, να παραδειγματιστούμε απ' αυτό, να πάρουμε κάτι από εσάς. Με όλη την ομογένεια, απανταχού της γης, όλα αυτά τα παιδιά τα παρακολουθούμε, είναι δικά μας παιδιά και θα παίρνουν ευκαιρίες για να 'ρθουν και να αγωνιστούν για τα χρώματα της ελληνικής σημαίας και του εθνικού ύμνου της χώρας», τόνισε αρχικά.

Όσον αφορά τους λόγους του ταξιδιού, είπε: «Η πρώτη σκέψη που έκανα, επειδή είχα έρθει με την Εθνική Ελλάδας και είχα δώσει την υπόσχεση ότι θα πρέπει να ερχόμαστε πιο συχνά (2006). Αργήσαμε να έρθουμε από τότε, κάλλιο αργά παρά ποτέ, γιατί πρέπει κατά διαστήματα να τονώνουμε το ελληνικό φρόνημα. Γι' αυτό το λόγο ήρθαμε εδώ, ταυτόχρονα όμως θα κάνουμε τα δυο φιλικά, ώστε ο προπονητής να βγάλει τα συμπεράσματά του και να είναι πιο έτοιμος για τα παιχνίδια που αρχίζουν τον Σεπτέμβριο», κατέληξε.

 

Τελευταία Νέα