Τσόρι: «Έχουμε ευθύνη για την απώλεια Κυπέλλου και την Ευρώπη»

Τσόρι: «Έχουμε ευθύνη για την απώλεια Κυπέλλου και την Ευρώπη»

Τσόρι: «Έχουμε ευθύνη για την απώλεια Κυπέλλου και την Ευρώπη»

bet365

Ο Τσόρι σε συνέντευξή του ανέλαβε τις ευθύνες για την απώλεια του Κυπέλλου και το ότι δεν προχώρησε στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός. Τόνισε ξανά πως θα τιμήσει το συμβόλαιό του.
Ο Τσόρι - που έστειλε εκ νέου μήνυμα παραμονής στον Ολυμπιακό - είπε σε συνέντευξή του στην Αργεντινή για:
Την χρονιά που μας πέρασε για Ολυμπιακό: Πρώτον είναι μία τεράστια ευθύνη και υποχρέωση το να φοράς την φανέλα του Ολυμπιακού. Παράλληλα και κάτι πολύ όμορφο και ξεχωριστό. Το να είσαι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα και το να ηγείσαι είναι κάτι μοναδικό. Να είσαι αρχηγός είναι κάτι εξαιρετικό. Επίσης όταν είσαι αρχηγός αυτό σε κάνει να έχει ακόμα πιο μεγάλη ευθύνη για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Η χρονιά που μας πέρασε δεν ήταν τόσο καλή για εμάς όσο η προηγούμενη. Παρότι κερδίσαμε την Λίγκα δεν πήραμε το Κύπελλο και δεν προχωρήσαμε όσο έπρεπε στην Ευρώπη. Έχω ευθύνη και έχουμε ευθύνη ως παίκτες γι' αυτά. Για την απώλεια του Κυπέλλου και το ότι δεν πήγαμε τόσο ψηλά στην Ευρώπη. Είναι κάτι σκληρό για εμάς το να συμβαίνει. Και αυτό διότι ήμασταν ανώτεροι όλων στο πρωτάθλημα και ελπίζαμε σε κάτι διαφορετικό και καλύτερο στην Ευρώπη.
Την παρουσία αρκετών Αργεντίνων στον ελληνικό σύλλογο: Νιώθω χαρούμενος γι' αυτό. Όταν έχεις συμπατριώτες σου γύρω σου είναι σαν να είσαι με την οικογένειά σου. Έχω εξαιρετική σχέση μέσα στην ομάδα. Με σέβονται όλοι και τους σέβομαι. Είναι όλο αυτό αποτέλεσμα των προσπαθειών μου για να πετύχω τους στόχους μου και τους στόχους της ομάδας. Πρέπει πάντα να θέτεις στόχους και να προσπαθείς να τους κάνεις πράξη, διότι αυτό σου δίνει δύναμη και αξία.
Την κρίση στην Ελλάδα: Υπάρχει μία άλλη πραγματικότητα για εμάς τους παίκτες λόγω της ομάδας που είμαστε, τον Ολυμπιακό. Δεν λέω πως δεν έχει δυσκολίες η δουλειά μας. Κάθε δουλειά έχει. Για έναν παίκτη μόνο η οικογένειά του και οι φίλοι του ξέρουν το τι πραγματικά περνάει. Πραγματικά όμως ζούμε πολύ καλά. Ξέρουμε από την άλλη τα προβλήματα του κόσμου και τις κοινωνίας και πως ως παίκτες είμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας και τον κόσμο τα Σαββατοκύριακα.
Έχω Έλληνες φίλους και μου λένε το τι συμβαίνει. Και εμείς όμως είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι που προερχόμαστε από φτωχές οικογένειες που πέρασαν πολλές δυσκολίες. Ξέρουμε το τι σημαίνουν όλα αυτά. Δεν κάνουμε διαχωρισμό με κανέναν. Έπρεπε να πάμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που ήρθαν στην χώρα. Και εμείς και η ομάδα το κάναμε με την ψυχή μας και την καρδιά μας. Όπως είπα και πριν προέρχομαι από φτωχή οικογένεια και η συμπεριφορά στον συνάνθρωπο είναι το παν.
Την έφεσή του στα ελληνικά: Αλήθεια δεν τα καταφέρνω καλά με τα αγγλικά και τα ελληνικά. Ξέρω κάποιες λέξεις. Κάνουμε πλάκα με τους φίλους μου αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορώ να μιλήσω καλά.
Την φιλία του με τον Καβενάγκι: Έχουμε δικό μας κώδικα επικοινωνίας. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές και έχουμε κάνει μαζί διακοπές. Πάντα είμαστε σε επαφή και πάντα στην δική μας γλώσσα.
Τις εμπειρίες του στην Ρίβερ: Είναι τελείως διαφορετικά πράγματα. Και εγώ και ο Φερνάντο εισπράττουμε κάθε μέρα την αγάπη του κόσμου και των φιλάθλων της Ρίβερ. Ήταν για εμάς μία κατάθεση ψυχής σε αυτήν την ομάδα. Έπρεπε να συνεχίσουμε. Να κοιτάξουμε μπροστά αφότου φύγαμε. Υπάρχουν και κάποιες καταστάσεις που απλώς τις αποδέχεσαι, διότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι.
Το εάν έφτασε η ώρα να φύγει από την Ελλάδα ή να σταματήσει γενικά: Όχι, δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν μιλάω για το μέλλον διότι δεν ξέρεις το τι θα γίνει. Έχω έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και το μόνο που σκέφτομαι είναι η ομάδα μου. Σκοπεύω να το τιμήσω αυτό το συμβόλαιο. Τα κοντινά πράγματα είναι αυτά που σκέφτεσαι.
Την πτώση της Ρίβερ: Λογικό είναι. Μετά από σειρά κατακτήσεων και επιτυχιών υπάρχει πάντα η πτώση. Πρέπει και στην ομάδα και στον κόσμο να υπάρχει υπομονή.
Την δική του οπτική για το ποδόσφαιρο: Πάντα μπαίνω στο γήπεδο και έχω στο μυαλό μου το να δίνω το 100%. Δεν είμαστε κομπιούτερ, όμως το παν είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Και εγώ αγαπώ πολύ το ποδόσφαιρο και ότι κάνω. Είμαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα