Μπενζεμά: «Ο Ντεσάν με απέκλεισε γιατί το ήθελαν οι ρατσιστές»!

Gazzetta team
Μπενζεμά: «Ο Ντεσάν με απέκλεισε γιατί το ήθελαν οι ρατσιστές»!

bet365

«Βολές» κατά του ομοσπονδιακού τεχνικού των «τρικολόρ» άφησε ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τον αποκλεισμό του απ’ το EURO 2016.

O Ντιντιέ Ντεσάν άφησε εκτός 23άδας τον Καρίμ Μπενζεμά, παρά την εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησε με τη «βασίλισσα», πετυχαίνοντας 28 γκολ σε 36 εμφανίσεις.

Τις θέσεις των επιθετικών συμπλήρωσαν οι Κομάν, Ζινιάκ, Ζιρού, Γκριεζμάν και Μαρσιάλ, με τον στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης να «ξεσπά» κατά του προπονητή των «πετεινών», κατηγορώντας τον ως ευάλωτο στις απόψεις των ρατσιστών.

«Δεν άντεξε την πίεση των ρατσιστών στη Γαλλία, που εκφράζονται και πολιτικά μέσα από συγκεκριμένο κόμμα. Πρέπει να ξέρει πως αυτό το κόμμα πέρασε στο δεύτερο γύρο στις τελευταίες δυο εκλογές και τέτοιες ενέργειες μόνο θάρρος τους δίνουν.

Δεν ξέρω αν ήταν μόνο δική του απόφαση, καθώς έχω μιλήσει μαζί του, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, με όλους».

Αξίζει να τονιστεί πως λίγες μέρες πριν ο Ερίκ Καντονά αναφέρθηκε με εξίσου αιχμηρά σχόλια στον αποκλεισμό των Μπενζεμά και Μπεν Αρφά απ’ την αποστολή της Γαλλίας, λέγοντας πως αυτό συνέβη λόγω της αφρικανικής τους καταγωγής.

Βέβαια, τα πράγματα είναι μάλλον λίγο πιο σύνθετα, καθώς στους 23 περιλαμβάνονται και μαύροι Γάλλοι, όπως ο Πατρίς Εβρά, ο Κίνγκσλεϊ Κομάν, ο Μπλεζ Ματουιντί, ο Μπακαρί Σανιά και άλλοι. Σε κάθε περίπτωση, ο αποκλεισμός του νικητή του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, Μπενζεμά, απ’ το EURO ξενίζει.

 

EURO Τελευταία Νέα