Ίβιτς: «Έτοιμος για όσα έρχονται»

Ίβιτς: «Έτοιμος για όσα έρχονται»

Ίβιτς: «Έτοιμος για όσα έρχονται»

bet365

Ο Βλάνταν Ίβιτς δήλωσε έτοιμος για όσα έρχονται και αναφέρθηκε στον τρόπο που άλλαξε την ψυχολογία του ΠΑΟΚ για να φτάσει στην πρώτη θέση των πλέι οφ.

Στη δουλειά που έγινε, στον τρόπο που άλλαξε την ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ για να έρθει η πρώτη θέση στα πλέι οφ και στην πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ αναφέρθηκε ο Βλάνταν Ίβιτς στη συνέντευξη Τύπου. Ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε έτοιμος για όσα έρχονται και μίλησε για την παραμονή του στον πάγκο του «Δικεφάλου» του Βορρά και για την επόμενη μέρα.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το αν ήταν κίνητρο του η καθιέρωση στον πάγκο του ΠΑΟΚ: «Σας είχα πει πριν δύο-τρεις ημέρες ότι σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα δε σκεφτόμουν το μέλλον μου. Σκεφτόμουν την ομάδα, να πετύχουμε τον στόχο μας, να προετοιμάσω την ομάδα να καταφέρει να βγει πρώτη. Δουλέψαμε όλοι, πρώτα οι παίκτες, το προπονητικό τιμ, πολύ σκληρά αυτούς τους μήνες. Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες γιατί έδωσαν το 100%, το ίδιο και για τους συνεργάτες μου. Αυτό δίνει δύναμη και σε μένα και στους παίκτες και στον ιδιοκτήτη για τη συνέχεια».

Για το πώς άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας: «Οι παίκτες χρειάζονται στήριξη. Θέλουν την αλήθεια, σκληρή δουλειά και στήριξη σε δυσκολίες. Είναι το πρώτο πράγμα που κάναμε αυτό. Η ομάδα όταν ήρθα σε ψυχολογικό επίπεδο δεν ήταν καλά. Το πρώτο πράγμα ήταν να προσπαθήσω να τους ανεβάσω, να πιστέψουν στον εαυτό τους, να πιστέψουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην ομάδα και ότι δεν είναι τυχαία στον ΠΑΟΚ. Το δείξαμε, παλέψαμε, δουλέψαμε σκληρά, είχαμε απίστευτη θέληση και για ακόμα μία φορά μπράβο τους και συγχαρητήρια. Αυτό είναι που θα μας δώσει δύναμη για το επόμενο πρωτάθλημα».

Για το αν ο Γλύκος δεν έκανε την κορυφαία επέμβαση της καριέρας του, δε θα ήταν άδικο (ίσως) να μη συνεχίσει στον πάγκο του ΠΑΟΚ: «Δεν μπορώ απαντήσω γι' αυτό. Εκεί που ήμασταν εμείς δεν ήταν καθόλου εύκολο. Πρέπει να πιστέψεις τον εαυτό σου, στους παίκτες σου, στον τερματοφύλακα και να τα καταφέρεις».

Για το αν μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση που του παρουσιάζεται: «Είμαι έτοιμος γι' αυτά που έρχονται. Ξέρω ότι για μένα δε θα υπάρχουν διακοπές. Ξέρω τι δουλειά έχω μπροστά μου. Από αύριο ξεκινάμε να δουλέψουμε. Οι παίκτες θα ξεκουραστούν γιατί το αξίζουν. Εμείς θα ξεκινήσουμε να προετοιμάζουμε τον ΠΑΟΚ».

Για τις αλλαγές στο ρόστερ: «Δεν έχω αυτή τη φιλοσοφία ότι θα αλλάξει το ρόστερ πολύ. Σίγουρα θα έρθουν παίκτες και κάποιοι θα αποχωρήσουν, αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Δεν έχουμε σχεδιάσει κάτι και δεν έχω σκεφτεί καθόλου για το αύριο. Από αύριο θα βγάλουμε τον προγραμματισμό. Ο κ. Μίχελ δουλεύει ασταμάτητα και ψάχνει, ταξιδεύει και σίγουρα έχει αρκετά πράγματα να μου παρουσιάσει.

Και εγώ από δω και πέρα θα ψάξω από την πλευρά μου για να βοηθήσω και τον ίδιο να βρούμε κατάλληλους παίκτες ανάλογα με το πώς θέλω να παίξει η ομάδα. Να κρατήσουμε και τους παίκτες που πρέπει και να δουλέψουμε για να κάνουμε αυτό που πρέπει για το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα. Δεν πρέπει να αλλάξει το ρόστερ πάρα πολύ. Έχουμε καλούς παίκτες και παίκτες που δεν είναι τυχαία εδώ».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο: «Όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα και στο μέλλον περιμένουμε στήριξη. Και στις ευκολίες και στις δυσκολίες. Οι αυξομειώσεις συμβαίνουν στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Καμία ομάδα, πολύ λίγες μπορούν να ξεκινούν καλά και να πηγαίνουν ετσι ως το τέλος. Η ομάδα στις δυσκολίες χρειάζεται στήριξη και αυτό είναι κάτι που περιμένω».

Για τα στοιχεία που χρειάζεται βελτίωση η ομάδα: «Η ομάδα βελτιώνεται και στην άμυνα και στην επίθεση. Μαζί πρέπει να βλέπουμε και τα δύο, είναι ένα σύνολο που πρέπει να λειτουργήσει μαζί. Πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε. Εγώ ξέρω τι θέλω, ξέρω πώς θέλω να παίξει η ομάδα».

Για το τι ήταν αυτό που χρειαζόταν η ομάδα: «Αλλάξαμε το σύστημα όταν ήρθα. Παίξαμε με τέσσερις πίσω. Η τακτική δική μου ήταν διαφορετική από αυτή του κ. Τούντορ. Να ευχαριστήσω τον Τούντορ γιατί αυτός ξεκίνησε τη δουλειά και να του δώσω συγχαρητήρια γιατί έχει μερίδιο στην επιτυχία».

Για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό: «Σε όλα τα παιχνίδια δουλέψαμε και παίξαμε ομαδικά. Και σήμερα πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι και είχαμε περισσότερες ευκαιρίες. Με εξαίρεση την ευκαιρία του Πέτριτς ο Παναθηναϊκός δεν είχε άλλη ευκαιρία. Δείξαμε ότι θέλαμε παραπάνω το παιχνίδι. Δείξαμε από το πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ ότι θέλουμε την πρωτιά».

Για το πλεονέκτημα του να γνωρίζει τον σύλλογο ΠΑΟΚ: «Είναι ένας μεγάλος σύλλογος που στα τελευταία τέσσερα χρόνια κάνει προσπάθεια να ανέβει επίπεδο και να φέρει επιτυχίες. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε και να δώσουμε αυτό που πιστεύουμε ότι η ομάδα χρειάζεται. Καταλαβαίνουμε σε τι σωματείο βρισκόμαστε και ξέρουμε τι ζητάει ο κόσμος της ομάδας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να περάσουμε και στους παίκτες, να δουλέψουμε από την πρώτη μέρα και να κάνουμε τις επιτυχίες αυτές που θέλουν όλοι».

Για το αν ζήτησε κάτι για να δεχτεί την παραμονή του στον πάγκο του ΠΑΟΚ και αν θέλει προσθήκη στο τιμ του: «Έχει δείξει ο κ. Σαββίδης και στο παρελθόν ότι όσον αφορά στη μεταγραφική περίοδο ότι η ομάδα δε θα έχει πρόβλημα να αποκτήσει τους παίκτες που θέλει. Δεν έχω πει καμία κουβέντα με κανέναν για το αύριο, σκεφτόμασταν μόνο τον στόχο μας.

Οι συνεργάτες μου προσπάθησαν από την πρώτη στιγμή στις ακαδημίες και τώρα και στην πρώτη ομάδα να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να πετύχει η πρώτη ομάδα. Θα μιλήσουμε από τις επόμενες ημέρες και θα δούμε αν χρειαστεί προσθήκη κάποιου στελέχους. Είναι μία βραδιά χαράς σήμερα και δεν υπάρχει άγχος. Δουλεύουμε, ξέρουμε τι θέλουμε, ευτυχώς πετύχαμε παρότι θα μπορούσαμε να μην τα καταφέρουμε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα