ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-1

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-1

bet365

Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει τα 90 χρόνια και οι παίκτες του... έκαναν δώρο την ευκαιρία να παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Τσάμπιονς Λιγκ! Το 1-1 με τον Παναθηναϊκό έδωσε στον «Δικέφαλο» την πρώτη θέση στα πλέι οφ και το εισιτήριο για τα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

Μετά από τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ ξανά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ. Οι Θεσσαλονικείς από τελευταίοι που ήταν στην διαδικασία των play offs κατάφεραν να συγκεντρώσει 12 βαθμούς και να τερματίσουν πρώτοι. Στην Τούμπα με το σφύριγμα της λήξης από τον Αρετόπουλο, στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι με τον κόσμο ν' αποθεώνει τους παίκτες και το τεχνικό. «Τι ωραία που θα τεντώνει μεσ' την Τούμπα το σεντόνι» φώναζαν οι φίλαθλοι του Δικεφάλου. Στα επίσημα ο Ιβάν Σαββίδης αγκάλιαζε τα αγαπημένα του πρόσωπα και χειροκροτούσε συνεχώς τους παίκτες του. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα «χρυσώσει» την ομάδα για την επιτυχία καθώς είχε υποσχεθεί 1 εκατ ευρώ.

Έτσι έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Βλάνταν Ίβιτς για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό επέλεξε να ξεκινήσει σε σχηματισμό 4-3-3 με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Κίτσιου, αριστερά τον Λέοβατς και στο κέντρο της άμυνας οι Βίτορ και Μαλεζάς. Στο κέντρο οι Τζιόλης, Τσίμιροτ και Χαρίσης. Στις πτέρυγες οι Πέλκας και Ροντρίγκες και στην επίθεση ο Αθανασιάδης.

Ο Παναθηναϊκός του Αντρέα Στραματσόνι ξεκίνησε το παιχνίδι σε σχηματισμό 4-3-3, με τους Στιλ κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ τον Νάνο, δεξί τον Μέστο και τους Μολέδο, Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Στο κέντρο οι Ζέκα , Λουντ και Αμπέντ. Στην επίθεση και στα άκρα οι Εβανζελίστα, Κλωναρίδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Λέτο.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο αρκετά επιθετικός παίζοντας πολύ με τα άκρα του ταλαιπωρώντας αφάνταστά τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού. Ο Δικέφαλος που είχε όλο κι όλο τρία ψηλά κορμιά (Κλάους, Μαλεζά και Τζιόλη) δημιούργησε πολλά προβλήματα καθώς είχε πάρει όλες τις εναέριες μονομαχίες από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, σε κάθε στημένη μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να αιφνιδιάζονται με τα τρεξίματα των παικτών του Ίβιτς με αποτέλεσμα να χάνουν όλες τις μονομαχίες, ενώ είχαμε και αρκετά «πουλήματα» της μπάλας με τον Αμπέντ να κάνει τα περισσότερα.

Μόλις στο 7ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία για ν' ανοίξει το σκορ. Μετά από κόρνερ του Πέλκα, ο Αθανασιάδης έπιασε την κεφαλιά με τον Μαλεζά να κάνει το γυριστό σουτ και τον Στιλ να διώχνει σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός φώναξε για ένα φάουλ του Κίτσιου πάνω στον Κλωναρίδη με τον Αρετόπουλο να μη σφυρίζει το φάουλ.

Στο 18' ήρθε το γκολ για τον Δικέφαλο που έδειχνε να πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο. Μετά λάθος του Αμπέντ, ο Πέλκας έγινε κάτοχος της μπάλα στέλνοντας την μπάλα στον αμαρκάριστο Ροντρίγκες. Ο επιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι μ' έναν «κεραυνό» έστειλε την μπάλα στην κλειστή του γωνία του Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός που είχε αρκετά προβλήματα στο να κρατήσει μπάλα στα πόδια του ευτύχισε να πετύχει ένα τυχερό γκολ. Μετά από λάθος του Πέλκα, ο Λουντ πήρε την μπάλα κάνοντας μια κούρσα 15-20 μέτρων. Ο μέσος των «πράσινων» έκανε από τον άξονα ένα δυνατό σουτ με την μπάλα να κοντράρει στο πόδι του Βίτορ και στη συνέχεια να καταλήγει στα δίχτυα του Γλύκου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Μέχρι και το τέλος του πρώτο ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πήραν ψυχολογία και επισκέπτονταν πιο συχνά στην εστία του Γλύκου, χωρίς όμως να κάνουν την μεγάλη φάση στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε κουρασμένος, με τους παίκτες να οπισθοχωρούν και τα λάθη στις μεταβιβάσεις να είναι αρκετά. Ο Ίβιτς άλλαξε δύο -τρεις φορές το σύστημα του προκειμένου να μπλοκάρει την επιθετικότητα του Παναθηναϊκού χωρίς επιτυχία.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά αγχωτικό για τους γηπεδούχους καθώς δεν μπορούσαν να επιβάλουν τον ρυθμός τους στον αγώνα. Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε αποφασισμένος να κάνει την ανατροπή και να πάρει την «χρυσή» νίκη. Ο Βλάνταν Ίβιτς αποφάσισε ν' αποσύρει την κακό σήμερα Πέλκα περνώντας στην θέση τον Κοροβέση. Ο Στραματσόνι μετά από μια ώρα αγώνα απάντησε με την αλλαγή του Μπουμάλ στην θέση του Εβαντζελίστα . Ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν κάτω του μετρίου και άξιο απορίας είναι γιατί επιμένει τόσο πολύ ο Ιταλός τεχνικός στην χρησιμοποίηση του. Η δεύτερη αλλαγή του ΠΑΟΚ ήταν ο Κοροβέσης στην θέση του Λέοβατς με τον Ίβιτς ν' αλλάξει όλη την αριστερή του πλευρά.

Το ματς στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα έγινε αρκετά επιθετικό με τις δύο ομάδες να μάχονται ποια θα πετύχει το γκολ της νίκης. Η αγωνία είχε χτυπήσει κόκκινο με τους πάγκους των δύο ομάδων να παρακολουθούν όρθιοι το παιχνίδι. Ο Στραματσόνι πέρασε στο παιχνίδι με τον Βλαχοδήμο αλλάζοντας σχήμα σε 4-4-2. Στο 77' είχαμε μια καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με τον Κουτρουμπή να σουτάρει χωρίς πίεση από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ με τον Χαρίση. Μετά από κεφαλιά του Κλάους ο νεαρός μέσος βρέθηκε απέναντι από τον Στιλ όμως ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού με τα πόδια έδιωξε σε κόρνερ.

Από μια ευκαιρία στο τέλος

Η απόκρουση του αγώνα έγινε στο 86' στο σουτ του Πέτριτς. Ο Κροάτης επιθετικός βρέθηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ και με ένα απευθείας σουτ ανάγκασε τον Γλύκο να απογειωθεί και να διώξει σε κόρνερ. Στο 87' ο ΠΑΟΚ απάντησε στην ευκαιρία του Πέτριτς, με τον Μπερμπάτοφ να σπάει την μπάλα στον Ροντρίγκες, σουτ και ο Νάνο σαν σωτήρας έδιωξε με το κεφάλι σε κόρνερ.

MAN OF THE MATCH: Ο Παναγιώτης Γλύκος στο 85' έκανε την απόκρουση του αγώνα στο σουτ του Πέτριτς δίνοντας στο ΠΑΟΚ το χρυσό εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι Πέλκας και Εβαντζελίστα ήταν ένα ή και δύο κλικ κάτω σε απόδοση από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Ο Έλληνας μέσος που αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ και δημιουργικά ήταν κακός. Εκτός από την πάσα στον γκολ του Ροντρίγκεζ έκανε αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις του. Ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν αρκετά κακός και δεν βοήθησε σε κανένα τομέα την ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Στέλιος Μαλεζάς, στην πίεση που άσκησε ο Παναθηναϊκός ήταν ο πιο σταθερός, με σωστές αμυντικές τοποθετήσεις. Επίσης βρέθηκε κάποια στιγμή να προωθεί το παιχνίδι του ΠΑΟΚ επιθετικά.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Αμπέντ στο γκολ του ΠΑΟΚ πούλησε την μπάλα στον Πέλκα με τον Αλγερινό ν' αφήνει τον Έλληνα μέσο με άνεση να πασάρει στον Ροντρίγκες

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος δεν έκανε το μεγάλο λάθος που θα έκρινε το παιχνίδι. Εκτός από ένα δύο λάθη ήταν αρκετά καλός όπως και οι συνεργάτες του.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Επιτέλους μια επιτυχία για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη. Μπορεί να μην είναι κάποιος τίτλος, όμως το γεγονός ότι και φέτος άλλη μια χρονιά θα πήγαινε στράφι, η έξοδος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ χρυσώνει το χάπι. Ο μεγαλομέτοχος βρέθηκε στο μπαλκονάκι και χειροκρότησε τον κόσμο για την βοήθεια που προσέφεραν σήμερα. Ο ΠΑΟΚ που έπαιζε σήμερα για δύο αποτελέσματα πήρε την ισοπαλία απέναντι στον Παναθηναϊκό που έδειξε ότι θέλει πολλές αλλαγές το καλοκαίρι για να επανέλθει και πάλι στις επιτυχίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα