«Η... σιωπή του ποδοσφαίρου γύρω από την άνοια»

«Η... σιωπή του ποδοσφαίρου γύρω από την άνοια»

«Η... σιωπή του ποδοσφαίρου γύρω από την άνοια»

bet365

Με τέσσερα από τα επιζώντα μέλη που κατέκτησαν το Μουντιάλ του '66 με την Αγγλία, ν' αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, η «Telegraph» κάνει αναφορά στο θέμα για το οποίο το ποδόσφαιρο έχει... σιωπήσει, με το αίσθημα της ενοχής!

Η βρετανική εφημερίδα, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την επιτυχία των «τριών λιονταριών» που ανέβηκαν στην κορυφή του κόσμου στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στην Αγγλία, επαναφέρει το ζήτημα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με τη μνήμη τους οι ποδοσφαιριστές, έπειτα από τις κεφαλιές και τα χτυπήματα που μπορεί να έχουν δεχθεί κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων...

Οι Τζακ Τσάρλτον, Νόμπι Στάιλς, Μάρτιν Πίτερς και Ρέι Γουίλσον, τέσσερα από τα μέλη που ήταν παρόντα στον θρίαμβο της εθνικής ομάδας της Αγγλίας, το '66, έχουν διαγνωστεί με προβλήματα μνήμης από την ηλικία των 60 ετών και μετά. Ο πρώτος, έχει απώλεια μνήμης και οι υπόλοιποι τρεις πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

«Ειδικοί έχουν εκφράσει τις φοβίες τους, καθώς υπάρχουν και πολλές άλλες ανέκδοτες αναφορές και μαρτυρίες ποδοσφαιριστών από το παρελθόν για εγκεφαλικά προβλήματα...» αναφέρει η «Telegraph», που προσπαθεί να ενεργοποιήσει τις ποδοσφαιρικές Αρχές αλλά και το ιατρικό κομμάτι της υπόθεσης.

«Δεν μπορεί να είναι απλά σύμπτωση... Είναι πλέον κάτι σαν επιδημία» δήλωσε ο Τζον Στάιλς, γιος του Νόμπι, που επίσης είχε υπάρξει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Το παράδειγμα και του άλλοτε άσου της Γουέστ Μπρομ, Τζεφ Αστλ, που έχει «φύγει» από τη ζωή έπειτα από προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πορεία της ζωής του στο κεφάλι, έχοντας αποδειχθεί πως προκλήθηκαν από το ποδόσφαιρο, αποτελεί μια από τις κυριότερες αποδείξεις, ωστόσο, οι έρευνες από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας και από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, υπό το φόβο των όσων έδειξαν τ' αποτελέσματα, δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ...

 

Τελευταία Νέα