Θ.Θεοδωρίδης: «Κατά 90% δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της UEFA»

Gazzetta team
Θ.Θεοδωρίδης: «Κατά 90% δεν θα είμαι υποψήφιος για την προεδρία της UEFA»

bet365

Για την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το μερίδιο ευθύνης της ΕΠΟ μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως οι πιθανότητες να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της UEF είναι ελάχιστες.

Συνέντευξη εφ' όλη της ύλης παραχώρησε την τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, μιλώντας για, μεταξύ άλλων, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ επίσης ξεκαθάρισε πως κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι υποψήφιος για την προεδρίας της UEFA.

«Το μπραντεφέρ κυβέρνησης-ΕΠΟ δεν οδηγεί πουθενά και αυτή είναι μια διαχρονική αντίθεση που ζημιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε αρχικά ο Θ. Θεοδωρίδης τονίζοντας πως όλες οι πλευρές θα πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν μία λύση για το καλό του ποδοσφαίρου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε καθοδική πορεία και οφείλουμε να βρούμε λύσεις και όχι να θέλουμε να βγάλουμε ο ένας τα μάτια του άλλου. Όλοι κάνουμε λάθη. Απλώς πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά και όχι να τα επαναλαμβάνουμε. Και εγώ όταν ήμουν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ έκανα λάθη και δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι για την αντιπαράθεση φταίει μόνο η κυβέρνηση. Κάθε φορά μπαίνουμε σε μια άγονη αντιπαράθεση. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε καθοδική πορεία και να είστε βέβαιοι ότι όλοι εμείς οι Έλληνες που διοικούμε την UEFA αν δουλεύαμε στη χώρα μας, δεν θα τα καταφέρναμε», ανέφερε αρχικά ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Σχετικά με το αν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της UEFA: «Κατά 90% δεν θα είμαι. Έχω άλλες προτεραιότητες και δεν πρέπει μέχρι τη λήξη του Εuro της Γαλλίας να εμπλακώ σε εκλογικές διαδικασίες. Στη ζωή όμως έχω μάθει ποτέ να μην λέω ποτέ».

Για την ενδεχόμενη «ζημιά» που προκάλεσε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο το σκάνδαλο Μπλάτερ-Πλατινί: «Έγιναν κακοί χειρισμοί, αλλά οι χορηγοί της UEFA δεν ήθελαν να απομακρυνθούν. Ο απλός άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει διαχωρισμό μεταξύ UEFA και FIFA. Ο κ.Πλατινί ενεπλάκη στην υπόθεση, αλλά πλήρωσε πολύ περισσότερο από ότι είναι η πραγματική ιστορία».

Ο Γενικός Γραμματέας της UEFA αναφέρθηκε και στα δικαιοδοτικά όργανα, παραδεχώμενος πως οι διαδικασίες προχωρούν με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς απ' οτι στην Ελλάδα, μιας και οι πολλοί αγώνες στη διάρκεια της σεζόν απαιτούν άμεσα αντανακλαστικά και αποφάσεις.

Για τις πολλές αιτήσεις που φτάνουν στην UEFA από Έλληνες: «Έχουμε 1.500 Έλληνες που έκαναν αιτήσεις για δουλειά στην UEFA. Εκτός από το οικονομικό πρόβλημα που είναι γνωστό, υπάρχει και μια άλλη ανάγνωση: Είναι ανησυχητικό αν η χώρα μας δεν καταφέρει να κρατήσει τα καλά μυαλά. Ποιος θα μείνει στην πατρίδα; Οι Έλληνες είμαστε ευέλικτοι και σε οργανωμένο περιβάλλον κάνουμε θαύματα. Είμαι περήφανος για το ελληνικό στελεχιακό δυναμικό της UEFA. Σκεφτείτε ότι είμαστε 400 άνθρωποι που δουλεύουμε για την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και στο Euro θα χρειαστούν 22.000 υπάλληλοι».

Στην εκπομπή μίλησε και ο υπεύθυνος των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA, Πατρικ Κομνινός. «Η εικόνα του τελικού του κυπέλλου με άδειες κερκίδες δεν τιμάει κανέναν.Έπρεπε να είναι γιορτή. Μας πληγώνει αυτή η κατάσταση. Πρέπει όλοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, να τηρούνται απαρέγκλιτα το πρόγραμμα και οι κανονισμοί και να δομηθεί μια θέση εμπιστοσύνης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο διέπεται από καχυποψία», ήταν το σχόλιο του.

 

Τελευταία Νέα