Στη Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού ο Κοντονής

Στη Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού ο Κοντονής

Στις Βρυξέλλες για να δώσει το «παρών» στην προγραμματισμένη Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού και να παρουσιάσει το πλάνο της ελληνικής Κυβέρνησης για την εξάλειψη της διαφθοράς στον αθλητισμό, θα βρεθεί ο Σταύρος Κοντονής.  

Στη Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού ο Κοντονής

Αναλυτικά η ανακοίνωση για το ταξίδι του Υφυπουργού Πολιτισμού κι Αθλητισμού:

«ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 30 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής θα μετάσχει στη Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 31 Μαΐου 2016 στις Βρυξέλλες.

Οι θεματικές ενότητες της Συνόδου αφορούν, στην ενίσχυση της ακεραιότητας, της διαφάνειας και της χρηστής διακυβέρνησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στις εξελίξεις ως προς την καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης (ντόπινγκ) και στη συμβολή του Αθλητισμού στην περιφερειακή ανάπτυξη μέσω των Διαρθρωτικών Ταμείων.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τη διαρκή προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αδιαφάνειας που κυριαρχούν εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού, και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου, και έχουν ως αποτέλεσμα εκρήξεις οπαδικής βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Θα αναφερθεί στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις και την πολιτική βούληση της αθλητικής ηγεσίας για εγκαθίδρυση καθεστώτος νομιμότητας, ισονομίας, διαφάνειας και δημοκρατίας σε κάθε όψη του Αθλητισμού, με τη συνδρομή μάλιστα των διεθνών αθλητικών οργανισμών και φορέων.

Τέλος, θα αναφερθεί στην εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον κώδικα αντιντόπινγκ του WADA και την αναβάθμιση των ελέγχων και των εποπτικών οργάνων, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί η χρήση παράνομων ουσιών και ο αθλητισμός να γίνει πόλος έλξης για κάθε νέο άνθρωπο».

Best of internet