Αφήστε τους λίγες ώρες ακόμα στην ησυχία τους...

Αφήστε τους λίγες ώρες ακόμα στην ησυχία τους...

Αφήστε τους λίγες ώρες ακόμα στην ησυχία τους...

Αυτοί που ορκίζονται εκεί στο χορτάρι πριν τα ματς, οι κουτσοί, οι λειψοί, οι φευγάτοι, οι προδότες, οι τατουαζάκηδες, οι αργοί, οι πεθαμένοι, οι “λίγοι”, κάνουν πορεία τρένου στα playoffs”, υπογραμμίζει ο Ν. Τζαντζαράς στο blog του.

Όταν λέγεται και γράφεται κατά καιρούς, πως “ολόκληρος ο οργανισμός μιας ομάδας διαχειρίζεται τις καταστάσεις”, στον ΠΑΟΚ υπάρχουν κάποιοι που δεν αντιλαμβάνονται, κάποιοι που αν και καταλαβαίνουν, αδυνατούν να ελέγξουν τις αντιδράσεις τους (πιθανόν ακόμη και τις... σωματικές λειτουργίες τους) και ίσως κάποιοι που λειτουργούν υστερόβουλα, με ίδιους, άγνωστους σκοπούς, που χαλάνε συχνά τη μανέστρα: Όποτε είναι κυρίαρχη τάση, όμως. Ευτυχώς, σήμερα, νιώθω πως είναι μειονότητα. Και παρά το γεγονός πως τα... προβλήματά τους είναι πολλά και διάφορα, ακόμα και αθροιζόμενοι, αδυνατώ να πιστέψω πως μαζεύονται πολλοί. Δηλαδή, παρότι είναι... “λογιώ – λογιώ” εκείνοι που στέκουν έτοιμοι να δηλητηριάσουν κάθε ρανίδα “καλού”, σήμερα, δεν κάνουν σούμα ικανή να εκτροχιάσει το τρένο του Βλάνταν.

Ούτε όσοι είναι έτοιμοι να πιάσουν απ' τον λαιμό κάθε Γλύκο, Τζιόλη, Κάτσε, Κλάους, κάθε φορά που θα... γλυστρήσουν στο χορτάρι. Ούτε όσοι χαίρονται που αποβλήθηκε ο Τζαβέλας, γιατί έτσι αποδεικνύεται πως “μια φορά προδότης – πάντα προδότης, ξέρω γω...” Ούτε όσοι πιστεύουν πως έχει κάποια αξία που “ήρθε για προπονητής, ενώ τότε ο Σέρβος εκβίαζε για να τα πάρει, ενώ εμείς δε φύγαμε ποτέ...(;)”. Ούτε όσοι νάνοι επιχειρούν mediaκώς, να κρατήσουν έναν ΠΑΟΚ ψηλό, ίσαμε το μπόι το... δικό τους.

Δεν επαρκούν να τους την χαλάσουν, ούτε καν προστιθέμενοι με κείνους που βρίζουν ολημερίς κι ολονυχτίς το “παρεάκι, που ποτέ δεν έφυγε από τον ΠΑΟΚ” και... πολλαπλασιαζόμενοι επί της αρνητικής ενέργειας όλων μας στα social media, επειδή “μπάλα δε βλέπουμε” και “τίτλοι δεν έρχονται” “και ο Μπερμάτοφ τζίφος” κι “ο Σάντος ούτε να μας χέσει” και “πάλι παίκτες από το καλάθι της Ουκρανίας φέρνετε”...

Αυτοί που ορκίζονται εκεί στο χορτάρι πριν τα ματς, οι κουτσοί, οι λειψοί, οι φευγάτοι, οι προδότες, οι τατουαζάκηδες, οι αργοί, οι πεθαμένοι, οι “λίγοι”, κάνουν πορεία τρένου στα playoffs. Με αυτόν τον προπονητή τον “μαθητευόμενο μάγο, που δε ξαναδούλεψε ούτε στο ίντερνετ”. Δίνουν τον εαυτό τους και βάλε και δε μπορεί να τους νικήσει κανένας, ούτε και με παίχτη παραπάνω. Εδώ και τώρα, κάνουν το καθήκον τους. Και το καθήκον των υπολοίπων, δεν είναι να συζητάνε για τον Ίβις, αυτούς που θά 'ρθουν κι αυτούς που θα φύγουν. Αυτή είναι δουλειά... δικιά μας, των... ΑΡΔ.

Καθήκον και δουλειά των υπολοίπων είναι καταρχάς να το... βουλώσουν για λίγες ώρες και περήφανοι γι αυτούς με τις ασπρόμαυρες φανέλες, να ξεχειλίσουν την Τούμπα το βράδυ της Τρίτης. Να κάνουν αυτοί που έδειξαν έστω και στο φινάλε, ότι βρήκαν τον τρόπο, για μια τελευταία φορά φέτος την δουλειά τους. Και μετά να αρχίσουν τα... όργανα. Και να μιλήσουμε και για το παρεάκι και για τον ΠΑΟΚ που χρειάζεται να “νιώθει” λίγο παραπάνω από... ΠΑΟΚ και για ποδοσφαιρικό ορθολογισμό. Γιατί δεν είναι όλα μπούρδες – πολλά από αυτά είναι αλήθειες.

Αλλά κάθε πράμα στον καιρό του... 

Υγ 1 Μετά την ΑΕΚ που τρία χρόνια να έπαιζε, δε θα μπορούσε να νικήσει τον ΠΑΟΚ, σειρά έχει ο Παναθηναϊκός. Ξαναγράφω πως δεν βλέπω με ποιον (ποδοσφαιρικό) τρόπο, γίνεται να χάσει ο ΠΑΟΚ. Ελπίζω αυτήν τη φορά, τα σχόλια από κάτω, να μην είναι... αμετροεπή, όπως στο προηγούμενο... 

Υγ2 Στις 22:00, με τον Δημήτρη Τσορμπατζογου, σας περιμένουμε όλους. Live stream:

 

Best of internet